Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιβεβαιώνει την καταγγελία της Ένωσης Ιωαννίνων η Ένωση Ζακύνθου

''Επιβεβαιώνοντας απολύτως, τα καταγγελλόμενα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, δεν αισθανόμαστε καθόλου περήφανοι,  που επιβεβαιωνόμαστε και από άλλη Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, για απαξίωση της ανθρώπινης υπόστασης, με τη μεταχείριση του προσωπικού από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου'' αναφέρει μεταξύ άλλων η Ένωση.



Η ανακοίνωση:
        

         Επιβεβαιώνοντας απολύτως, τα καταγγελλόμενα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, δεν αισθανόμαστε καθόλου περήφανοι,  που επιβεβαιωνόμαστε και από άλλη Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, για απαξίωση της ανθρώπινης υπόστασης, με τη μεταχείριση του προσωπικού από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου.  Οι αναφορές σε προγενέστερα έγγραφά μας, επιβεβαιώνουν τους λόγους για τους οποίους κυρίως κατά την τελευταία τριετία, η Δ.Α.Ζ. θεωρείται από πολλούς συναδέλφους μας τόπος δυσμενούς μετάθεσης, με συνεχώς μειούμενο το ενδιαφέρον υπηρέτησης σε αυτή και με αυξητική τάση φυγής των ήδη υπηρετούντων. Από σεβασμό στο πρόσωπό μας και στους αποδέκτες του παρόντος,  δεν θα χρησιμοποιήσουμε επιθετικούς προσδιορισμούς που  πράγματι θα άρμοζαν σε τέτοια φαινόμενα και θα αποτύπωναν την οργή και το θυμό μας. Για πρώτη φορά η Δ.Α.Ζ. λόγω τέτοιων συμπεριφορών, μας έχει εξαναγκάσει σε προσφυγές στη Δικαιοσύνη με ήδη το σχηματισμό ποινικών δικογραφιών. Οι δημοκρατικές συμπεριφορές όλων μας,  αποδεικνύονται από τις έμπρακτες ευαισθησίες στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια κι όχι από τις δηλώσεις. Εκλιπαρούμε να ακούσετε την κραυγή μας. Το επικρατών κλίμα στη Δ.Α.Ζ., πλέον ίσως και να μην είναι αναστρέψιμο στην παρούσα φάση και υπό τις υπάρχουσες συνθήκες.

     Στην κρίση σας η απαξίωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, να απαντήσει στο ανωτέρω (β) σχετικό έγγραφό μας, συνεργαζόμενη προς την κατεύθυνση της αξιοπρεπούς διαβίωσης των αποσπασμένων συναδέλφων μας στη Δ.Α.Ζ..

      Πλέον είναι αργά για προσφορές καταλυμάτων και διατροφής, αφού οι επιχειρηματίες έχουν κάνει ήδη τον προγραμματισμό των κρατήσεών τους.

     Αληθεύει το γεγονός ότι αυτές οι απαράδεκτες συνθήκες διαμονής, ως προσφερόμενες από ιδιώτη επιχειρηματία στην Δ.Α.Ζ. , αναφέρθηκαν στις προϊστάμενες Υπηρεσίες της ως υπέρμετρα κοστολογημένες;

    Καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου μας και τον Υπουργό  Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτή Ν. Ζακύνθου κ. Σταύρο ΚΟΝΤΟΝΗ, να αφουγκραστούν τη λειτουργία της Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου. Είμαστε στη διάθεσή σας αν και όποτε το κρίνεται αναγκαίο, για ευχερέστερη ανάλυση. Η Ένωσή μας πάντως, σύντομα θα αιτηθεί ακρόαση προς αποφυγή δυσμενέστερων καταστάσεων.

   

Υστερόγραφο: Παραλείπεται η κοινοποίηση στη Δ.Α.Ζ. ως άνευ αντικειμένου, συνεπεία της μέχρι τώρα αδιάλλακτης και απαξιωτικής προς την Ένωσή μας στάσης της.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

       

                   ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Κωνσταντίνος                                       ΚΟΡΔΑΛΗΣ Γεώργιος         

Ακολουθεί και η πρόταση της Ένωσης
 
Π Ρ Ο Σ:  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ   
                                                                                                                                                                   
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
1. Γενικό Γραμματέα Υ.Δ.Τ. και Προστασίας του Πολίτη κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημήτριο.
2. Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος,  Αντιστράτηγο κ. ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ  Χρήστο.
3. Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Δ/ντή Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχο κ. ΜΑΤΣΟΥΚΑ Ιωάννη.
4. Π.Ο.ΑΣ.Υ.
 
ΘΕΜΑ: «Ενίσχυση Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου».
 
Προκειμένου ενεργήσουμε ορθό προγραμματισμό, σχετικά με την πρόταση που θα υποβάλλουμε στο Υπουργείο μας, με την προσφορά κλινών για την διαμονή και διατροφή  των αποσπασμένων αστυνομικών στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου, και για να επιτύχουμε τον απόλυτο αριθμό ενδιαφερομένων προς απόσπαση κατά τη θερινή περίοδο τρέχοντος έτους, συμπεριλαμβανομένων και των δοκίμων αστυφυλάκων,   παρακαλούμε όπως μας γνωρίσετε εγγράφως το συντομότερο δυνατό, αριθμό των υφιστάμενων κοιτώνων και των κλινών ανά κοιτώνα στο κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, καθώς και τις εργασίες που ενδεχομένως απαιτούνται να πραγματοποιηθούν. Το κόστος της αποκατάστασης θα επωμισθεί η Ένωσή μας.
 






_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια