Τέλος εποχής για την ξυστή κάρτα στάθμευσης στην Αθήνα

Με ηλεκτρονική εφαρμογή αντικαθιστά ο δήμος της Αθήνας την μέχρι πρότινος «ξυστή» κάρτα

 στάθμευσης που αλλάζει όλα τα δεδομένα στο παρκάρισμα στην πόλη. Την εφαρμογή αγοράς χρόνου στάθμευσης, «myAthensPass», μέσω κινητού παρουσίασε το πρωί της Δευτέρας 25 Ιουνίου ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης.

«Αξιοποιούμε την τεχνολογία για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη σε απλά, βασικά θέματα καθημερινότητας. Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για καλύτερες και περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες για κατοίκους και επισκέπτες, όπως ακριβώς ανακοινώσαμε με την παρουσίαση του οδικού χάρτη», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Με την εφαρμογή myAthensPass, ο οδηγός μπορεί να αγοράσει ηλεκτρονικά, πιο γρήγορα και πιο εύκολα, χρόνο στάθμευσης για το αυτοκίνητό του. Η νέα εφαρμογή του δήμου Αθηναίων, έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ενσωματώνει στην καθημερινότητα των χρηστών την ευκολία της διαδικασίας, την αξιοπιστία και την αμεσότητα των πληρωμών, προσφέροντάς τους όλα όσα χρειάζονται για να παρκάρουν μέσω του κινητό τους τηλεφώνου.

Η εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά πριν από περίπου ένα χρόνο και σταδιακά επεκτάθηκε σε όλο το δίκτυο ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα. Αφορά 10.500 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης, 5.000 θέσεις για μόνιμους κατοίκους, 3.500 θέσεις για επισκέπτες και περίπου 2.000 για μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα.

Τα βήματα είναι απλά:

Οδηγίες εγκατάστασης

Οι οδηγοί θα πρέπει να αναζητήσουν την εφαρμογή «myAthensPass» στα ηλεκτρονικά καταστήματα Playstore της Google (Android) ή στο Appstore της Apple (iOS) και να την εγκαταστήσουν στο κινητό τους. Στη συνέχεια, συμπληρώνοντας τα στοιχεία που θα ζητηθούν θα μπορέσουν να δημιουργήσουν τον λογαριασμό τους.

Στην επιλογή προσθήκη κάρτας αγορών οι οδηγοί θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε credit (πιστωτική), debit (χρεωστική) και prepaid (προπληρωμένη) κάρτα.

Αγοράστε το επιθυμητό ποσό από 0,5€ έως 20€. Εντοπίστε τη θέση σας στον χάρτη, επιλέξτε τον χρόνο στάθμευσης (30'-180'), σημειώστε τον αριθμό πινακίδας του οχήματός σας. Ο οδηγός ενημερώνεται με ειδοποίηση, 10' πριν λήξει ο χρόνος στάθμευσης, ώστε να τον ανανεώσει με μία μόνο κίνηση, σε περίπτωση που το επιθυμεί.

«Με την αναβάθμιση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευση, βελτιώνουμε την προσβασιμότητα στην πόλη, όχι μόνο για τα οχήματα, αλλά και για τους πεζούς. Ελεύθερα πεζοδρόμια, ελεύθεροι πεζόδρομοι σημαίνουν σεβασμό στους συνανθρώπους μας, ώστε να μπορούμε όλοι να χαιρόμαστε την πόλη» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Ανδρέας Βαρελάς.

Η εφαρμογή υποστηρίζεται από την ΔΑΕΜ Α.Ε., την Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του δήμου Αθηναίων. «Το myAthensPass μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους δρόμους που επιτρέπεται η ελεγχόμενη στάθμευση στο δήμο Αθηναίων, τις οποίες χαρακτηρίζει η λευκή διαγράμμιση» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΑΕΜ Α.Ε,.κ. Σταύρος Ασθενίδης.

tovima.gr

_