Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τέσσερις τρόποι για να νιώθεις και να είσαι χαρούμενος σε κάθε ηλικία!


Αυτό που σίγουρα όλοι θέλουμε να καταφέρουμε είναι να νιώθουμε χαρούμενοι σε κάθε ηλικία.

Πόσοι, όμως, πραγματικά το καταφέρνουμε; Λίγο τα οικονομικά προβλήματα, λίγο τα οικογενειακά και λίγο η υγεία που όσο μεγαλώνουμε μπορεί να μας δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, δεν θέλει και πολύ!

Υπάρχει, όμως, τρόπος να είσαι χαρούμενος σε κάθε ηλικία απλά αλλάζοντας μερικές απ’ τις συνήθειές σου και δίνοντας σημασία σ’ αυτά που αξίζουν!

Άφησε την άνετη θέση σου και κούνησε τα πόδια σου!

Μεταξύ μας τώρα, το ξέρεις ότι όταν κάνεις δραστηριότητες που απαιτούν ενεργή συμμετοχή του σώματός σου, νιώθεις πολύ πιο γεμάτος. Άσχετα βέβαια που ποτέ δεν το εφαρμόζεις. Αλλά σκέψου το κι αλλιώς: είσαι ένα άτομο μεγαλύτερης ηλικίας, με ορισμένα προβλήματα υγείας. Αν γυμναστείς λίγο, ξέρεις ότι αυτόματα θα βελτιωθεί και η υγεία σου, άρα και η διάθεσή σου. Οπότε γιατί να μην το κάνεις;

Μίλα μ’ άλλους ανθρώπους

Όταν δεν νιώθεις καλά ψυχολογικά, η λύση δεν είναι να κλειστείς στον εαυτό σου και στο σπίτι σου και να μη μιλάς σε άνθρωπο. Αν επικοινωνήσεις με τα άτομα που είναι εκεί για εσένα και μιλήσεις μαζί τους γι’ αυτά που σε απασχολούν, σίγουρα θα νιώσεις καλύτερα. Είναι ωραίο να μοιράζεσαι. Γι’ αυτό, άσε την άνεση του σπιτιού σου και της μοναξιάς σου και φώναξε τη φίλη σου για καφέ.

Πρόσφερε

Η προσφορά στο συνάνθρωπο είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή μας. Όταν προσφέρεις αισθάνεσαι καλύτερος, άρα και πιο χαρούμενος άνθρωπος. Δεν είναι ανάγκη να κάνεις κάτι απαιτητικό, που θα σου απορροφάει πολλή ενέργεια. Ψάξε τις εθελοντικές οργανώσεις που υπάρχουν στο δήμο ή την πόλη σου και σίγουρα θα βρεις κάτι που σε ενδιαφέρει. Μπορεί να μην το έχεις μόνο και μόνο στην ιδέα, αλλά αν δεν το δοκιμάσεις, δεν ξέρεις την ευχαρίστηση που παίρνεις.

Χαμογέλα!

Ακόμα κι όταν όλα πάνε στραβά, απλά χαμογέλα! Βρες μια χαρούμενη στιγμή και δώσε της ένα μεγάλο χαμόγελο. Και μόνο η κίνηση του χαμόγελου, θα σε κάνει να νιώσεις έστω και λίγο περισσότερο χαρούμενος!


Πηγή: ipop.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια