Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αυστραλία: Ναζιστική σημαία σε στρατιωτικό όχημα προκαλεί οργή (ΦΩΤΟ)

Η ναζιστική σημαία με τη σβάστικα κυματίζει σε όχημα του στρατού της Αυστραλίας στο Αφγανιστάν. Είναι οι εικόνες που έφερε στο φως ρεπορτάζ του ABC και προκάλεσαν σάλο στην Αυστραλία. Κυρίως εξαιτίας της αντίδρασης του στρατού. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα το ABC τραβήχτηκαν τον Αύγουστο του 2007.
Η αντίδραση του στρατού της χώρας ήταν πως πρόκειται για «κακόγουστο αστείο». Με το οποίο όμως δεν γέλασε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ, που χαρακτήρισε το περιστατικό «απολύτως απαράδεκτο».

Ξέρουν ποιος πήγε τη σημαία στο Αφγανιστάν

Δυο διαφορετικές πηγές του υπουργείου Άμυνας της Αυστραλίας αναγνώρισαν έναν στρατιώτη ως το άτομο που είχε μαζί του τη σημαία των Ναζί όταν ταξίδεψε στο Αφγανιστάν για να υπηρετήσει. Σύμφωνα μάλιστα με το ABC, εκτός από τις δυο φωτογραφίες που δημοσίευσε και οι οποίες μετά από ανάλυση είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν είναι προϊόν φωτομοντάζ, υπάρχουν κι άλλες. Κι εκείνες δείχνουν τη ναζιστική σημαία υψωμένη.
Φωτογραφία abc.net.au
Πηγή του στρατού δήλωσε πως είναι περισσότερο ένα «διεστραμμένο αστείο» παρά ενέργεια νεοναζί. «Η σημαία υψώθηκε για σύντομο διάστημα σε ένα όχημα του στρατού της Αυστραλίας το 2007. Ο διοικητής διέταξε να κατέβει αμέσως», υποστήριξε το υπουργείο Άμυνας στο ABC. «Η σημαία κατέβηκε και οι υπεύθυνοι τιμωρήθηκαν», διαβεβαίωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Τέρνμπουλ.
Μόνο που πηγή ανέφερε στο ABC ότι η σημαία ήταν υψωμένη για «παρατεταμένο» χρονικό διάστημα.

Αυστραλία: Η σβάστικα μετά τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου

Η εξοργιστική φωτογραφία με τη σημαία των Ναζί έρχεται στο φως μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση των Αυστραλών στρατιωτών στο Αφγανιστάν. Ακόμη ένα θέμα που προκαλεί σάλο και οργή.
Μέλη των Ειδικών Δυνάμεων του στρατού κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου. Για εκτελέσεις άοπλων Αφγανών, όπως αναφέρει απόρρητο εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Άμυνας που αποκάλυψε ο αυστραλιανός Τύπος.
Στο οποίο γίνεται επίσης λόγος για «βιαιότητες» και προσβολές «της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» κατά τη διάρκεια επιχείρηση στο χωριό Ντάργουαν τον Σεπτέμβριο του 2012. Και για αυτό το περιστατικό διενεργείται έρευνα.
Ο στρατός της Αυστραλίας είναι παρών στο Αφγανιστάν από το 2001. Το 2007, τη χρονιά που σημειώθηκε το συμβάν, ήταν ανεπτυγμένοι στη χώρα αυτή περίπου 900 Αυστραλοί στρατιωτικοί. Σήμερα απομένουν εκεί περίπου 300.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και abc.net.au
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια