Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νεαρός ποινικός, κατηγορούμενος για ληστείες, ο συντονιστής του «επαναστατικού ταμείου»


Νεαρός ποινικός, που είχε συλληφθεί πριν από πέντε χρόνια για ληστείες στην Αττική και στην επαρχία, φέρεται ότι είναι ο «οργανωτής» της χρηματοδότησης -με 4.000 ευρώ μέσω καταθέσεων από 28 άτομα- του 28χρονου αναρχικού Κωνσταντίνου Γιατζόγλου που κατηγορείται ως ο αποστολέας δέματος-βόμβα στον πρώην Πρωθυπουργό κ Λουκά Παπαδήμο.

 

Η εμπλοκή του ποινικού στην χρηματοδότηση του Κ. Γιατζόγλου προέκυψε από αναφορές των ατόμων που κατέθεταν τα ποσά. Σημειώνεται ότι για το ίδιο άτομο είχε εξετασθεί η συμμετοχή του για την δολοφονία -τον Απρίλιο του 2013- δύο ιδιωτών έξω από νυχτερινό κατάστημα στη οδό Σαχτούρη στην Πάτρα, για ξεκαθάρισμα λογαριασμών χωρίς όμως να κατηγορηθεί γι’ αυτή την υπόθεση και ν’ αρνηθεί την κατηγορία.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός ποινικός -που είναι κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού- είχε επαφές και με τον αναρχικό χώρο κι είχαν βρεθεί στοιχεία που τον συνέδεαν με ομάδες αντιεξουσιαστών.  Οι αποκαλύψεις αυτές επιβεβαιώνουν σχετικό δημοσίευμα του «Βήματος» στις 3 Ιουνίου 2018.
 

Ανάμεσα για τις ληστείες που κατηγορήθηκε ήταν εκείνη που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2012 στο Αλιβέρι, σε βάρος χρηματαποστολής της ΔΕΗ Αλιβερίου όπου με την απειλή πιστολιού, αφαίρεσαν από τον ιδιωτικό φρουρό έναν φάκελο που περιείχε 28.500 ευρώ.


Μία άλλη ληστεία έγινε στις 14 Αυγούστου 2012 στο δρόμο Ερέτριας - Αμαρύνθου σε βάρος οχήματος διανομής της εταιρείας εμπορίας τσιγάρων ενός επιχειρηματία από την Χαλκίδα. Ο συγκεκριμένος ποινικός κι ένας συνεργός του ντυμένοι αστυνομικοί και φορώντας λευκά κράνη σταμάτησαν το βανάκι με τα τσιγάρα δήθεν για έλεγχο. Στη συνέχεια ακινητόποιησαν με περίστροφα τον οδηγό και τον συνοδηγό του οχήματος και πήραν 62.000 ευρώ που προέρχονταν από διανομές τσιγάρων.
 

Για τις ληστείες αυτές καταδικάσθηκε το 2016 σε 17 χρόνια κάθειρξη. Ακόμη είχαν προχωρήσει σε επιδρομές σε τράπεζες εντός κι εκτός Αττικής
 

 Σε ανάρτηση που είχε προχωρήσει ο εν λόγω ποινικός ανέφερε «σε μια κοινωνία που έμαθε να μετράει τη ζωή με το χρήμα, να υπολογίζει τη φιλία με το κέρδος και να πιστώνει τα όνειρά της με δάνεια, εμείς επιλέξαμε να γίνουμε ληστές τραπεζών. Επιλέξαμε τη συντροφιά των λύκων! Οπλιστήκαμε με αξιοπρέπεια και ελευθερία παίρνοντας πίσω λίγο από τον κλεμμένο πλούτο των τραπεζών.
 

Αν ψάχνετε, λοιπόν, για εγκληματίες μην τους αναζητάτε σε εμάς, έγκλημα δεν είναι να ληστεύεις μια τράπεζα, έγκλημα είναι να ιδρύεις μία. Οπότε για εγκληματίες να ψάξετε στους χοντρούς διευθυντές με τα κουστούμια και τις γεμάτες κοιλιές».
 

Συμπληρώνοντας μάλιστα «προς γνώση σας δεν έχουμε κάνει 4 ληστείες σε 50 μέρες αλλά δεκάδες ληστείες τραπεζών σε διάστημα 7 μηνών με τα πρόσωπά μας χωρίς κουκούλες και εμφανέστατα τα χαρακτηριστικά μας». Ο συγκεκριμένος ποινικός απολογήθηκε, για την «χρηματοδότηση» του Κ. Γιατζόγλου στις δικαστικές αρχές προ μεριών ημερών.

 

Βασίλης Λαμπρόπουλος

 

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια