Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιο είναι το πιο βρώμικο σημείο στα αεροδρόμια;


Τα αεροδρόμια, όπως όλοι οι δημόσιοι χώροι, έχουν σημεία που συγκεντρώνουν διαφόρων ειδών μικρόβια, λόγω της ανθρώπινης παρουσίας, όσο και αν καθαρίζονται.

Αν και επικρατεί η άποψη ότι στους δημόσιους χώρους εστίες μικροβίων είναι οι τουαλέτες, καθώς τις επισκέπτεται πολύς κόσμος καθημερινά, έρευνες δείχνουν ότι στα αεροδρόμια δεν είναι οι τουαλέτες το πιο βρώμικο σημείο.

Η εταιρεία Insurance Quotes από το Τέξας, που ασχολείται με την καθαριότητα και την υγιεινή, πραγματοποίησε έρευνα, παίρνοντας δείγματα για ανάλυση, από όλους τους χώρους του αεροδρομίου. Τα τεστ επαναλήφθηκαν 18 φορές σε περιόδους που τα αεροδρόμια κατακλύζονταν από ταξιδιώτες.

Οι ειδικοί εστίασαν σε σημεία που αναπόφευκτα ο κόσμος ακουμπάει συχνά, όπως το καζανάκι και το καπάκι της τουαλέτας, τους δίσκους των εστιατορίων, στα μηχανήματα αυτόματου ελέγχου εισιτηρίων (self check-in) και στις ζώνες και τις θέσεις στα καθίσματα στους χώρους αναμονής. Αποδείχθηκε ότι πολλές από τις παραπάνω επιφάνειες ήταν καλυμμένες με μικρόβια και βακτήρια, με κυρίαρχο το μηχάνημα αυτόματου check in.


Τα αποτελέσματα της έρευνας

Από την ανάλυση των εργαστηρίων, προκύπτει ότι η οθόνη κάθε μηχανήματος αυτόματου check-in, περιέχει 13 φορές περισσότερα μικρόβια από το καζανάκι της δημόσιας τουαλέτας.

Μάλιστα, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα βακτήρια και τα μικρόβια που βρέθηκαν στα μηχανήματα δεν είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Τα μικρόβια αυτά είναι ικανά να προκαλέσουν πυώδεις λοιμώξεις και άλλες παθήσεις.

Γι’ αυτό χρειάζεται η τήρηση των κανόνων υγιεινής. Δηλαδή το σωστό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών συχνά. Όταν βρισκόμαστε σε δημόσιους χώρους, όπως τα αεροδρόμια, τα πλοία και άλλα, θα πρέπει να αποφεύγουμε να ακουμπάμε το πρόσωπο με τα χέρια.

Οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση αντισηπτικών τζελ για απολύμανση των χεριών.


Πηγή: valueforlife.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια