Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Ένωση Αθηνών στηρίζει την Π.Ο.ΑΣ.Υ. στις πρωτοβουλίες της

''Η παρουσία όλων των Κομμάτων του Δημοκρατικού τόξου αλλά και εκπροσώπων της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος στο ίδιο τραπέζι στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας είναι ένα πρώτο βήμα ώστε να υπάρξει λύση στα ανωτέρω ζητήματα που εδώ και δεκαετίες απασχολούν αστυνομικούς και πολίτες και ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία'' αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Η ανακοίνωση:

  Ως Ένωση Αθηνών χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Π.Ο.ΑΣ.Υ. να διοργανώσει διευρυμένη σύσκεψη για τα θέματα των επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών, της εγκληματικότητας, της παραβατικότητας και των άβατων.

 

    Η παρουσία όλων των Κομμάτων του Δημοκρατικού τόξου αλλά και εκπροσώπων της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος στο ίδιο τραπέζι στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας είναι ένα πρώτο βήμα ώστε να υπάρξει λύση στα ανωτέρω ζητήματα που εδώ και δεκαετίες απασχολούν αστυνομικούς και πολίτες και ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία.

 

    Ανταποκρινόμενοι στις καταστατικές μας υποχρεώσεις παραστήκαμε στην παραπάνω σύσκεψη και δηλώνουμε απερίφραστα τη στήριξή μας στις ενέργειες του Δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού μας οργάνου. Οι προτάσεις μας έχουν ήδη διατυπωθεί στα αρμόδια όργανα της Ομοσπονδίας (Συνέδρια, Γενικά Συμβούλια) και θα συνεχίσουν να διατυπώνονται τονίζοντας ότι το ζήτημα των μολότοφ εναντίον αστυνομικών είναι προτεραιότητά μας.

 

    Θα θέλαμε όμως σε αυτό το σημείο να κάνουμε κάποιες διαπιστώσεις ώστε να γνωρίζουν τα μέλη μας επακριβώς τι συμβαίνει:

•Ο δρόμος είναι ανηφορικός αφού τα πολιτικά κόμματα αντιμετωπίζουν τα ζητήματα αυτά, αλλά και τους αστυνομικούς εν γένει, βάσει της πολιτικής τους ιδεολογίας και όχι της πραγματικότητας.

•Η ανάγκη κατάρτισης σοβαρού νομικού πλαισίου, σοβαρού επιχειρησιακού σχεδιασμού αλλά και η ενίσχυση των Διμοιριών της Δ.Α.Ε.Α. είναι ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν.

•Η διαχρονική θέση της Ένωσής μας ότι η Αστυνομία κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της δεν έχει ιδεολογικούς συμμάχους ή αντιπάλους αλλά μόνη της αποστολή είναι να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, να υπηρετεί τους Νόμους και τις νόμιμα εκλεγμένες Κυβερνήσεις, έρχεται έστω και αργά να δικαιωθεί.

•Η αλλαγή ρητορικής του συνδικαλιστικού μας κινήματος απέναντι στα ζητήματα αυτά αλλά και τους συναδέλφους της Δ.Α.Ε. επήλθε από το 2015 και μετά την αλλαγή Διοίκησης της Π.Ο.ΑΣ.Υ., αφού η μέχρι τότε ρητορική ήταν τόσο απέναντι στους συναδέλφους όσο και απέναντι στην πραγματικότητα.

•Τέλος, πρέπει επιτέλους ο πολιτικός κόσμος να θεσμοθετήσει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος του αστυνομικού, κάτι που είναι πανθομολογούμενο από την ελληνική κοινωνία αλλά που δυστυχώς τα πολιτικά κόμματα αρνούνται να το κάνουν πράξη.

 

    Κλείνοντας, δηλώνουμε και πάλι ότι υπάρχει κοινή γραμμή μεταξύ της Ένωσης Αθηνών και της Ομοσπονδίας μας προκειμένου να μην μένουν σκιές για οτιδήποτε και καλούμε όποιους θέλουν να διατυπώσουν προτάσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και να τις διατυπώσουν όπως προβλέπεται, όχι όπως νομίζουν και όχι διαμέσου κύκλων.

 

                                                        Για το Δ.Σ.

 

                      - Ο -                                                                                  - Ο -

 

                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας                                   

 

         ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης                                                             ΡΗΓΑΣ Νικόλαος


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια