Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εγκλήματα ζηλοτυπίας: Όταν η αγάπη βάφεται με αίμα

Η στυγερή δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου Μάριου Λουκόπουλου από τον παραολυμπιονίκη

 Βασίλη Τσαγκάρη χαρακτηρίστηκε ως ένα ακόμη έγκλημα με ερωτικό υπόβαθρο. Μήλον της έριδος για τους δυο άνδρες, ήταν η σύζυγος του ξενοδόχου, η οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον παραολυμπιονίκη. Πρόσφατα η Δικαιοσύνη «έκλεισε» τη σχετική δικογραφία με την πρωτόδικη καταδίκη του Β. Τσαγκάρη σε κάθειρξη 16 ετών με αναστολή κρίνοντας τον ένοχο για τη δολοφονία του ξενοδόχου. Η συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο, μπορεί να είναι η πιο πρόσφατη που απασχόλησε τη Δικαιοσύνη, δεν είναι όμως η μόνη στο είδος της, που κίνησε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Τα τελευταία χρόνια στα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια, πρώτου και δευτέρου βαθμού, εκδικάστηκαν υποθέσεις ανθρωποκτονιών με κίνητρο το ερωτικό πάθος και τη ζηλοτυπία.
Η φόνισσα του Κορωπίου
Πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Ιούλιο του 2017, η Δικαιοσύνη κλήθηκε να εκδικάσει μια παρόμοια υπόθεση. Αυτή τη φορά μια 26χρονη κοπέλα, που έμελλε να γίνει γνωστή ως η «φόνισσα του Κορωπίου», αφού προμηθεύτηκε ένα επαγγελματικό μαχαίρι (που χρησιμοποιούν οι κρεοπώλες) δολοφόνησε με πέντε μαχαιριές την 35χρονη Θεοδώρα Πασπαλά, μητέρα δυο παιδιών. Το σκηνικό της φρίκης έζησαν τα παιδιά του θύματος, που ήταν μπροστά στο έγκλημα.
Η στυγερή δολοφονία έλαβε χώρα στις 3 Αυγούστου του 2016, στο σπίτι της 35χρονης. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά στη δίκη σε πρώτο βαθμό, η 26χρονη διατηρούσε επί σειρά ετών ερωτική σχέση με τον 41χρονο Γιάννη Θεοδωρή και είχε αποκτήσει μαζί του δύο παιδιά. Ο 41χρονος ήταν όμως παντρεμένος με την Θεοδώρα Πασπαλά και είχε αποκτήσει και με εκείνη δύο παιδιά.
Όπως κατέθεσαν στο ακροατήριο μάρτυρες, ο Γ. Θεοδωρής δεν ξεκαθάριζε τη θέση του στις δυο γυναίκες, στις οποίες, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έλεγε συνεχώς ψέματα.
Στην απολογία της στο δικαστήριο, η κατηγορουμένη είχε αναφέρει με δάκρυα στα μάτια: «Δεν ξέρω πώς να αποκαλέσω αυτό τον άνθρωπο (σ.σ. τον 41χρονο Γ. Θεοδωρή). Όσο ήμουν με αυτόν δεν έβλεπα τίποτα. Έφυγε από τη ζωή μια γυναίκα. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό που έγινε, μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, έμειναν ορφανά δυο παιδιά. Μέσα στη φυλακή κατάλαβα τι έγινε. Τότε είχα θολώσει, δεν ήξερα τι έκανα».
Οι δυο γυναίκες είχαν βρεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα η μια απέναντι στην άλλη διεκδικώντας και οι δυο τον ίδιο άντρα. Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, η κατηγορουμένη, στην οποία το δικαστήριο επέβαλε ισόβια κάθειρξη, απειλούσε και εξύβριζε συνεχώς την 35χρονη την οποία θεωρούσε αντίζηλό της.
Η «σατανική» παπαδιά
Πριν από περίπου έξι χρόνια στην Ηλεία ένας 52χρονος ιερέας ο Θανάσης Αυγερόπουλος δέχθηκε πυροβολισμός πισώπλατα, ενώ βρίσκονταν στο 21ο χλμ. της Εθνικής Οδού Πύργου – Κυπαρισσίας. Το νήμα της ζωής του κόπηκε απότομα με τη σύζυγό του να σπαράζει για το χαμό του και να ειδοποιεί έντρομη την αστυνομία. Λίγο αργότερα, όμως αποκαλύφθηκε ότι η 45χρονη παπαδιά Θεοδώρα Καρβελά –Αυγεροπούλου, διατηρούσε παράνομο δεσμό με τον 41χρονο Νίκο Παναγόπουλο που, σύμφωνα με τις αρχές, ήταν ο άνθρωπος που έστησε το καρτέρι θανάτου στον 52χρονο ιερέα. Οι εραστές μέσα σε λίγα 24ωρα έγιναν ορκισμένοι εχθροί και ο ένας έριξε την ευθύνη στον άλλον για το έγκλημα.
Στην παπαδιά και τον 41χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες με τις δικαστικές αρχές να θεωρούν την 45χρονη ηθική αυτουργό της δολοφονίας του συζύγου της. Αν και η ίδια αρνήθηκε κάθε εμπλοκή της στην υπόθεση, ο 41χρονος εραστής της την ενέπλεξε στο έγκλημα, υποστηρίζοντας παράλληλα στο δικαστήριο πως ο ίδιος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον ιερέα αλλά το έκανε πάνω στη ζήλια του.
Ωστόσο, δικαστές και ένορκοι δεν πείστηκαν και με την απόφαση που εξέδωσαν δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στην παπαδιά και τον εραστή της. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγίου έκρινε ενόχους τους δυο εραστές για τη δολοφονία του ιερέα Θανάση Αυγερόπουλου επιβάλλοντας τους ισόβια κάθειρξη.
Έγκλημα για την αγάπη της Θωμαής
Ήταν απόγευμα της 9ης Φεβρουαρίου 2007. Ο Γιάννης Βαρθολομαίος που είχε διατελέσει διοικητής του ΙΚΑ έπεφτε νεκρός έξω από το διαμέρισμα της οδού Λυκάβου. Τις πρώτες ώρες μετά το θάνατό του, κανείς δεν είχε φανταστεί ότι στο χαμό του μπορεί να εμπλέκεται ο σύζυγος μιας υπαλλήλου του, της Θωμαής Βρακατσέλη, η οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό μαζί του.
Ο Δημήτρης Βρακατσέλης, που κατά το αρχικό κατηγορητήριο είχε στήσει «καρτέρι θανάτου» στον πρώην διοικητή του ΙΚΑ, οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο τον καταδίκασε σε κάθειρξη έξι ετών δίνοντας του όμως αναστολή. Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο κατηγορούμενος δεν έχει πρόθεση να σκοτώσει τον Γιάννη Βαρθολομαίο, τον άνδρα με τον οποίο η σύζυγός του Θωμαή διατηρούσε ερωτικό δεσμό. Ούτε όμως και να συζητήσει ειρηνικά μαζί στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας, της οδού Λυκάβου, εκεί όπου το θύμα είχε συναντήσει τη Θωμαή Βρακατσέλη, στο πατρικό της σπίτι. Σκοπός του ήταν, σύμφωνα με την εισαγγελέα της έδρας «να ξυλοφορτώσει όπως τον Γ. Βαρθολομαίο». Και εκείνος δεν άντεξε στα χτυπήματα του, αιφνιδιάστηκε, υπέστη «νευρογενές σοκ» και η καρδιά του τον πρόδωσε.
Το δικαστήριο, αποτελούμενο στην πλειονότητά του από γυναίκες ομόφωνα μετέτρεψε την κατηγορία που βάρυνε τον Δ. Βρακατσέλη από «ανθρωποκτονία από πρόθεση» σε «θανατηφόρα σωματική βλάβη». Ομόφωνα στον κατηγορούμενο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Ομόφωνα επίσης δικαστές και ένορκοι «έδειξαν» ποινικές ευθύνες της Θ. Βρακατσέλη – της γυναίκας που χαρακτηρίστηκε και ως η «πέτρα» του σκανδάλου- και δυο ακόμη προσώπων που είχαν ειδοποιήσει τον Δ. Βρακατσέλη να πάει στο πατρικό διαμέρισμα της συζύγου του, όπου το θύμα και η σύζυγός του είχαν κανονίσει να βρεθούν.
«Η ζωή μου έχασε το νόημα της όταν έμαθα ότι με απατούσε»
Τον Μάιο του 1999, ο δικηγόρος Γρηγόρης Κούλας στραγγάλισε την 38χρονη σύζυγο του και μητέρα των τριών παιδιών τους, Άντα Σίμου, μέσα στο σπίτι τους στην Κηφισιά. Το έγκλημα, που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, χαρακτηρίστηκε επίσης ως μια ακόμη στυγερή δολοφονία με ερωτικό υπόβαθρο. Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ο δικηγόρος δολοφόνησε τη σύζυγό του, όταν κατάλαβε ότι εκείνη τον διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση και ότι θα του ζητούσε διαζύγιο.
«Τη λάτρευα…» είπε ο ίδιος στους δικαστές, προσθέτοντας: «Η ζωή μου έχασε το νόημα της όταν έμαθα ότι με απατούσε». Σε πρώτο βαθμό ο Γρ. Κούλας είχε καταδικαστεί σε ισόβια. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ωστόσο, μείωσε την ποινή του. Καταδίκασε τον δικηγόρο σε κάθειρξη 20 ετών, αναγνωρίζοντάς μειωμένο καταλογισμό των πράξεων του, λόγω σοβαρής αγχώδους καταθλιπτικής συνδρομής
Μάλιστα, στους γονείς της αδικοχαμένης Άντας Σίμου και στην αδελφή της η Δικαιοσύνη επιδίκασε το ποσό των 550.000 ευρώ ως αποζημίωση για βαριά ψυχική οδύνη.
lawandorder.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια