Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γερό... χαστούκι στο κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, μιά ανάσα πριν από το Μουντιάλ


Ισχυρό χτύπημα δέχτηκε το «μαύρο» κύκλωμα του παράνομου στοιχηματισμού, καθώς τρεις μέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού
Εγκλήματος μεγάλη εγκληματική οργάνωση, που διατηρούσε ηλεκτρονικη σελίδα με πανελλήνιες επιδόσεις στο παράνομο στοίχημα και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Η επιχείρηση έγινε  χτες το βράδυ από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που χτύπησαν στην... καρδιά του κυκλώματος, καθώς έγινε έφοδος στο στρατηγείο της εγκληματικής οργάνωσης, στο Αιγάλεω Ατιικης,
Οπως διαπιστώθηκε είχαν δημιουργήσει την ιστοσελίδα παράνομου στοιχηματισμού και τυχερών παιχνιδιών all - bet.gr , η οποία αποτελούσε διάδοχο της εταιρίας time.bet, που είχε εξαρθρωθεί στις 22 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη.
Εκτός απο τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας, στο μεγάλο «χτύπημα», που έγινε απο τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθησαν και τρεις συνεργάτες του, μια εκ των οποίων είναι γυναίκα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι, η ιστοσελίδα ειχε παράνομο επίγειο δίκτυο μεσω καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (όπως καφέ – σπορ και καφενεία), που έφταναν τα 480 σε όλη την Ελλάδα, ενώ χιλιάδες ήταν και οι κωδικοί των παικτών, που έπαιζαν στη συγκεκριμένη εταιρία εξ αποστάσεως, δηλαδη είτε απο το σπίτι τους, είτε μεσω των ταμπλετ τους, είτε  απο τα κινητά τους τηλέφωνα.
Οι άνδρες  της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν καταφέρει να σπάσουν τους κωδικούς και να ταυτοποιήσουν πολλά καταστήματα με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους.

Εντυπωσιακά είναι και τα υπόλοιπα ευρήματα, οπως ονόματα πολλών Μπούκερ, καθώς και οι τρόποι, που χρησιμοποιούνταν,   για να αποκτήσουν τους κωδικούς, βιβλία παικτών, καθως και πολλά χρηματα .
Ο τζίρος της οργάνωσης δεν μπορεί ακομη να προσδιοριστεί, συμφωνα ομως με τις πρώτες εκτιμήσεις έμπειρων αξιωματικών πρέπει να ξεπερνάει τα 2 εκ ευρω το μήνα, καθώς τα καταστήματα ηταν χωροταξικά ταξινομενα σε ολόκληρη την Ελλαδα σε κομβικά σημεία, μεσω των οποίων είχαν  καταφέρει, να προσελκύσουν χιλιάδες πελάτες - παίκτες.
Εντός των επόμενων ωρών, η ιστοσελίδα πρόκειται να μπει στη μαύρη λίστα της ΕΕΕΠ, ενω το σε λίγο οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελεα.

dikografies.blogspot.com


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια