Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φεύγετε διακοπές; Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να διατηρηθούν τα φυτά σας χωρίς να μαραθούν!


Δεν είναι λίγες οι φορές, που είτε λόγω δουλειάς είτε λόγω διακοπών, πρέπει να λείψετε για μερικές μέρες από το σπίτι.

Αν τα φυτά σας δεν είναι ανθεκτικά, αλλά χρειάζονται πότισμα καθημερινά, το πιθανότερο είναι όταν γυρίσετε να τα βρείτε μαραμένα.

Υπάρχουν όμως απλές, οικονομικές και έξυπνες λύσεις που θα κρατήσουν τα φυτά δροσερά από 2 μέρες μέχρι και 2 βδομάδες.

Σπάγκος

Αν πρόκειται να λείψετε για 2-4 μέρες, η ιδανική λύση είναι ο σπάγκος. Κόψτε ένα χοντρό κομμάτι σπάγκου, βάλτε τη μια άκρη μέσα στη γλάστρα, στο χώμα εκεί που βρίσκεται η ρίζα του φυτού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατσαβίδι ή ένα καλαμάκι για να σιγουρευτείτε ότι ο σπάγκος θα φτάσει βαθιά στο χώμα. Η άλλη άκρη του σπάγκου θα τοποθετηθεί σε ένα δοχείο με νερό. Με αυτό τον τρόπο, το φυτό θα τροφοδοτείται με νερό για λίγες μέρες, ώσπου να επιστρέψετε.

Πετσέτα

Μια άλλη ιδέα είναι να τοποθετήσετε μια βρεγμένη πετσέτα στο κάτω μέρος της γλάστρας, εκεί που βρίσκονται οι τρύπες για να φεύγει το περιττό νερό. Η υγρασία θα διατηρηθεί στο εσωτερικό της γλάστρας από 5 μέρες μέχρι και 1 εβδομάδα.


Μπουκάλι

Αν έχετε σκοπό να απουσιάζετε από το σπίτι για 3-5 μέρες, τότε μπορείτε να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο ποτιστικό σύστημα, με 1 πλαστικό μπουκάλι. Γεμίστε με νερό ένα πλαστικό μπουκάλι και τοποθετήστε το ανάποδα μέσα στο χώμα της γλάστρας, σε βάθος περίπου 2 εκατοστών. Όποτε το φυτό σας έχει ανάγκη, θα τραβάει νερό από το μπουκάλι και έτσι θα διατηρείται υγρό το χώμα.

Χαλίκια

Εύκολη και έξυπνη λύση, είναι να διατηρήσετε δροσερά και ποτισμένα τα λουλούδια σας χρησιμοποιώντας ένα δίσκο με χαλίκια. Πάρτε ένα ρηχό δίσκο και βάλτε μέσα χαλίκια. Γεμίστε τον με νερό, τόσο ώστε να καλύπτει τα χαλίκια. Στη συνέχεια στερεώστε πάνω τη γλάστρα. Με αυτό τον τρόπο, το χώμα θα εφοδιάζετε με νερό όσες μέρες λείπετε.

Εφημερίδα

Αν πρόκειται να λείψετε έως 3 μέρες, μπορείτε να κρατήσετε ζωντανά τα φυτά σας με εφημερίδες. Βρέξτε εφημερίδες και στρώστε τις στην επιφάνεια της γλάστρας, ώστε να την καλύψουν. Το χώμα θα διατηρήσει και θα ανανεώσει την υγρασία. Μην αργήσετε περισσότερο από 3 μέρες γιατί η εφημερίδες θα έχουν στεγνώσει.

Αν είναι να λείψετε παραπάνω από 3-5 ημέρες καλό είναι να σκεφτείτε το αυτόματο πότισμα ή ένα καλό γείτονα που θα ποτίζει για εσάς.


Πηγή: valueforlife.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια