Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε κοσμικό νησί του Αιγαίου «ψάχνουν» για τους δράστες της επίθεσης στην Ελληνοαμερικανική

Σε πολύμηνες έρευνες σε κοσμικό νησί του Αιγαίου είχαν προχωρήσει, παλαιότερα, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ (κυρίως από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία κι από την Κρατική Ασφάλεια ) για τμήμα
της ομάδας των αντιεξουσιαστών που φαίνεται να εμπλέκονται στην επίθεση -προ τριών ημερών- στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης επί της οδού Μασσαλίας, στα πλαίσια υποστήριξης του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση αδείας. 

Για την επίθεση αυτή συνελήφθησαν ένας 26χρονος και μία 23χρονη από τον αντιεξουσιαστικό χώρο οι οποίοι φέρεται να ανήκαν σε αναρχική συλλογικότητα κεντρικών και νότιων προαστίων της Αθήνας . Η 23χρονη θεωρείται στενή φίλη -την τελευταία πενταετία- του 55χρονου «αρχηγού» της αναρχικής ομάδας και διέμενε στο σπίτι του στην περιοχή του Γκύζη. 

Στη κατοικία αυτή βρέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας GLOCK, δύο γεμιστήρες, 100 φυσίγγια των 9 mm, αλεξίσφαιρο γιλέκο, θήκη όπλου χειρός και τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες. Μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης κανένα από αυτά τα όπλα δεν είχε ταυτοποιηθεί με κάποια επίθεση, όμως η έρευνα συνεχιζόταν από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ.

Ακόμη η ΕΛΑΣ εντόπισε στην κατοικία στου Γκύζη τέσσερις ηλεκτρονικούς υπολογιστές και δύο κινητά που έχουν σταλεί επίσης για περαιτέρω εξέταση στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Η 23χρονη είχε διαπιστωθεί ότι συμμετείχε σε πολλές κινητοποιήσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και σε παλιότερη επίθεση στον ίδιο κτίριο της οδού Μασσαλίας. Ο 26χρονος είχε προσαχθεί από επεισόδια με μέλη της "Χρυσης Αυγής" το 2016 στο Μαρούσι.


Ο 55χρονος, που θεωρείται ότι έχει ηγετικό ρόλο σε σημαντικό τμήμα του αντιεξουσιαστικού χώρου συμμετείχε σε ομάδες υποστήριξης των κρατουμένων μελών της 17Ν αλλά και ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τα κεντρικά μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα. 

Είχε μάλιστα εξετασθεί αν ο 57χρονος προσέφερε οποιαδήποτε αρωγή στους Μαζιώτη και Ρούπα στην διάρκεια της μεγάλης φυγής τους την περίοδο 2012-2014. Μάλιστα οι διασυνδέσεις του αυτές είχαν οδηγήσει την ΕΛ.ΑΣ στην πολύμηνη παρακολούθηση του ίδιου και άλλων αναρχικών στο νησί του Αιγαίου απ' όπου κατάγεται και διέμενε ανά διαστήματα. 

Ο ίδιος παλαιότερα είχε μιλήσει για την έρευνα, για τις σχέσεις του με τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» και τη δράση του. Εκεί ανέφερε ότι «αυτό το σήριαλ που κρατάει χρόνια ξεκίνησε με την ανεύρεση του αυτοκινήτου μου που οδηγούσε ο Μαζιώτης, πριν τις συλλήψεις του 2010, με αποτέλεσμα την κλήση μου από τον τότε ειδικό εφέτη ανακριτή Μπαλτά. 

Συνεχίζεται με τη φιλοξενία που παρείχα στους συντρόφους όταν αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την παρέλευση του δεκαοκτάμηνου και αργότερα πέρασαν στην παρανομία. Μετά τον τραυματισμό και τη σύλληψη του συντρόφου Μαζιώτη στο Μοναστηράκι γίνεται εισβολή – έρευνα στο σπίτι μου.

Επί της μνημονιακής κυβέρνησης Σύριζα κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων και στο πλαίσιο κινήσεων αλληλεγγύης όπου ως μέλος της «συνέλευσης αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές» (όπου από μερίδα του τύπου χαρακτηρίζεται ως «τρομοσυνέλευση») συμμετέχω αρχικά στην κατάληψη στο ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο και αργότερα στην Πρυτανεία, όπου κατά την πρώτη μέρα της κατάληψης ασφαλίτης επιχειρεί να με ρίξει από τη μηχανή μου εν κινήσει».


tovima.gr- Βασίλης Λαμπρόπουλος
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια