Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο αρχείο δικογραφία με ελεγχόμενο αξιωματικό της ΕΛΑΣ μετά από ανώνυμη καταγγελία


Στο κενό έπεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, η προσπάθεια άθλιων συκοφαντών, να πλήξουν τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού και πρόεδρο των αξιωματικών της ΕΛΑΣ στην
περιοχή μας κ. Θέμη Καλαμάτα.
Με διάταξη Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών, «ύμνο» για την προσωπικότητα του συγκεκριμένου προβεβλημένου αξιωματικού της ΕΛΑΣ, η ποινική έρευνα, που προκάλεσε ο «ανώνυμος» τέθηκε στο αρχείο, ενώ την ίδια τύχη έχει και η ανάλογη πειθαρχική έρευνα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και συγκεκριμένα δυνάμει του άρθρου 7 του Ν. 2713/1999, δημόσια δήλωση αποκατάστασης αξιωματικού, που υπήρξε υποκείμενο ελέγχου από τους «αδιάφθορους», από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, εκδίδεται σε δελτίο τύπου, μόνο κατόπιν αιτήσεως του ίδιου. Ο κ. Καλαμάτας, όπως έγινε γνωστό, δεν υπέβαλε τέτοια αίτηση.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» η έρευνα δύο «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ ξεκίνησε την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017 στο πλαίσιο παραγγελίας που δόθηκε μετά την αποστολή ανώνυμης καταγγελίας.
Για την προέλευση και τον συντάκτη της ανώνυμης καταγγελίας ακούγονται πολλά και διάφορα. Δύσκολα εξάλλου μπορεί να καταλήξει κανείς από που εκπορεύεται και κανείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει σίγουρα, ποια είναι τα κίνητρα ή η αφορμή για την καταγγελία. Το σίγουρο πάντως είναι ότι στόχος ήταν η κατασυκοφάντησή του.
Εν πάση περιπτώσει σκέλος της έρευνας, που διενεργήθηκε, αφορά την αποκατάσταση του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού. Η εικόνα του πράγματι έχει αλλάξει, γεγονός, που στο παρελθόν, είχε σχολιαστεί θετικά και από τα τοπικά ΜΜΕ.
Οι «αδιάφθοροι» ζήτησαν απαντήσεις γύρω από τον τρόπο που αντλήθηκαν πόροι για την αποκατάσταση του κτηρίου και συγκεκριμένα για τις δωρεές που έγιναν από κατοίκους και επιχειρηματίες του νησιού.
Είναι κοινός τόπος εξάλλου ότι χάρις σε ιδιώτες έχουν αποκατασταθεί ουκ ολίγα δημόσια ακίνητα στο νησί και όπως σχολίασε η «δημοκρατική», ο αξιωματικός είναι μάλλον για έπαινο και όχι για ψόγο…
Το δεύτερο σκέλος της ίδιας έρευνας αφορούσε την χρηματοδότηση δύο εκδηλώσεων που πραγματοποίησε στο νησί ο κ. Καλαμάτας, ως πρόεδρος των Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, και το τρίτο σε έλεγχο στο βιβλίο τροχονομικών κλήσεων αλλά και μηνύσεων του αστυνομικού τμήματος.
Η αίσθηση που υπήρξε από την πρώτη στιγμή ήταν ότι μεγαλύτερη είναι η βλάβη από τις φήμες που κυκλοφόρησαν παρά από τα αποτελέσματα της ίδιας της έρευνας.
Σημειώνεται ότι η ιστοσελίδα αστυνομικών ειδήσεων «Βloko.gr» απέδωσε την έρευνα σε πόλεμο μεταξύ αξιωματικών.
Ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ είχε προαναγγείλει εξάλλου την υποβολή μηνύσεως κατ’ αγνώστων!
Το «Βloko.gr» υποστήριξε συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ του, μεταξύ άλλων, ότι στην Ρόδο μαίνεται ένας σφοδρός ενδοαστυνομικός εμφύλιος σπαραγμός, με εκατέρωθεν αιχμές και ανώνυμες καταγγελίες.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Γιάννης Κατσιαμάκας δήλωσε τα εξής:
«Δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις συκοφαντίες των λασπολόγων της Ρόδου.
Αναμένοντας το πόρισμα της έρευνας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που ενήργησε στο Α.Τ. Ιαλυσού Ρόδου, ύστερα από παραγγελία της Εισαγγελίας της Ρόδου και κατόπιν ανώνυμων καταγγελιών, η ΠΟΑΞΙΑ δεν πρόκειται να αφήσει να περάσει έτσι η λάσπη που εκτοξεύτηκε από ανώνυμους συκοφάντες σε βάρος του Διοικητού του Α.Τ. Ιαλυσού ο οποίος τυγχάνει να είναι και πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου κ. Θέμη Καλαμάτα και αυτό γιατί ένα μέρος των καταγγελιών αφορούσαν και τη δράση του Σωματείου της Ομοσπονδίας».
Ειδικότερα στο προσεχές Δ.Σ., όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ, στις 7/9 θα φέρει το θέμα για συζήτηση σε αυτό και στη συνέχεια η Ομοσπονδία θα ζητήσει να τις χορηγηθούν αντίγραφα της καταγγελίας από την εισαγγελία Ρόδου και από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.
Παράλληλα, θα υποβάλει και μήνυση κατά αγνώστων απαιτώντας την διενέργεια προανάκρισης για την αποκάλυψη των συκοφαντών, ενώ θα δώσει και συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα της Ρόδου προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση των πολιτών της Ρόδου για τη συκοφαντία που εξυφάνθηκε σε βάρος ενός ικανού και άξιου αξιωματικού που τυγχάνει της θετικής αναγνώρισης όλης της κοινωνίας της Ρόδου».


 Πηγή:www.dimokratiki.gr


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια