Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αναβλήθηκε η δίκη του αστυνομικού που πυροβόλησε σκύλο στον Άγιο Νικόλαο

Άλλη μια αναβολή πήρε την περασμένη εβδομάδα η υπόθεση του αστυνομικού που κυνηγούσε με



 αεροβόλο όπλο τους σκύλους της γειτονιάς του. 15 μήνες μετά την καταγγελία από γειτόνισσες του ότι πυροβόλησε σκύλο, οδηγήθηκε για άλλη μια φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ο Αγιονικολιώτης Αστυνομικός που πυροβόλησε με το αεροβόλο όπλο του ένα ανυπεράσπιστο σκυλί το Μάρτη του 2017.

Η υπόθεση μέχρι τώρα πορεύεται από αναβολή σε αναβολή κι ενώ θεωρούνταν απίθανο να προκύψει κι άλλη, τελικά οι φιλόζωοι που ανέμεναν να τελειώσει αυτή η υπόθεση με την καταδίκη του δράστη, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, για να πληροφορηθούν αν υπάρξει νέα αίτηση αναβολής. Το κατηγορητήριο είναι για κακοποίηση ζώου, παράνομη οπλοφορία αεροβόλου και οπλοχρησία και η υπόθεση έχει οδηγηθεί τέσσερις φορές στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου.
Ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε αρχικά χωρίς υπεράσπιση, αλλά μετά την διακοπή κι αφού είχε διαφανεί πως επρόκειτο να εκδικαστεί η υπόθεση, εμφανίστηκε με συνήγορο και ζήτησε κι άλλη αναβολή, με το σκεπτικό πως δεν είχε γραφτεί το κατηγορητήριο. «Δεν καταλάβαμε ακριβώς τι ήταν αυτό που προέκυψε, αλλά ρωτήσαμε τον κ. πρόεδρο του δικαστηρίου για να πληροφορηθούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Μας είπε ότι δεν έχει συνταχτεί κατηγορητήριο. Ο δικηγόρος του που ήρθε στο μέσον της δίκης είπε πως έχουν άλλους ισχυρισμούς και θέλουν χρόνο για να συνταχτεί το κατηγορητήριο», τονίζει η μία από τις δύο μάρτυρες κατηγορίας που είδαν το περιστατικό του πυροβολισμού.

Το χρονικό
Το περιστατικό των πυροβολισμών συνέβη το πρωινό της 21ης Μαρτίου 2017 όταν η μία από τις δύο γυναίκες έβγαλε πρωινή βόλτα το σκυλάκι της και μαζί ακολουθούσε το σκυλάκι της γειτόνισσας, όπως συνέβαινε κάθε πρωί.
«Όταν πλησίασα στο σπίτι του γείτονα (αστυνομικού) άκουσα δύο πυροβολισμούς από αεροβόλο. Κοντοστάθηκα γιατί φοβήθηκα. Μετά από λίγο προχώρησα λίγο παρακάτω, ακούστηκε ένας τρίτος πυροβολισμός, είδα ότι κτυπήθηκε ο σκύλος και ταυτόχρονα είδα το γείτονα να μπαίνει μέσα στο σπίτι από την κεντρική πόρτα του σπιτιού του, κρατώντας το αεροβόλο όπλο», ανέφερε η γυναίκα στη μαρτυρία της.
Και οι δύο γυναίκες ανάφεραν πως δεν είχαν προστριβές ή συγκρούσεις με τον συγκεκριμένο γείτονα, ούτε είχαν προηγούμενο επεισόδιο, αλλά είχαν καταγράψει από την πλευρά του αντίστοιχες συμπεριφορές προς τα ζώα. «Καλοκαίρι ήταν και καθόταν στο μπαλκόνι του και τον είδαμε όταν έβγαλε το αεροβόλο του και πυροβολούσε τις γάτες, χωρίς να κρύβεται», αναφέρει.
Κανείς δεν είχε κινηθεί τότε εναντίον του, με δεδομένη την  ιδιότητα του αστυνομικού, και με τον φόβο να μην υπάρξει συγκάλυψη του γεγονότος. Ωστόσο, στο περιστατικό της Τρίτης 21ης Μαρτίου 2017, η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική. Προκλήθηκε έντονος φόβος στις δύο γυναίκες που αντέδρασαν και φώναξαν προς τον αστυνομικό για τις πράξεις του, κάνοντας λόγο για τους κινδύνους που εγκυμονούν αυτές οι συμπεριφορές για τραυματισμό των ζώων αλλά και των ανθρώπων που τα συνοδεύουν και των παιδιών που συχνά τα πηγαίνουν βόλτα.
Να σημειωθεί πως οι δύο γυναίκες μετέφεραν το τραυματισμένο σκυλί σε κτηνίατρο που διαπίστωσε το τραύμα από το βλήμα αεροβόλου όπλου.
Τότε η Αστυνομία είχε αντιδράσει άμεσα, συνελήφθη και κρατήθηκε ο δράστης στα όρια του Αυτοφώρου, ενώ οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Λασιθίου με κυρίαρχη την κατηγορία για κακοποίηση ζώων. Ακολούθησε στην πορεία και διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργείται από άλλη υπηρεσία από εκείνη που υπηρετεί ο δράστης.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ - anatolh.com
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια