Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν ποια είναι η κύρια αιτία για τον πονοκέφαλό σου!


Βρίσκεσαι στη δουλειά και ενώ προσπαθείς να συγκεντρωθείς, νιώθεις το κεφάλι σου να βαραίνει;

Όχι δεν είσαι άρρωστος και ξέρουμε την κύρια αιτία για τους πονοκεφάλους. Όλοι πέφτουμε σε αυτήν την παγίδα!

Ας αποκλείσουμε μερικές αιτίες. Έχεις φάει καλά (γιατί ναι η πείνα μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο), δεν είσαι άρρωστος, έχεις πιει το καφεδάκι σου και έχεις κοιμηθεί καλά. Αλλά ο πονοκέφαλος είναι εκεί και δεν λέει να σε αποχωριστεί όσα παυσίπονα κι αν πάρεις. Και υπάρχει μια κύρια αίτια για τους πονοκεφάλους και αυτή είναι η πηγή του κακού.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Dr. Farrah Hauke, η κύρια αιτία για τους πονοκεφάλους είναι το overthinking! Κι όμως! Όταν σκέφτεσαι ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα, διαφορετικά σενάρια παίζουν στο repeat στο μυαλό σου, ξανά και ξανά …

Τι συμβαίνει, λοιπόν, πραγματικά όταν σκέφτεσαι υπερβολικά και υπεραναλύεις καταστάσεις;

Η Dr Rita Eichenstein, μια νευροψυχολόγος αναφέρει στο Elite Daily ότι το overthinking είναι αποτέλεσμα μεγάλης λειτουργίας του αριστερού τμήματος του εγκεφάλου, κάτι που μπορεί να προκαλέσει διαταραχές τόσο στη φυσική, όσο και στη συναισθηματική κατάσταση. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται τόσο πολλά και έχουν τόσα πολλά στο κεφάλι τους, που «μπλοκάρουν» τα συναισθήματα.

Συνήθως, όταν σκέφτεσαι κάτι για πολύ καιρό και το αναλύεις ξανά και ξανά, οδηγεί σε «σωματικά προβλήματα», όπως πονοκέφαλος, έλκος, ακόμα και πόνος στην πλάτη. Με λίγα λόγια,  μπορεί να νιώσεις άρρωστος από το overthinking.


Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο σκούρα. Αυτό σημαίνει πως έχεις καταλάβει τι συμβαίνει και για να αντιμετωπίσεις το overthinking πρέπει να κατανοήσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου και να τα διαχειριστείς.

Είναι πιο εύκολο να το λες, από το να το κάνεις γιατί είναι δύσκολο να τα «βάλεις» με το ίδιο σου το μυαλό. Αλλά η υπερβολική σκέψη μπορεί πραγματικά να είναι επιζήμια τόσο για τη σωματική, όσο και τη συναισθηματική υγεία σου και είναι σημαντικό να μη μείνεις αδρανής σε αυτό.

Και πώς θα ξεπεράσεις το overthinking;

Το κλειδί για την καταπολέμηση δεν είναι κάποιο παυσίπονο, αλλά να πάρεις μια απόσταση και απλά να παρατηρήσεις τις σκέψεις σου σαν τρίτος.

Και πώς μπορείς να το κάνεις αυτό; Να αποσπάσεις την προσοχή σου με κάποιον τρόπο. Σήκω από την καρέκλα, κάνε μια μικρή βόλτα, σήκω από το κρεβάτι και πήγαινε να πάρεις ένα ποτήρι με νερό. Ο καλύτερος τρόπος για να το ξεπεράσεις είναι να βρεις πράγματα να κάνεις που θα αποσπάσουν την προσοχή σου. Έτσι, θα βρεις και τη λύση στο ζήτημα που υπεραναλύεις στο κεφάλι σου.


Πηγή: ipop.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια