Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έπεσε η αυλαία της δολοφονίας Στρατάκη: Στη φυλακή πατέρας και γιος

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης επεσε η δικαστική αυλαία στην πολυκροτη δικη για το αιματηρό επεισόδιο στα Ανώγεια που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο Μανώλη
Στρατάκη.
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων έκρινε ενοχους  πατέρα και γιο για τη δολοφονία του 23χρονου, οι οποίοι επιστρέφουν στη φυλακή.
Στον γιο επέβαλε συνολική ποινή 37ετών για τη δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη για τις 2 απόπειρες κατά των αδελφών του και για την οπλοχρησία οπλοφορια και οπλοκατοχή του καλάσνικοφ. Πάντως αν και η ποινή που θα εκτίσει ισοδυναμεί με 25 χρόνια δηλαδή στην πράξη οπως τα ισόβια, δεν του επεβλήθη ισόβια κάθειρξη καθώς του αναγνωριστηκε το ελαφρυντικό της ανωριμότητας λόγω νεαρής ηλικίας.
Στον πατέρα επέβαλε 27χρόνια – εκτιτέα 25- για απλή συνεργεια σε ανθρωποκτονία,  για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας και για το όπλο.
Στον ένα αδελφό Στρατάκη που έχει κριθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας επέβαλε 13χρονια συνολικά και για οπλοχρησία οπλοφορια οπλοκατοχή. Πάντως για τον συγκεκριμένο η έφεση έχει αναστελουσα ισχύ οπότε δεν θα φυλακιστεί. Τέλος στον πατέρα επέβαλε ποινή 8 μηνών μετατρέψιμη και 600 ευρώ πρόστιμο και στον άλλο αδελφό όμοια ποινή που ανέστειλε για τρία χρόνια το Δικαστήριο.Θυμίζουμε ότι και οι πέντε κρίθηκαν ένοχοι για την ανταλλαγή πυροβολισμών στη μεταξύ τους συμπλοκή στα Ανωγειανά Όρη τον Απρίλιο του 2017.
Ο γιος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή αλλα και για οπλοφορία οπλοχρησία και οπλοκατοχή πολεμικού τυφεκίου καλάσνικοφ.
Ο πατέρας κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του ενός αδελφού και ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του άλλου αδελφού και για οπλοφορία οπλοχρησία οπλοκατοχή.Το Δικαστήριο απέρριψε τους αυτοτελείς ισχυρισμούς περί άμυνας και βρασμού ψυχικής ορμής.
Παρόλα αυτά δέχτηκε πως στο κυρίως επεισόδιο οι Στρατάκηδες πυροβόλησαν πρώτοι χωρίς όμως να έχουν στόχο να σκοτώσουν ούτε να τραυματίσουν αλλά μαλλον να δώσουν συνέχεια στο φραστικό επεισόδιο που είχε προηγηθεί.
Για τους Στρατάκηδες αποφάσισε την ενοχή του πατέρα και του ενός αδελφού για την κατοχή και χρήση της καραμπίνας και του δεύτερου αδελφού ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του πρώτου κατηγορουμενου.
Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία μέρα της δίκης ξεκίνησε με ένταση από την πλευρά των συγγενών του θύματος.

zarpanews.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια