Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνεχίζονται οι βροχές, πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία

Την Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση 3-4 και στα ανατολικά 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  3-4 και στα ανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα, το βράδυ στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο ανατολικοί-νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 ως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν στην Πελοπόννησο να είναι πρόσκαιρα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 19 και 28  και στην Κρήτη έως 29 βαθμών Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα  Ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

πηγή: ant1news.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια