Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπαρχηγός της ΕΛΑΣ: Η εντολή που δίνουμε κάθε ημέρα είναι κάντε συλλήψεις και προσαγωγές από τα Εξάρχεια

Ιδιαίτερο προβληματισμό προξένησε πριν από λίγη ώρα η αναφορά του κ. υπαρχηγού, αντιστράτηγου Άρη Ανδρικόπουλου, ότι η εντολή της ηγεσίας προς τους
υπαγόμενους αξιωματικούς των αρμόδιων επικεφαλής υπηρεσιών (ΓΑΔΑ, ΔΑΕΑ), είναι να κάνουν προσαγωγές και συλλήψεις μετά από κάθε επεισόδιο στην Πατησίων και στα Εξάρχεια.

Η δήλωση του κ. υπαρχηγού έγινε στο πλαίσιο της σύσκεψης στην ΠΟΑΣΥ με την παρουσία εκπροσώπων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, με θέμα τη βία στα γήπεδα και όχι μόνο.

Ο κ. Ανδρικόπουλος αποκάλυψε πως η πολιτική ηγεσία τους καλεί καθημερινά να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους, χωρίς ενδοιασμό, και οι ίδιοι ως εκφραστές της πολιτικής βούλησης αλλά και ως φυσική ηγεσία διαβιβάζουν την σχετική εντολή για προσαγωγές και συλλήψεις.

Στο λόγο του κ. υποαρχηγού ήρθε ο αντίλογος από τον πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, Γιάννη Κατσιαμάκα, ο οποίος σημείωσε αφενός ότι από τις 15 συλλήψεις στα Εξάρχεια μέσα στο 2018, οι 11 έγιναν μόλις προχθές κι αυτές με πρωτοβουλία του επικεφαλής διμοιρίτη, αφετέρου ο αριθμός των περίπου 100 επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών στο 2018 σε αντιστοιχία με τις μόλις 15 συλλήψεις, δείχνει ανάγλυφα πως κάτι δεν γίνεται σωστά. Είτε σε επίπεδο εντολών, είτε σε επίπεδο αστυνομικής δράσης και αντίδρασης.




του Γιώργου Καραϊβάζ

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια