Περίεργη υπόθεση ξυλοδαρμού στο Λαγανά ερευνά η αστυνομία


Ένα ακόμη περιστατικό παραβατικότητας έρχεται να προστεθεί στο βιβλίο συμβάντων της 

Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, άνδρες της οποίας αυτή τη φορά καλούνται να ερευνήσουν και εξιχνιάσουν μια περίεργη υπόθεση ξυλοδαρμού που σημειώθηκε στην περιοχή του Λαγανά.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα ξεκίνησαν χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όταν μια νεαρή υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας ξύπνησε από αφόρητους πόνους στο πρόσωπο και το σώμα διαπιστώνοντας ότι ήταν γεμάτη με αίματα. Αμέσως άρχισε να καλεί σε βοήθεια, αφού η συγκάτοικός της βρισκόταν στην εργασία της σε μπαρ της περιοχής.

Αμέσως περίοικοι προσέτρεξαν σε βοήθεια όπου και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και αφού προηγουμένως υποβλήθηκε σε μικροεπέμβαση στη γνάθο.
Από το ρεπορτάζ εκείνο που προκύπτει είναι πως η άτυχη νεαρή εκείνη την ημέρα είχε ρεπό και είχε πέσει από νωρίς για ύπνο. Κάποια στιγμή άκουσε κάποιο θόρυβο στο δωμάτιο και όταν ξύπνησε εκτός από τους πόνους και τη διαπίστωση ότι είχε παντού αίματα, έφερε μώλωπες στο πρόσωπο, ήταν παντού πρησμένη προφανώς από χτυπήματα, είχε σπασμένο δόντι και πολλές εκδορές, διαπίστωσε και την παρουσία ενός νεαρού.

Ωστόσο, αργότερα και μετά από γενόμενη έρευνα των αστυνομικών στο χώρο δεν υπήρξαν ενδείξεις διάρρηξης ή κλοπής, ούτε διαπιστώθηκε να λείπει κανένα αντικείμενο ή χρήματα. Επίσης, κατά δήλωση της ίδιας στις αρχές δεν αναφέρθηκε ούτε απόπειρα βιασμού της από το νεαρό υπήκοο Μεγάλης Βρετανίας που κατήγγειλε, συνέλαβαν και αναγνώρισε. Πρόκειται για μια πραγματικά περίεργη υπόθεση για την οποία αφενός μέχρι αυτή τη στιγμή το μόνο αδίκημα που στοιχειοθετείται βάση των καταθέσεων είναι εκείνο της απλής σωματικής βλάβης, και αφετέρου παθούσα και φερόμενος δράστης δεν κάνουν καμία άλλη αναφορά στο τι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια τόσο βάναυση συμπεριφορά.

Ο Λαγανάς, τους καλοκαιρινούς μήνες δεν είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό αλλά σχεδόν μια πόλη και οι ανάγκες της είναι ανάλογες. Μπορεί να έχει μειωθεί η βαρύνουσα εγκληματικότητα όμως η μικρής κλίμακας είναι αυτή που επηρεάζει την καθημερινότητα και αμαυρώνει τη συνολική εικόνα του νησιού στα μάτια του κόσμου. Το γεγονός αν και ήσσονος σημασίας δεν παύει να προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό στους κατοίκους και επιχειρηματίες που έχουν φθάσει, για να μην πούμε ξεπεράσει, τα όριά τους αφού μόνο σκοπό έχουν να βελτιωθεί η εικόνα της περιοχής στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια.
imerazante.gr
_