Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παρέμβαση Σαρίδη στη Βουλή για την αδράνεια αστυνομικών σε παραβατικές συμπεριφορές

Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα απεύθυνε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν σχετικά με την
αδράνεια αστυνομικών δυνάμεων μπροστά σε περιστατικά παραβατικότητας μετά και την επίθεση του Σαββάτου σε διμοιρία των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη.
Όπως εξηγεί ο βουλευτής έχουν προηγηθεί δημόσιες δηλώσεις εκπροσώπων των αστυνομικών υπαλλήλων της χώρας σύμφωνα με τις οποίες οι εντολές που δίνονται από την ηγεσία του Υπουργείου είναι τέτοιες που να τους επιβάλλουν την ανοχή σε βαθμό αδράνειας απέναντι σε παραβατικές συμπεριφορές και ενίοτε σε εγκληματικές πράξεις και λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη πως αυτές τις δηλώσεις τις ακούν και οι διαφεύγοντες της σύλληψης δράστες της πρόσφατης  δολοφονικής απόπειρας διά εμπρησμού εναντίον λεωφορείου της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο βουλευτής διερωτάται χαρακτηριστικά προς τον κ. Τόσκα «πώς σκοπεύετε να εξηγήσετε στους πολίτες ότι δε μπαίνετε εμπόδιο στην άσκηση των καθηκόντων των αστυνομικών και να τους πείσετε πως είναι ασφαλείς, τη στιγμή που ανά τακτά χρονικά διαστήματα βλέπουν να γίνονται οι ίδιοι οι αστυνομικοί στόχος οργανωμένων επιθέσεων;»

thessnews.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια