Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο απολογισμός της επίσκεψης του Τζανέτου Φιλιππάκου στην Κρήτη


Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδιος επί θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος, επισκέφθηκε το διήμερο 21-22 Ιουνίου 2018, την Κρήτη.

Και τις δύο ημέρες, ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής, στις ενημερωτικές εκδηλώσεις του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), στο Ηράκλειο και τα Χανιά, με θέμα “Η εφαρμογή των Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών συμπεριλαμβανομένων μέτρων Επανένταξης” (AVRR), οι οποίες ολοκληρώθηκαν με την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, φορέων και αρχών, και των δύο πόλεων της Κρήτης.

 

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν, ο Ειδικός Απεσταλμένος του Γενικού Διευθυντή του Δ.Ο.Μ. στην Ελληνική Κυβέρνηση, Δανιήλ Εσδράς, η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, επί θεμάτων Κοινωνικής Πολιτικής, Θεανώ Βρέντζου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, Μαρία Καναβάκη,  ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Κώστας Λαγουδάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, Ταξίαρχος Σήφης Κανακουσάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, Ταξίαρχος Αντώνης Ρουτζάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, Αστυνομικός Διευθυντής Εμμανουήλ Παπαδάκης, και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, Αστυνομικός Διευθυντής Γιώργος Λυμπινάκης.

 

 

 


Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, στις ομιλίες του, τόνισε μεταξύ άλλων:

 

«Νιώθω χαρούμενος που βρίσκομαι στην Κρήτη. Ένα νησί, εκπάγλου καλλονής και απίστευτης φυσικής ομορφιάς. Ένας τόπος φιλόξενος, συνώνυμος της λεβεντιάς και της τιμιότητας. Ένας τόπος που μοιάζει πολύ με την πατρίδα μου τη Μάνη, γιατί Κρητικοί και Μανιάτες, μοιράζονται πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Ένα νησί που κάλλιστα μπορώ να πω ότι το ερωτεύτηκα, από την πρώτη κιόλας στιγμή!

 

[…]

 

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την παρουσίας σας, σε αυτές τις ενημερωτικές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο και τα Χανιά, που διοργανώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

 

[…]

 

Θέλω, επιπλέον, να συγχαρώ για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτής της διήμερης ενημερωτικής επίσκεψης στην Κρήτη, τον κύριο Εσδρά, ο οποίος όπως γνωρίζετε, είναι ο Eιδικός Aπεσταλμένος του Γενικού Διευθυντή του ΔΟΜ στην Ελληνική Κυβέρνηση, και με τον οποίο έχουμε αναπτύξει, τα τελευταία τρία χρόνια, μία στενή συνεργασία, σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση του προσφυγικού μεταναστευτικού.

 

[…]

 

Κάθε φορά που πραγματοποιούμε αυτές τις ενημερωτικές εκδηλώσεις, τα αποτελέσματα είναι ακόμη πιο θετικά, και αυτό οφείλεται στις συντονισμένες δράσεις που εφαρμόζει ο ΔΟΜ σε συνεργασία με το Υπουργείο μας.

 

Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις, αναδεικνύουμε τη σπουδαιότητα των εθελουσίων επιστροφών, αλλά και τη σημασία της επανένταξης, η οποία παρέχει πολλά κίνητρα. Εστιάζοντας στην επανένταξη, δίνονται κίνητρα, στους ανθρώπους που επιλέγουν τη διαδικασία της εθελούσιας επιστροφής, για να μπορέσουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη χώρα καταγωγής τους.

 

[…]

 

Οφείλω να πω, ότι στον κύριο Εσδρά, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, γιατί χαρακτηρίζεται από ήθος ψυχής, ευγένεια, και πάνω από όλα ενσυναίσθηση. Είναι ένας άνθρωπος που έχει κατανοήσει σε όλες του τις διαστάσεις το προσφυγικό μεταναστευτικό ζήτημα, και ως Απεσταλμένος του Γενικού Διευθυντή του ΔΟΜ στην πατρίδα μας, είναι σπουδαιότατη η συνεισφορά του και η συνεργασία μας άψογη από κάθε άποψη. Τον ευχαριστώ πολύ, ακόμη μια φορά, για όλα.»

 


Τέλος, ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ τιμήθηκε για τη σημαντική συμβολή του στις δράσεις του Δ.Ο.Μ., με την απονομή αναμνηστικής πλακέτας, από τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Διευθυντή του Δ.Ο.Μ. στην Ελληνική Κυβέρνηση και Σύμβουλο του Περιφερειακού Διευθυντή για τη Μεσόγειο, Δανιήλ Εσδρά.

 

Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες στο Ηράκλειο και τα Χανιά.

 

Την Πέμπτη 21 Ιουνίου, το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Λαγουδάκη, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, όπου τους υποδέχτηκαν ο Διευθυντής Αστυνομίας Ηρακλείου, Ταξίαρχος Ιωσήφ Κανακουσάκης και ο βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Αστυνομικός Διευθυντής Νικόλαος Σπυριδάκης.

 

Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ συναντήθηκε με Αξιωματικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και ενημερώθηκε για θέματα της αρμοδιότητάς του, καθώς και γενικότερα θέματα αστυνομικής φύσεως, που αφορούν στις Υπηρεσίες του Νομού. Επίσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας, καθώς και με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, με τους οποίους συζήτησε θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος.

 

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου, το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού πραγματοποίησε επίσκεψη στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και την Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, όπου τον υποδέχτηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, ο βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Αστυνομικός Διευθυντής Στυλιανός Γάσπαρης και ο Διευθυντής Αστυνομίας Χανίων, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Λυμπινάκης.

 

Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με Αξιωματικούς Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, καθώς και με τον πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, με τους οποίους συζήτησε θέματα της αρμοδιότητάς του και γενικότερα ζητήματα αστυνομικής φύσης που αφορούν στις Υπηρεσίες του Νομού Χανίων.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια