Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γ.Τσούκαλης: "Η οικογένεια του Βαγγέλη θα πάρει απαντήσεις"

Δε λιγοστεύουν και δεν παύουν να προβληματίζουν οι υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας ανά την Ελλάδα, με τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη να υπογραμμίζει τη σημασία της εκπαίδευσης και της
ευαισθητοποίησης των πολιτών και ιδίως των μικρών παιδιών. "Η κρίση έχει αυξήσει τις υποθέσεις. Δυστυχώς έχει αυξηθεί αυτή η ταφόπλακα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς" - είπε ο κ.Τσούκαλης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1.
Οι υποθέσεις αυτές δεν έχουν γεωγραφική εστία, καθώς όπως επισημαίνει ο κ.Τσούκαλης "όλη η Ελλάδα είναι ένα απέραντο Μουσείο", παραπέμποντας σε έρευνες διαφόρων Πανεπιστημίων, που λένε πως έχει αναδειχθεί μόλις το 8-8,5% των αρχαιοτήτων στην ελληνική επικράτεια. Για το φαινόμενο της αρχαιοκαπηλίας θα μιλήσει, αύριο, στις 18.00 το απόγευμα στο Τζερμιάδων, την εκδήλωση "Πολιτισμός, Τουρισμός και Ασφάλεια" που πραγματοποιεί ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ν.Λασιθίου και το Καμπάνειο Ίδρυμα.
"Θα χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση Γιακουμάκη"
Αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση Γιακουμάκη, την οποία ο κ.Τσούκαλης εξακολουθεί και παρακολουθεί στενά, τονίζει πως "αν και έχουν σημειωθεί μεγάλες καθυστερήσεις με τη δικογραφία, τελειώνοντας και το δεύτερο Δικαστήριο το φθινόπωρο, η οικογένεια θα πάρει απαντήσεις. Το παιδί δε γυρίζει πίσω, όμως ο Ανδρέας και η Μαρία (σ.σ. οι γονείς του αδικοχαμένου  φοιτητή) θα λάβουν τις απαντήσεις που και εκείνοι και όλη η κοινωνία ζητούν". 
Ο ίδιος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις αρχές και τη Δικαιοσύνη, εκτιμώντας ότι θα χυθεί άπλετο φως, ενώ επανέλαβε την πρότασή του να λάβει η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, το όνομα του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

cretalive.gr


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια