Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γνωρίστε το μωρό που γεννήθηκε με το «σύνδρομο αχτένιστου μαλλιού»!


Μικρές τούφες ξανθού μαλλιού στο κεφάλι της άρχισαν να βγαίνουν όταν η Taylor McGowan ήταν ηλικίας πέντε μηνών.

Με την πάροδο του χρόνου, οι φωτεινές ξανθές τουφίτσες της συνέχισαν να μεγαλώνουν, και ήταν πραγματικά τόσο «ατίθασες» που κανένα styling μαλλιών δεν μπορούσε να τις «τιθασεύσει».

Τελικά, οι γονείς της Taylor, Κάρα και Τομ, συνειδητοποίησαν ότι η κόρη τους μπορεί να έχει μια κατάσταση που ονομάζεται «Uncombable Hair Syndrome» (Σύνδρομο αχτένιστων μαλλιών), αφού γνώρισαν και άλλα άτομα στο διαδίκτυο με το ίδιο στυλ μαλλιών.

Και ναι είναι αλήθεια, σήμερα υπάρχουν περίπου 100 αναφερθείσες περιπτώσεις της πάθησης παγκοσμίως, που είναι γνωστή με τον ιατρικό όρο «Pili trianguli et canaliculi».


Η Κάρα και ο Τομ, από το Σικάγο του Ιλλινόις, ζήτησαν τη βοήθεια του Καθηγητή Regina Betz στο Πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία. Ο καθηγητής Betz είναι σήμερα ο πρωτοπόρος της έρευνας για το Uncombable Hair Syndrome. Η ομάδα του στο Ινστιτούτο Ανθρώπινης Γενετικής δήλωσε ότι η κατάσταση αυτή οφείλεται σε μετάλλαξη ενός από τα τρία γονίδια - PADI3, TGM3 και TCHH.

Μετά τη διεξαγωγή γενετικών εξετάσεων στους γονείς της Taylor, ανακαλύφθηκε ότι και οι δύο έφεραν τη μετάλλαξη του γονιδίου PADI3 που πέρασαν στη νεαρή κόρη τους.


Το ζευγάρι προσπάθησε αρχικά να ισιώσει τα μαλλιά της μικρής. Ωστόσο, σύντομα αποφάσισαν να καταργήσουν οποιαδήποτε προϊόντα και να αφήσουν τα μαλλιά της κόρης τους να μεγαλώσουν φυσικά.

«Συνολικά έχουμε δοκιμάσει όλα τα είδη προϊόντων, ίσως 15 διαφορετικά», δήλωσε η μαμά Κάρα.


Πηγή: baby.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια