Ποια τρόφιμα αποδυναμώνουν τα μαλλιά σας;


Για να έχουμε υγιή και λαμπερά μαλλιά, δεν επαρκούν μόνο τα προϊόντα περιποίησης. Η διατροφή φαίνεται πως διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο και κάποια τρόφιμα μάλιστα είναι ικανά να αποδυναμώσουν τα μαλλιά σου.

Δες ποιες τροφές δεν είναι τόσο ωφέλιμες για τα μαλλιά σου και προσπάθησε να τις περιορίσεις.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι γενικά επιζήμιο για την υγεία σου και πιο συγκεκριμένα για την υγεία των μαλλιών σου. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ φαίνεται πως επηρεάζει τον τρόπο που ο οργανισμός μεταβολίζει τον ψευδάργυρο, ο οποίος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών.

Πέραν τούτου, όμως, το αλκοόλ μπορεί να αφυδατώσει τον οργανισμό με αποτέλεσμα να αποδυναμώσει τα μαλλιά σου, που χωρίς την απαραίτητη υγρασία γίνονται ακόμη πιο ευαίσθητα στη φθορά και την ψαλίδα.

Επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως και οι τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη είναι γνωστό πως μπορεί να προκαλέσουν διάφορες βλάβες στον οργανισμό. Τι γίνεται όμως σε ότι αφορά τα μαλλιά σου;

Οι παραπάνω τροφές, αναγκάζουν τον οργανισμό να παράγει περισσότερα ανδρογόνα, ορμόνες δηλαδή οι οποίες συνδέονται με την τριχόπτωση. Μπορεί στις γυναίκες η τριχόπτωση να μην είναι τόσο συχνό φαινόμενο όσο στους άνδρες, όμως το σίγουρο είναι πως κανείς δεν θα ήθελε να λιγοστέψουν και να αποδυναμωθούν τα μαλλιά του.

Καθόλου πρωτεΐνες

Οι πρωτεΐνες είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές για το τριχωτό της κεφαλής, καθώς εξασφαλίζουν υγιή και λαμπερά μαλλιά. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως τα μαλλιά μας αποτελούνται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από πρωτεΐνες.

Μια διατροφή η οποία περιλαμβάνει -όχι όμως σε υπερβολικό βαθμό- άπαχες πρωτεΐνες, που μπορείς να τις βρεις στο κοτόπουλο, τη γαλοπούλα, τα φασόλια, το μπρόκολο και το σπανάκι, συμβάλλει στην παραγωγή κερατίνης η οποία θωρακίζει τα μαλλιά εμποδίζοντας την αφυδάτωση, τη θαμπή όψη, αλλά και το σπάσιμο της τρίχας.


Πηγή: healthweb.gr
_