Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών συναντήθηκε το Δ.Σ. της Ε.Ασ.Υ. Χανίων

Πραγματοποιήθηκε την 22/06/2018 και ώρα 09:00 συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της

 Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, με το Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Φιλιππάκο Τζανέτο, στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.
Κατά τη συνάντηση αυτή, η οποία έγινε κατόπιν προσκλήσεως του ανωτέρω, τέθηκαν από την πλευρά μας τα κάτωθι ζητήματα.
Α) Κατά τις τακτικές μεταθέσεις 2018 θα έρθουν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων 12 αστυνομικοί. Πλην όμως θα αποχωρήσουν 7 συνάδελφοι προς άλλες Διευθύνσεις Χώρας και με ότι άλλα κενά προκύψουν μέχρι τέλος του 2018 από συνταξιοδοτήσεις. Το πρόβλημα της άμεσης ενίσχυσης με προσωπικό έγινε εντονότερο καθώς κατά την αναδιάρθρωση, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, δημιουργήθηκαν 2 νέες Υπηρεσίες, το Τμήμα Άμεσης Δράσης και το Τμήμα Μεταγωγών-Δικαστηρίων. Αμφότερα, δεν στελεχώθηκαν από συναδέλφους άλλων Διευθύνσεων, αλλά οι ανάγκες καλύφθηκαν εκ των έσω αιμορραγώντας εκ νέου οι υπόλοιπες Υπηρεσίες της Διεύθυνσής μας. Επί τούτου μας υποσχέθηκε ότι θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου ενισχυθεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων με 10-15 αστυνομικούς και 4-5 ειδικούς φρουρούς.
Β) Ενημερώσαμε τον κ. Γενικό για τις τελευταίες εξελίξεις από την επικοινωνία μας με την ανάδοχο του έργου της ανακατασκευής του νέου Α.Τ. Πλατανιά. Κατά την επικοινωνία μας η ανάδοχος του έργου μας ανέφερε ότι από τη στιγμή που θα λάβει την έγκριση από το Αρχηγείο μας εντός 60 ημερών θα έχει αποπερατώσει το έργο. Ο κ. Γενικός μας δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει την αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου προς άμεση έκδοση της έγκρισης. Του επισημάναμε την αναγκαιότητα του έργου αυτού για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων μας, καθώς οι χώροι του παρόντος Α.Τ. Πλατανιά, το οποίο στεγάζεται στο πρώην Α.Τ. Βουκολιών, είναι απαράδεκτοι.
Δημιουργείται, επίσης, αλγεινή εικόνα στους πολυάριθμους επισκέπτες της περιοχής για την εικόνα της Αστυνομίας.
Γ) Ενημερώσαμε τον κ. Γενικό για την επικείμενη μετακόμιση του Α.Τ. Καντάνου – Σελίνου στην Παλαιόχωρα σε χώρο που σήμερα στεγάζεται το Λιμεναρχείο Παλαιόχωρας. Μας ζήτησε και τον ενημερώσαμε αναλυτικά για τις έως τώρα κινήσεις μας, σχετικά με τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίσαμε κατά την παραχώρηση του κτιρίου για το σκοπό αυτό.
Δ) Ζητήσαμε την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων με οχήματα είτε με απευθείας διαγωνισμό είτε από τα προγράμματα χρηματοδότησης της Ε.Ε.. Ομοίως τον ενημερώσαμε ότι εκκρεμεί η δωρεά Λεμπιδάκη με οχήματα και στις 4 Διευθύνσεις του νησιού μας.
Ε) Του γνωστοποιήσαμε την πρόθεση της Ένωσής μας για δημιουργία παιδικού σταθμού στο κτίριο το οποίο στεγάζεται σήμερα το Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Χανίων. Μας εξέφρασε τη συμπάθειά του προς την κίνηση αυτή η οποία θα λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα των συναδέλφων υπηρετούντων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων.
parakritika.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια