Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βγάζετε σπυράκια στην πλάτη; Τι να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε;



Αν και τις περισσότερες φορές έχουμε συνδέσει την ακμή στην πλάτη με την εφηβεία, ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ραγδαία αύξηση του φαινομένου και σε ενήλικες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της Mayo Clinic, η ακμή στην πλάτη επιδεινώνεται από το στρες, την κακή διατροφή, τον ιδρώτα και τα ακατάλληλα ρούχα. Άλλοι παράγοντες που ενοχοποιούνται είναι τα μικρόβια, όπως ο σταφυλόκοκκος, η ορμονική ανισορροπία, η κληρονομικότητα, η υπερβολική εφίδρωση, αλλά και η πολύωρη χρήση σακιδίων πλάτης.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης θεωρείται ο σωστός και καθημερινός καθαρισμός!

Τι μπορείτε να κάνετε

Κάντε συχνά μπάνιο ειδικά μετά από έντονη σωματική δραστηριότητα, ώστε να απομακρύνεται ο ιδρώτας από το σώμα. Ιδανικά χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό προϊόν που θα περιέχει σαλικυλικό οξύ, tea tree oil ή υπεροξείδιο του βενζολίου.

Απολέπιση η σωτήρια

Η τακτική απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων απελευθερώνει τους πόρους και λειαίνει την επιδερμίδα.

Αποφεύγετε τον ήλιο

Αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο γιατί αφενός ξηραίνει την επιδερμίδα και αφετέρου επιδεινώνει τη φλεγμονή. Σε διαφορετική περίπτωση, τουλάχιστον χρησιμοποιείστε ένα εξειδικευμένο αντηλιακό-για λιπαρές ή επιδερμίδες).

Υγιεινές συνήθειες

Προσπαθήστε να αποφύγετε καταστάσεις που προκαλούν στρες, φροντίστε να κοιμάστε καλά, να ασκείστε συστηματικά και να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή.

Προσοχή στα ρούχα

Επιλέξτε ρούχα από βαμβακερά ή λινά υφάσματα που αφήνουν την επιδερμίδα να «αναπνέει» και αν η τσάντα σας είναι βαριά, προτιμάτε να την κρατάτε από το χέρι, ιδίως τώρα το καλοκαίρι γιατί στο σημείο τριβής προστίθεται και ο ιδρώτας.


Πηγή: healthreport.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια