Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξανά ένταση στην προσφυγική δομή της Θήβας

Νέα ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη δομή φιλοξενίας της Θήβας, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν ξανά οι περισσότερες οργανώσεις και φορείς που βρίσκονταν στη δομή. Την
περασμένη Παρασκευή το πρωί, οι οργανώσεις και οι φορείς, εκτός από την οργάνωση Άρσις που έχει την εποπτεία των ασυνόδευτων ανήλικων της ειδικής ζώνης της δομής, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν ύστερα από αίτημα των προσφύγων, που κατέλαβαν τη δομή κλιμακώνοντας τις διαμαρτυρίες τους για τις ελλείψεις.
Οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στις θέσεις τους τη Δευτέρα, αποχώρησαν όμως ξανά την Τρίτη.
Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωναν τις πρώτες ημέρες ότι διερευνούν τα πραγματικά περιστατικά και επέμεναν μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ότι καταβάλλουν προσπάθειες για να βρεθούν λύσεις. Φαίνεται όμως ότι οι προσπάθειες αυτές είναι εξαιρετικά διακριτικές και δεν γίνονται αντιληπτές από τους ίδους τους πρόσφυγες, ενώ και οι όποιες λύσεις αργούν να φανούν στον ορίζοντα, τη στιγμή που προκύπτουν νέα προβλήματα.
Στις 31 Μαΐου η οργάνωση ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ ανέστειλε την παροχή υπηρεσιών διερμηνείας στην υπηρεσία Ασύλου, καθώς συμπληρώθηκαν δέκα μήνες που παραμένει απλήρωτη η οργάνωση για τις υπηρεσίες αυτές, λόγω προβλήματος στην εκταμίευση των εγκεκριμένων ευρωπαϊκών κονδυλίων. Το αποτέλεσμα είναι να ακυρώνονται συνεχώς διοικητικές πράξεις και να αναβάλλονται ραντεβού για καταγραφή ή για συνέντευξη, που επαναπροσδιορίζονται ύστερα από περισσότερο από ένα χρόνο, σε ορισμένες περιπτώσεις ύστερα από τρία χρόνια.
Η κατάσταση αυτή δημιουργεί εκνευρισμό και εντάσεις και στους πρόσφυγες της Θήβας, κάποιοι από τους οποίους περιμένουν μήνες για να μπορέσουν να κλείσουν ραντεβού με την υπηρεσία Ασύλου μέσω του εξαιρετικά δυσλειτουργικού συστήματος Skype, και τώρα αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να παραταθεί κατά πολύ η άπραγη αναμονή τους στη Θήβα. Ζητούν επίσης να στεγαστούν στα διαμερίσματα φιλοξενίας προσφύγων που συντονίζει η Ύπατη Αρμοστεία και να υπάρξει επαρκής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για το μεγάλο ποσοστό ευάλωτων ανθρώπων, που αυτή τη στιγμή επαφίεται σε μία νοσηλεύτρια με ολιγόωρη εβδομαδιαία παρουσία από το ΚΕΕΛΠΝΟ και σε άπειρους στρατιωτικούς γιατρούς που εκτελούν τη στρατιωτική τους θητεία.


efsyn.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια