Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε - του Δημοσθένη Πάκου

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε συνάδελφοι. Αυτό που βιώνουμε όλοι όσοι υπηρετούμε σε Διευθύνσεις που ανήκουν διοικητικά στη Γ.Α.Δ.Α. είναι πρωτοφανές. Όλες μας οι
Υπηρεσίες πρώτης γραμμής βρίσκονται σε αποδρομή και ουδείς παίρνει την ευθύνη να αλλάξει κάτι, έστω το παραμικρό μήπως βγούμε από το τέλμα.
Δεν μπορεί όλοι οι Γενικοί να είναι «κακοί», δεν μπορεί όλοι να κάνουν ακριβώς τα ίδια λάθη. Το σύστημα που εδώ και χρόνια έχει στηθεί από Πολιτικές – Φυσικές Ηγεσίες είναι το μεγάλο λάθος. Δεν δικαιολογώ κανέναν, απλά θέλω να εντοπίσω από πού ξεκινάει το κακό. Προφανώς οι ανώτατοι αξιωματικοί που τώρα διοικούν έχουν την ευθύνη που τους αναλογεί, το θέμα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα.
Τα ΜΑΤ είναι υπό διάλυση, η Ασφάλεια διαθέτει εκατοντάδες συναδέλφους σε κάθε απίθανο πάρεργο, η Άμεση Δράση αδυνατεί να δώσει σε πολλές περιπτώσεις τα εβδομαδιαία ρεπό, οι ΟΠΚΕ σταθερές για να καλύψουν τα κενά άλλων Υπηρεσιών και αν συνεχίσω να γράφω θα χρειαστούν δύο τόμοι εγκυκλοπαίδειας.
Η Διοίκηση που γνωρίζει τα πάντα πως συνεχίζει να δημιουργεί υπηρεσιακές ανάγκες; Σκεφτείτε ότι δεν αναφέρομαι καθόλου στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στις εντολές που δίνουν, είμαι σίγουρος ότι όταν αυτοί οι άνθρωποι γίνουν κάποια μέρα συνταξιούχοι θα μας δίνουν δίκιο. Τώρα απλά έχουν το βλέμμα στις επόμενες κρίσεις. Οδήγησαν τους αστυνομικούς στον ωχαδερφισμό, στο ρουσφέτι και την απαξίωση και τώρα διαμαρτύρονται ότι το προσωπικό δεν θέλει να δουλέψει. Αν δουλέψει όμως θα εισπράξει, Ε.Δ.Ε., ίσως και καμιά απόσπαση δυσμενή επειδή αντιμίλησε στον Διοικητή του.
Αυτά εισπράττω κάθε μέρα από τους συναδέλφους, οι οποίοι αφού δεν έχουν που αλλού να ξεσπάσουν έρχονται στην Ένωση σα τελευταία σανίδα σωτηρίας της αξιοπρέπειάς τους.
Ως Ένωση θα κάνουμε το καθήκον μας, κάνουμε κάθε μέρα παρεμβάσεις, ανακοινώσεις, έχουμε πάει στη Δικαιοσύνη για πολλά θέματα. Δυστυχώς οι ανώτεροι κάθε φορά μας λένε ότι δεν θα συνδιοικήσουν μαζί μας και ότι τους κάνουμε άδικη κριτική για να πάρουμε ψήφους……
Είναι τουλάχιστον αστείοι οι ισχυρισμοί αυτοί.
Η μόνη λύση που υπάρχει πλέον είναι οι κινητοποιήσεις και μάλιστα οι δυναμικές. Θα αναλάβουμε το κόστος που μας αναλογεί, θα ξεκινήσουμε τις δυναμικές αντιδράσεις μήπως σώσουμε κάτι. Όλοι αυτοί οι αλλεργικοί στην κριτική κύριοι θα φύγουν, εμείς θα είμαστε εδώ (οι απλοί αστυνομικοί) να παλεύουμε με τα προβλήματα.
Δεν ζητάμε λεφτά, αξιοπρέπεια και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας θέλουμε.
Υ.Γ.1: Θα μας σώσουν από τα μπάχαλα στο κέντρο οι πεζές περιπολίες!!! Συγχαρητήρια στους εμπνευστές του σχεδίου.

Υ.Γ.2: Η συνδικαλιστική δίωξη εναντίον του Σπύρου Λιότσου και της Αργυρώς Μαλαχία είναι δίωξη εναντίον όλων μας.

Του Πάκου Δημοσθένη
Προέδρου Ε.ΑΣ.Υ. Αθηνών 

Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "ΣύγχρονηΑστυνομία" , που μόλις κυκλοφόρησε
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια