Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ήπιατε καφέ, αλλά νιώθετε ακόμη κουρασμένοι; Γιατί συμβαίνει;



Είστε από τους ανθρώπους που για να ξεκινήσει όμορφα το πρωινό σας, αυτό σημαίνει απαραίτητα τουλάχιστον μία γουλιά ζεστού ή κρύου καφέ;

Ωστόσο, διαπιστώνετε ότι νιώθετε κούραση, αν και μόλις έχετε πιει τον καφέ σας; Γιατί συμβαίνει αυτό;

Οι επιστήμονες έρχονται και πάλι να μας δώσουν μια εξήγηση και να μας κάνουν να καταλάβουμε γιατί η καφεΐνη παίζει διάφορα παιχνίδια με το μυαλό και το σώμα μας.

Ο διαιτολόγος και συγγραφέας του «Detox Detox Brooke Alpert», μαζί με τη συγγραφέα του βιβλίου «Glow 15», Naomi Whittel, μοιράστηκαν μαζί μας τους λόγους για τους οποίους ο καφές μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε υποτονικοί και κουρασμένοι.

Γιατί νιώθουμε κούραση ενώ έχουμε μόλις πιει καφέ;

Ο καφές είναι διουρητικός

Ο καφές είναι διουρητικός, που σημαίνει ότι μπορεί να οδηγήσει μερικούς ανθρώπους σε αφυδάτωση. Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε πιο γρήγορο καρδιακό παλμό και αυξημένη αρτηριακή πίεση και αυτό μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι κούραση.

Ο καφές είναι εθιστικός

Ο καφές είναι εθιστικός από τη φύση του, έτσι όσο περισσότερο πίνουμε καφέ, τόσο περισσότερο χρειαζόμαστε. Όταν πια το σώμα μας έχει συνηθίσει την κανονική δόση καφέ, είναι πιθανό να νιώσουμε κόπωση για να αυξήσουμε την καφεΐνη.


Ο καφές δημιουργεί περισσότερους υποδοχείς αδενοσίνης

Στους λάτρεις του καφέ που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες, αργά ή γρήγορα θα δημιουργηθούν περισσότεροι υποδοχείς αδενοσίνης στον εγκέφαλο. Η αδενοσίνη είναι εκείνη που μας κάνει να νιώθουμε μια έντονη υπνηλία.

Βάζεις ζάχαρη στον καφέ

Η ζάχαρη στον καφέ, αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα και μετά σε κάνει να νιώθεις κόπωση. Το σώμα καταναλώνει τη ζάχαρη πιο γρήγορα από την καφεΐνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει μια κάμψη ενέργειας παρόμοια με αυτή όταν τρώμε διάφορα γλυκά. Δοκίμασε να πιεις, ιδανικά, τον καφέ σου σκέτο ή με κάποιο φυσικό υποκατάστατο ζάχαρης.

Για να αποφύγεις την κούραση:
  • Μην πιεις καφέ μετά τις 2 μ.μ.
  • Ενυδατώσου σωστά με νερό.
  • Μην πίνεις πολλά φλιτζάνια καφέ ή ποτά που περιέχουν καφεΐνη.
  • Μην προσθέτεις ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά στον καφέ.
  • Παρατήρησε το σημάδια που σου στέλνει το σώμα: Αν νιώθεις κούραση και υποτονία, περιόρισε την κατανάλωση καφεΐνης για λίγο.



Πηγή: ipop.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια