Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος προς Πυροσβέστες: "Μετρημένα τα ψωμιά της κυβέρνησής! - Στη μάχη με τις φλόγες να βγαίνετε πάντα νικητές!"

«Όταν ο υπουργός ή εκπρόσωπός του δεν προσέρχεται σε συνέδριο πανελλήνιας ομοσπονδίας, όταν δεν έρχεται στη βουλή να απαντήσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο –πριν λίγο με ενημέρωσαν ότι δεν
θα προσέλθει αύριο για 4η συνεχή εβδομάδα να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή μου για την εγκληματικότητα-, όταν λοιπόν, ο υπουργός αποφεύγει την κοινωνία και τη βουλή, τότε τα ψωμιά της κυβέρνησής του είναι μετρημένα!» Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την έναρξη του χαιρετισμού του στο 22ο Τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) που πραγματοποιήθηκε στην Κυλλήνη.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καυτηρίασε τις «σοβαρές ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας  κατά την περυσινή αντιπυρική περίοδο, όταν κυριολεκτικά την έπιασαν στον ύπνο»,  η οποία «αντί να απολογηθεί για τις παραλείψεις της, καταφέρθηκε κατά των πυροσβεστών, που με επαγγελματισμό αλλά και αυτοθυσία δάμασαν τις φλόγες σε πλείστες περιπτώσεις, χαρακτηρίζοντας το Πυροσβεστικό Σώμα ως τον πιο στρεβλό μηχανισμό του δημοσίου. Πρόκειται για μια ασυγχώρητη προσβολή κατά του Σώματος και κυρίως κατά των νεκρών του, των ηρώων του».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα «είναι κοντά στον Έλληνα πολίτη, που αισθάνεται ότι στη δύσκολη στιγμή θα είναι δίπλα του το κράτος, που προσωποποιείται σε κάθε πυροσβέστη. Και αυτό είναι ένα καίριο στοιχείο συνοχής σε μια κοινωνία, όταν αυτή γνωρίζει ότι υπάρχει ένας μηχανισμός που διασφαλίζει τη ζωή των ανθρώπων, που προστρέχει την ώρα του μεγάλου κινδύνου, της φυσικής καταστροφής».
Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε όλα τα προβλήματα και να πιέζουμε διαρκώς μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου για την επίλυσή τους. Ελπίζουμε ότι σύντομα, ως κυβέρνηση, θα έχουμε την ευκαιρία, να εφαρμόσουμε στην πράξη τις προτάσεις μας». Δεσμεύτηκε για την υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ με την επιστροφή και του υπόλοιπου 50% των περικοπών του 2012, την ψήφιση νέου Μισθολογίου, αλλά και τη δημιουργία Βαθμολογίου και νέου κανονισμού μεταθέσεων. Επίσης, για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Θητείας που δεν μονιμοποιήθηκαν επανέλαβε τη θέση για επέκταση της δυνατότητας ανανέωσης της θητείας μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.
Αναφορικά με την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος είπε ότι «εύλογα τη διεκδικείτε. Επ’ αυτού πρέπει να υπάρξει μια ουσιαστική διαβούλευση για το ποια επαγγέλματα πρέπει αν ενταχθούν και τι κόστος επιφέρουν στον κρατικό προϋπολογισμό. Η μελέτη που είδα στο φάκελο που μας δώσατε μπορεί να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση».
Τέλος ο κ. Χαρακόπουλος συνεχάρη την ΠΟΕΥΠΣ για την πρωτοβουλία «να τιμήσετε τους εκπροσώπους του Συλλόγου “ΑΞΙΑ”, αναδεικνύοντας έτσι το έκτρωμα Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα όσον αφορά στα ψίχουλα που ονομάζει συντάξεις χηρείας. Είναι ντροπή για ένα κράτος να αντιμετωπίζει έτσι τις χήρες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η αλλαγή της σχετικής ρύθμισης. Εύχομαι στη μάχη με τις φλόγες να βγαίνετε πάντα νικητές!»


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια