Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ισόβια για ληστεία με άγριο ξυλοδαρμό στο Ανήλιο Ζαχάρως

Ήταν ξημερώματα του Ιουνίου του 2016, όταν ένα ζευγάρι μεσήλικων στο Ανήλιο Ζαχάρως στην Ηλεία, ξυπνούσε έντρομο αντικρίζοντας πάνω από το προσκέφαλό του, δύο ληστές.
Ο ήσυχος ύπνος για το ζευγάρι του 64χρονου τότε άνδρα και της 56χρονης συζύγου του, τελείωνε απότομα και άρχιζε ο πραγματικός εφιάλτης.

Από τις 6 τα ξημερώματα μέχρι τις 8.30 το πρωί, το ζευγάρι βρισκόταν στο έλεος των δύο ληστών. Δέχθηκαν χτυπήματα, απειλήθηκαν οι ζωές τους και κατέληξαν στο νοσοκομείο Καλαμάτας, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό τους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, για μια λεία που έφτανε το ποσό των 205 ευρώ.

Έναν χρόνο μετά, δυο Βούλγαροι ηλικίας 36 και 38 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν στη Μεσσηνία, ως δράστες της ληστείας και προφυλακίστηκαν. Την περασμένη Παρασκευή, απολογήθηκαν για τις πράξεις τους, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών.

Το δικαστήριο επέβαλε παραδειγματική τιμωρία στον πρώτο, καταδικάζοντάς τον σε ισόβια δεσμά και 12 χρόνια κάθειρξη για την πράξη της ληστείας, τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα, κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Ο δεύτερος κατηγορούμενος «έπεσε» σε πιο ήπια τιμωρία, με πέντε χρόνια κάθειρξη για τελεσμένη ληστεία και 1 χρόνο για απόπειρα, αφού το δικαστήριο έκρινε ότι είχε απλή συνέργεια.

Οι περιγραφές που έγιναν στο δικαστήριο από τα θύματα των ληστών, ήταν ανατριχιαστικές. Για 2,5 ώρες πέρασαν ένα μαρτύριο στα χέρια του ενός δράστη, που χτυπούσε τον άνδρα με γροθιές για να του πει που είχε κρυμμένα χρήματα και χρυσαφικά. Υπέστη κατάγματα, ενώ η γυναίκα του εκχυμώσεις. Κάποια στιγμή έχασαν τις αισθήσεις τους και όταν τις ανέκτησαν, οι δράστες είχαν φύγει.

Τα θύματα της ληστείας, σοκαρισμένα και τραυματισμένα, ανέκτησαν κάποιες στοιχειώδεις σωματικές δυνάμεις και γύρω στις 10:30 το πρωί, κατάφεραν να ειδοποιήσουν την αστυνομία και λίγο αργότερα προσήλθαν αστυνομικοί του ΑΤ Ζαχάρως.

Ο 64χρονος με τη σύζυγό του διακομίστηκαν αρχικά με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας για εξετάσεις και εκεί κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή τους στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και παρέμειναν νοσηλευόμενοι. Ο άνδρας υπέστη τραυματισμούς και κατάγματα στο πρόσωπο από τις γροθιές, ενώ η 56χρονη σύζυγός του, νοσηλεύθηκε με πολλαπλούς μώλωπες και εκχυμώσεις στο πρόσωπο.

πηγή: ilialive

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια