Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ημέρα Τιμής ή το «Μνημόσυνο» των Αποστράτων;;; - του Νικολάου Μπλάνη

Φωτογραφία του Nick Blanis.
Δημοσιεύουμε κείμενο, που μας απέστειλε ο Νικόλαος Μπλάνης: 1. Ως γνωστόν η Κυριακή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα Τιμής των Αποστράτων. Όμως η ως άνω εκδήλωση
πραγματοποιείται μόνον ως τυπική διαδικασία. Μια «συνάντηση» των Δ.Σ. των Σωματείων-Συνδέσμων και της Πολιτικής και Αστυνομικής Ηγεσίας. Άλλο ένα «πανηγυράκι» δημοσίων σχέσεων. Άλλος ένας «μπουφές». Άλλη μια ευκαιρία προσωπικής προβολής. Και για τους απόστρατους απλώς ένας «καφές της παρηγοριάς»!!!

2. Η αποδιδόμενη «τιμή» προς τους απόστρατους της Αστυνομίας εκ μέρους της Πολιτείας δεν τεκμηριώνεται με την πραγματοποίηση μιας δοξολογίας και την εκφώνηση μίας ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού του Σώματος. Μιας μακροσκελούς διαταγής που εκφωνείται από κάποιους αξιωματικούς από τον «άμβωνα» της Εκκλησίας ενώπιον πιστών και πριν των «δι΄ευχών», σαν τους «μουλάδες» της Ανατολής. Για να μας πληροφορήσει, μεταξύ των άλλων, ότι ιδρύθηκε Υπηρεσία Ιστορίας στην Αστυνομία και ότι προωθείται ρύθμιση για την απασχόληση-αξιοποίηση των απόστρατων σε εθελοντική βάση (sic). Ένα ακόμη «βήμα» για επικοινωνιακά αφηγήματα και αυταπάτες, όπως μας συνηθίζει η Κυβέρνηση. Ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός. Όμως το μόνο που προκαλεί, είναι η θυμηδία των απόστρατων και η αγανάκτηση των πιστών. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα ο εκπρόσωπος των αποστράτων δεν μπόρεσε να απευθύνει ούτε ένα «γειά». Η διαδικασία αυτή πριν το πέρας της δοξολογίας σε κάθε περίπτωση πρέπει να «καταργηθεί».
3. Η Πολιτεία πρέπει με άλλους τρόπους να τιμά πραγματικά τους απόστρατους και κυρίως με την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. Και όχι με την περιθωριοποίηση και την «τιμωρία» τους. Όχι με τον παράνομο επανυπολογισμό των συντάξεων και το οριστικό «ψαλίδι» αυτών σε ποσοστό, που πλέον αγγίζει ή και υπερβαίνει το 70%. Για να δώσει σύνταξη κοντά στα 1.000,00 ευρώ στον Αρχηγό!!! Όχι με τη διπλή φορολόγηση, αφού στις φετινές βεβαιώσεις έχουν (ξανα)βάλει τα αναδρομικά του 2014, για τα οποία ήδη έχουν υποβληθεί συμπληρωματικές δηλώσεις. Αν εξακολουθήσει αυτή τη λογική, στην ουσία αυτό που κάνει είναι ένα «μνημόσυνο» φτώχειας και περιθωριοποίησης των απόστρατων.

_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια