Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκπαίδευση χωρίς σφαίρες κάνουν οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας

Όχι 50 που δικαιούται κάθε χρόνο έκαστος, αλλά καμία σφαίρα δε διαθέτουν για την εκπαίδευσή τους εδώ και 4 εκπαιδευτικές σειρές οι αστυνομικοί της Μεσσηνίας. Κάθε χρόνο, τουλάχιστον μια
φορά, οι αστυνομικοί πρέπει να περνούν από συντηρητική εκπαίδευση, που περιλαμβάνει και οπλοτεχνική. Μόνο που για να κάνεις αυτή την εκπαίδευση πρέπει να έχεις πυρομαχικά και, δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό αυτό το έχουν ξεχάσει οι αστυνομικοί στη Μεσσηνία λόγω… έλλειψης.

Κανένας εκσυγχρονισμός
Τα τελευταία χρόνια, και λόγω της περιόδου κρίσης που διανύουμε, τα περιστατικά όπου απαιτείται να επιληφθούν οι αστυνομικές δυνάμεις αυξάνονται συνεχώς. Αυτό κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη για τακτική, πλήρη και ουσιαστική εκπαίδευσή τους.
Δυστυχώς, όμως, φαίνεται πως, αντί ο εν λόγω τομέας να εκσυγχρονίζεται, για να μπορεί και ο αστυνομικός να αντεπεξέρχεται στις δυσκολίες του σημερινού εγκλήματος, συρρικνώνεται. Έτσι οι αστυνομικοί εκπαιδεύονται όλο και λιγότερο.
Τα πρώτα χρόνια της κρίσης, λοιπόν, μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των βολών που εκτελούσε κάθε αστυνομικός που περνάει από εκπαίδευση. Το κακό, όμως, χειροτερεύει, αφού στη Μεσσηνία τις τέσσερις τελευταίες εκπαιδευτικές σειρές υπάρχει παντελής έλλειψη πυρομαχικών και η πρακτική εκπαίδευση με τον ατομικό οπλισμό, αλλά και με τα υποπολυβόλα, δεν πραγματοποιείται.

Ένωση Μεσσηνίας: «Απαράδεκτο»
Έτσι, ο μάχιμος αστυνομικός, αυτός που θέλουμε να είναι στην πρώτη γραμμή και «έτοιμος για όλα», δεν έχει ουσιαστική και πραγματική επαφή με το ατομικό του όπλο.
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, που δημοσιεύεται και στο επίσημο διαδικτυακό τόπο της ΕΛΑΣ, «η συντηρητική εκπαίδευση αποσκοπεί στη διατήρηση της ικανότητας του αστυνομικού στο χειρισμό και τη χρήση των όπλων και πραγματοποιείται μετά την αποφοίτηση του αστυνομικού από τη Σχολή και μέχρι την έξοδό του από την Αστυνομία, σε περιοδικά χρονικά διαστήματα, που δεν απέχουν μεταξύ τους περισσότερο του έτους».
Επίσης ο ίδιος νόμος αναφέρει ότι «αστυνομικός, που για οποιονδήποτε λόγο δεν υποβάλλεται στη συντηρητική εκπαίδευση ή δεν πιστοποιείται κατ’ αυτήν η ικανότητά του, δεν επιτρέπεται να κατέχει ή να φέρει πυροβόλο όπλο, αυτό δε που τυχόν κατέχει υποχρεούται να το παραδώσει αμέσως στην Υπηρεσία του».
Την έλλειψη σφαιρών για εκπαίδευση των αστυνομικών στη Μεσσηνία επιβεβαίωσε ερωτώμενος από το «Θάρρος» και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας, Κώστας Σταυρόπουλος.
Αφού χαρακτήρισε απαράδεκτο η Πολιτεία να μην παρέχει στον αστυνομικό τα απαραίτητα μέσα για την εκπαίδευσή του, τόνισε: «Η εκπαίδευσή μας πρέπει να είναι συνεχής και πλήρης για να έχουμε υψηλό επίπεδο ανταπόκρισης σε κάθε κίνδυνο. Ελπίζουμε να λυθεί σύντομα το πρόβλημα αυτό. Η Ένωσή μας, πάντως, το παρακολουθεί στενά και πιέζει για την επίλυσή του».

tharrosnews.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια