Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρόταση για χορήγηση επιδόματος στους αστυνομικούς που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες του νομού Αττικής

Δείτε την πρόταση που κατέθεσαν αντιπρόσωποι της ΕΑΣΥΑ  στο προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης, και αφορά την χορήγηση επιδόματος ειδικών συνθηκών,
ίδιου ποσού με το επίδομα παραμεθορίου, για τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες του νομού Αττικής.προκειμένου να συμπεριληφθεί στο διεκδικητικό πλαίσιο της ένωσης Αθηνών.


                                                                                                        Αθήνα 23/6/2018



Πρόταση για χορήγηση επιδόματος στους αστυνομικούς που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες του νομού Αττικής .


Συνάδελφοι όπως γνωρίζετε με την ψήφιση του νέου μισθολογίου ( ν. Ν4472/2017 ) δόθηκε στους αστυνομικούς που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένοι στους Νομούς Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσων και Σαμοθράκης  μηνιαίο επίδομα παραμεθορίου ύψους εκατό ευρώ (100 €)
Θεωρούμε ότι το αστυνομικό προσωπικό που υπηρετεί στον νομό Αττικής, εργάζεται κάτω από αντίξοες και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, με εξαντλητικά ωράρια, ενώ το επικίνδυνο και απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον, έχει οδηγήσει αρκετές φορές σε σοβαρούς τραυματισμούς αστυνομικών ακόμη και σε θανάτους.
Οι μάχιμοι αστυνομικοί της Αττικής αντιμετωπίζουν καθημερινά την πιο βαριά μορφή εγκληματικότητας σε όλη την Ελλάδα ενώ η αντιστοιχία αστυνομικής δύναμης, φύλαξης στόχων,λήψης μέτρων σε συναθροίσεις -πορείες- αθλητικές εκδηλώσεις, είναι δυσανάλογη σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα.
Αν στα παραπάνω προσθέσουμε ότι το κόστος διαβίωσης στην Αθήνα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο  από αυτό της επαρχίας καταλαβαίνουμε ότι έχει πραγματοποιηθεί μια  σημαντική αδικία σε βάρος των Αστυνομικών, που υπηρετούν στον νομό Αττικής και ειδικά σε αυτούς που εργάζονται σε μάχιμες υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α.
Για  τους παραπάνω λόγους προτείνουμε  την χορήγηση  επιδόματος ειδικών συνθηκών ίδιου ποσού με το επίδομα παραμεθορίου, για τους αστυνομικούς που υπηρετούν σε μάχιμες υπηρεσίες του νομού Αττικής.
Προτείνουμε λοιπόν :

Στην παρ. Ε του άρθρου 127 του ν. Ν4472/2017 προστίθεται  η περίπτωση Εα΄  ως εξής:

Εα΄ Στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένα  στις υπηρεσίες που ανήκουν αποκλειστικά στην Γ.Α.Δ.Α. χορηγείται μηνιαίο επίδομα ειδικών συνθηκών ύψους εκατό ευρώ (100 €).
Το επίδομα αυτό καταβάλλεται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στην Υπηρεσία της περιοχής που δικαιολογεί την καταβολή του, με την προϋπόθεση ότι υπάγονται στις διατάξεις β και γ του άρθρου 1 του Π.Δ. 394/3-12-2001 και εκτελούν εξωτερικές υπηρεσίες η διατίθενται σε καθήκοντα σκοπού καταστήματος,κτηρίων, κρατητηρίων όπως και αξιωματικού υπηρεσίας .
Επίσης καταβάλλεται και για όσο διάστημα οι υπάλληλοι τελούν σε θεσμοθετημένες άδειες. Σε περίπτωση απομάκρυνσης των υπαλλήλων, για οποιονδήποτε λόγο όπως μετακίνηση, απόσπαση, μετάθεση, διάθεση, από την περιοχή η οποία δικαιολογεί τη χορήγησή του, η διατίθεται σε καθήκοντα που δεν υπάγονται στις παραπάνω περιπτώσεις διακόπτεται ισοχρόνως η καταβολή του με βεβαίωση του οικείου Προϊσταμένου.


1.    ΓΡΑΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ
2.    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ
3.    ΦΩΤΗΣ  Βασίλειος Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ
4.    ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος  Αντιπρόσωπος ΕΑΣΥΑ

πηγή: pasapolice.blogspot.com

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια