Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έγγραφο της Ένωσης Αθηνών στο Αρχηγείο αναφορικά με τον επανυπολογισμό μορίων χιλιομετρικής απόστασης


H Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών δέχθηκε παράπονα από αστυνομικούς για τον επανυπολογισμό των μορίων και απέστειλε έγγραφο του Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Το περιεχόμενο του εγγράφου:

 

Μετά την ανακοίνωση του Πίνακα των Τακτικών Μεταθέσεων για το έτος 2018 η Ένωσή μας δέχθηκε πλήθος παραπόνων από συναδέλφους – μέλη μας. Τα παράπονα αυτά αφορούσαν τον επανυπολογισμό του αριθμού των μορίων της χιλιομετρικής απόστασης αναδρομικά για όλα τα έτη Υπηρεσίας βάση των νέων οδικών δικτύων – νέας χιλιομετρικής απόστασης προς τους τόπους συμφερόντων τους.

 

         Θα αναφέρουμε δύο ενδεικτικά παραδείγματα ώστε να γίνει κατανοητό τι έχει πλέον προκύψει:

1.Επηρεάζονται άμεσα συνάδελφοι που τα μόρια τους μειώθηκαν αναδρομικά, ως προς την 2η επιλογή τόπου μετάθεσης (π.χ. για Κυκλάδες ή Δωδεκάνησα), αφού με βάση αυτά που μέχρι πέρσι ίσχυαν στις φετινές μεταθέσεις θα έπαιρναν μετάθεση για την 2η τους επιλογή, φέτος όμως τους προσπέρασαν στους Πίνακες νεότεροι που τα μόρια τους έμειναν άθικτα.

2.Αν υποθέσουμε ότι οι νέες χιλιομετρικές αποστάσεις για κάποιο τόπο συμφερόντων ισχύουν από το 2007 αλλά φέτος άρχισαν να υπολογίζονται αναδρομικά, τι πρέπει να ισχύει για έναν αστυνομικό από αυτόν τον τόπο συμφερόντων που υπηρετεί στην Αττική από το 2002 και για ποιο λόγο να του μειωθούν τα μόρια για όλα τα έτη;;;

 

         Ζητούμε λοιπόν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Αρχηγείου να εκδώσουν διευκρινιστική εγκύκλιο που να επεξηγεί σαφώς τους λόγους αλλά και τον τρόπο του αναδρομικού επανυπολογισμού ώστε να γνωρίζουμε και εμείς ως Ένωση πως θα κινηθούμε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντα των μελών μας βάσει των νέων δεδομένων.

 

        Ζητάμε επίσης να μην ισχύει η αναδρομικότητα στον υπολογισμό των χιλιομέτρων στην περίπτωση όπου αυτή επιδρά αρνητικά ή μεταβάλλει δυσανάλογα την ήδη υπάρχουσα επετηρίδα.

 

 

 

                                                              Για το Δ.Σ.

 

                      - Ο -                                                                                                   - Ο -

 

                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας                                            

 

         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                                         ΡΗΓΑΣ Νικόλαος

 


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια