Ο ΕΟΦ προειδοποιεί: Ποιο προϊόν δεν διαθέτει την έγκρισή του και διαφημίζεται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες;


Αν και διακινείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής, το προϊόν «Diabexin» της εταιρείας Botanica, προβάλλεται με θεραπευτικές ενδείξεις που παραπέμπει σε φαρμακευτική δράση.

Το συγκεκριμένο, όμως, προϊόν δεν διαθέτει σχετική έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Ο ΕΟΦ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προϊόν δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.


Με ανακοίνωση που είχε εκδώσει τον περασμένο Νοέμβριο, ο ΕΟΦ είχε προειδοποιήσει για όλα τα προϊόντα της συγκεκριμένη εταιρείας. Κρίνει, ωστόσο, απαραίτητη για τη δημόσια υγεία την υπενθύμιση για το «Diabexin», λόγω της έντονης προώθησής του, μέσω διαδικτύου.

Ο ΕΟΦ είχε επίσης επιστήσει την προσοχή και για τα προϊόντα Alergoxin, Arthrofix Regenerator, Arthroxin, Cardioxin, Colon Cleaner, Diabexin, Fat Burner, Gastroxin, Hepa Cleaner, Heparexin, Immunixin, Manmax, Multitonic, SlimX5, Triactal, Uroxin, Varixin, Womanixin και Youth Booster της εταιρείας Botanica Healthy Life, που διακινούνται μέσω διαδικτύου ως συμπληρώματα διατροφής, προβαλλόμενα, όμως, και αυτά με θεραπευτικές ενδείξεις που παραπέμπουν σε φαρμακευτική δράση.

Ως εκ τούτου, ενημερώνεται το καταναλωτικό κοινό ότι τα προϊόντα αυτά δεν διαθέτουν σχετική έγκριση του ΕΟΦ και δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους. Ο Οργανισμός επαναλαμβάνει ότι η αγορά φαρμάκων από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
_