Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αγιασμός στις παιδικές εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας


Παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, πραγματοποιήθηκε χθες (Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018), η τελετή αγιασμού στις παιδικές εξοχές της
Ελληνικής Αστυνομίας, στον Άγιο Ανδρέα Αττικής. Η τελετή πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη επίσημη έναρξη της λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων για το φετινό καλοκαίρι.
Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και Πρόεδρος του Ιδρύματος «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας», Υποστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας και ο Διευθυντής του Ιδρύματος, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Μπακαλάρος.
Στην τελετή του αγιασμού χοροστάτησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης - Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.
Στον χαιρετισμό του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αναφέρθηκε στο εξαιρετικό έργο που επιτελείται στις παιδικές κατασκηνώσεις του Σώματος, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων :
“…..μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, και μια έστω απλή ματιά γύρω μας σήμερα, αρκούν για να αντιληφθούμε όχι μόνο το εξαιρετικό έργο που τα τελευταία χρόνια έχει επιτελεστεί σ’ αυτόν εδώ το χώρο αλλά και το πώς το όραμα, το μεράκι και η προσπάθεια ορισμένων ανθρώπων μπόρεσαν, ακόμη και σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης και περιορισμένων επιλογών, ν’ αλλάξουν την εικόνα, ν’ αναβαθμίσουν την ποιότητα, να μετατρέψουν έναν συμβατικό κατασκηνωτικό χώρο σ’ έναν πραγματικό πολυχώρο εκδηλώσεων, σ’ έναν χώρο ανοιχτό για ολόκληρη την αστυνομική οικογένεια, σε σημείο αναφοράς τόσο για τα παιδιά των συναδέλφων όσο και για τους ίδιους, τους εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφους…….
……ο αριθμός των φιλοξενουμένων παιδιών από 650-700 πριν λίγα χρόνια και 1.400 πέρυσι, θα ξεπεράσει κατά τη φετινή κατασκηνωτική περίοδο τα 1.600, ενώ οι αιτήσεις φιλοξενίας γονέων συναδέλφων από 300 περίπου (297 ακριβέστερα) πέρυσι έχουν υπερβεί τις 500 (520 συγκεκριμένα) για την τρέχουσα κατασκηνωτική περίοδο.
Δε μπορώ, λοιπόν, αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, παρά να εκφράσω τη χαρά και την ικανοποίηση μου για την εξέλιξη αυτή. Ούτε μπορώ να αποδώσω, στην ψυχή και την αντίληψη μου, την παρουσία σας εδώ, τη δική σας και των παιδιών σας, παρά μόνον ως ανταπόδοση στην προσπάθεια όλων όσοι συνέβαλαν στο να εξελιχθεί αυτός ο χώρος σ’ αυτό που είναι σήμερα. Πρόκειται, αναμφίβολα, για μια δίκαιη και αμοιβαία ανταποδοτική σχέση…..
……ο χώρος αυτός είναι απολύτως ανθρωποκεντρικός. Είναι ένας χώρος φτιαγμένος για τον άνθρωπο, προσανατολισμένος στις ανάγκες του ανθρώπου· προορισμένος να εξασφαλίζει το δικαίωμα των παιδιών μας στη χαρά και την αμεριμνησία, των συναδέλφων στην ολιγοήμερη, έστω, διαφυγή από το άγχος της καθημερινότητας, των επισκεπτών στη φιλοξενία σε ευπρεπές και ευχάριστο περιβάλλον.
Ωστόσο, οι στόχοι μας, οι προσδοκίες μας γι’ αυτόν το χώρο δεν έχουν εξαντληθεί. Πάντοτε υπάρχουν, πάντοτε θα υπάρχουν πράγματα να γίνουν, πάντοτε θα υπάρχουν περιθώρια αναβάθμισης του καλού σε καλύτερο.
Συνεπώς, ο χώρος αυτός ευελπιστούμε πως πάντοτε θα έχει κάτι περισσότερο να δώσει, κάτι καλύτερο να προσφέρει στην αστυνομική οικογένεια· καθώς και σε στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Κυπριακής Αστυνομίας, στο βαθμό που οι δυνατότητες μας το επιτρέπουν. Έχουμε πολλές, ακόμη, σκέψεις, έχουμε κι άλλα σχέδια για το χώρο αυτό και κυρίως έχουμε τη βούληση και την επιθυμία να τα κάνουμε πράξη…….
……..θα μου επιτρέψετε να επικαλεστώ τη βοήθεια, τη συνδρομή όχι μόνον εμάς των μεγάλων αλλά και των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις και να τους ζητήσω να ακολουθήσουν με τις υποδείξεις των Ομαδαρχών και του προσωπικού του Ιδρύματος τους κανόνες του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στο χώρο αυτό καθώς και σε μεγάλες Υπηρεσίες του Σώματος…...
……Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι και να μας δίνεται κάθε χρόνο και για πολλά ακόμη χρόνια η δυνατότητα, είτε από τη θέση της ενέργειας είτε της αποστρατείας αλλά πάντοτε ως συνάδελφοι και φίλοι, να βρισκόμαστε σ’ αυτόν τον εξαιρετικό χώρο που με κόπο και προσπάθεια δημιουργήσαμε.
Τέλος, θα μου επιτρέψετε ως επίλογο, μια εκ συνειδήσεως οφειλόμενη και ηθικώς επιβεβλημένη αναφορά:
- στους αγαπητούς συναδέλφους και φίλους που με διαδέχτηκαν στη θέση του Προϊσταμένου του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής του Αρχηγείου και ως εκ τούτου και στη θέση του Προέδρου του Ιδρύματος Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας, στα εκάστοτε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος καθώς και στους διατελέσαντες κατά τις αντίστοιχες χρονικές περιόδους Διευθυντές του Ιδρύματος, οι οποίοι, ενστερνιζόμενοι το όραμα και τους στόχους που θέσαμε για την αναβάθμιση και την προοπτική αυτού του χώρου, συνεργάστηκαν μεταξύ τους και υπηρέτησαν με ζήλο την προσπάθεια για την υλοποίησή τους:
τον Αντιστράτηγο ε.α. Αναστάσιο Λάσκαρη και τον Υποστράτηγο ε.α. πατέρα Ιωάννη Κοκκώνη,
τον Αντιστράτηγο ε.α. Αθανάσιο Παπαγεωργίου και τον Υποστράτηγο ε.α. Νικόλαο Κοϊνάκη,
τον Αντιστράτηγο ε.α. Γεώργιο Κωτσάκη και την Ταξίαρχο, Διευθυντή σήμερα, της Αστυνομικής Ακαδημίας, Αθανασία Κορκοντζέλου και
τον Προϊστάμενο του Κλάδου Υποστράτηγο Παναγιώτη Ντζιοβάρα, ο οποίος με τη συνεργασία του νυν Διευθυντή του Ιδρύματος Αστυνομικού Διευθυντή Γεώργιου Μπακαλάρου και των μελών του υφιστάμενου Διοικητικού Συμβουλίου, συνεχίζουν με επιτυχία το έργο των προκατόχων τους,
- στους προέδρους και τα μέλη των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Φορέων του προσωπικού του Σώματος που στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθειά μας, καθώς και
- σε όλους όσοι μ’ οποιονδήποτε τρόπο υπηρέτησαν την εκπλήρωση του οράματός μας και βοήθησαν ώστε ο χώρος αυτός που μας φιλοξενεί σήμερα να πάρει αυτή την μορφή, να έχει αυτήν την εξαιρετική εικόνα.
Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς, διατηρώντας την πεποίθηση πως όσοι μας διαδεχτούν τα επόμενα χρόνια στις θέσεις που σήμερα κατέχουμε θα υπερασπιστούν το όραμά μας γι’ αυτόν το χώρο και θα συνεχίσουν την προσπάθεια για τη διαρκή βελτίωσή του.”
Σημειώνεται ότι η φετινή κατασκηνωτική περίοδος ανακηρύχτηκε ως έτος ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης που εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία, τα έσοδα του οποίου προορίζονται για την στήριξη των ορφανών τέκνων του προσωπικού του Σώματος.


Χαιρετισμό απεύθυναν ακόμα ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικών και Πληροφορικής και Πρόεδρος του Ιδρύματος, Υποστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας και ο Διευθυντής του Ιδρύματος, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Μπακαλάρος, ο οποίος παρουσίασε και το νέο έμβλημα του Ιδρύματος.


Στην τελετή παρέστησαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Α’ Βοηθός του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγος Ανδρέας Βασιλόπουλος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Αχιλλέας Σκανδάλης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προϊσταμένου του Επιτελείου, Υποστράτηγος Γεώργιος Τηλελής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Βουτσελάς, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών του Αρχηγείου, Ταξίαρχος Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, Ταξίαρχος Χρήστος Κοτλίδας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Αθανασία Κορκοντζέλου, καθώς και άλλοι Αξιωματικοί του Σώματος και αστυνομικό προσωπικό.
Παρέστησαν επίσης ο Υποναύαρχος Νικόλαος Αρμπουνιώτης ως εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο πατήρ Νικόλαος Αργυρόπουλος, διατελέσαντες Πρόεδροι του Δ.Σ. και Διευθυντές του Ιδρύματος «Εξοχές Ελληνικής Αστυνομίας», εκπρόσωπος του Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (Κ.Α.Α.Υ.) του Γ.Ε.Σ., εκπρόσωπος του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας (Κ.Ε.Δ.Α.) της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι, εκπρόσωπος της Ναυτικής Βάσης Νότιου Ευβοϊκού, ο Διοικητής του Λιμεναρχείου Ραφήνας, ο Γενικός Διευθυντής της «Συμμαχία για την Ελλάδα», Γεώργιος Καλούδης, εκπρόσωποι του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Μαραθώνα, καθώς και εκπρόσωποι του Φορέα «Ανταποδοτική Ανακύκλωση».
Παραβρέθηκαν ακόμα ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, Βασίλειος Βράντζας, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γρηγόριος Γερακαράκος και Γεώργιος Παπατσίμπας, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Ανδρέας Βέλλιος, ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στο Δ.Σ. του Ιδρύματος, Λάμπρος Μητσικος και άλλοι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών Φορέων του Σώματος.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με απονομή τιμητικών πλακετών και χορευτική εκδήλωση, που ετοίμασαν τα παιδιά της κατασκήνωσης, οι ομαδάρχες τους και το προσωπικό του Ιδρύματος.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια