Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κουκουλοφόροι δρουν ανεξέλεγκτα στον Κορυδαλλό - Νέα επίθεση σε υπάλληλο

Νέο περιστατικό βίας στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού μερικά 24ώρα μετά τον ξυλοδαρμό υπαλλήλων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Όπως καταγγέλλει το σωματείο των σωφρονιστικών
υπαλλήλων ένοπλοι κουκουλοφόροι απείλησαν υπαρχιφύλακα με μαχαίρι και του πήραν κλειδιά για να προχωρήσουν- πιθανόν- σε κατάληψη πτέρυγας. Στην ιστοσελίδα μας λάβαμε email για το περιστατικό που επιβεβαιώνει όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου αλλά περιγράφει επίσης ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το συμβάν και μια ζοφερή κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο κατάστημα μετά και το ..μαστίγωμα υπαλλήλου. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή ότι δεν έχουν καν ταυτοποιηθεί οι δράστες που ξεπερνούσαν τους δέκα την ίδια στιγμή που στη φυλακή είχε πραγματοποιηθεί ο βραδινός εγκλεισμός και οι κρατούμενοι ήταν στα κελιά τους!!!

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υποχρεωνόμαστε να επανέλθουμε και να καταγγείλουμε άλλο ένα περιστατικό βίας που συνέβη στο Κατάστημά μας το βράδυ της Πέμπτης 30 Μαΐου.
 Κατά την διάρκεια του κλεισίματος της Β’ πτέρυγας, ομάδα ατόμων της Α’ πτέρυγας με καλυμμένα τα πρόσωπα τους κατευθύνθηκαν στην Β’ πτέρυγα και με απειλή αυτοσχεδίου αιχμηρού αντικείμενου απείλησαν τον υπαρχιφύλακα της πτέρυγας  ζητώντας του να τους παραδώσει το κεντρικό κλειδί της. Ευτυχώς  ο υπαρχιφύλακας δεν είχε στην κατοχή του το κλειδί και απετράπη η είσοδος της ομάδας ατόμων εντός της πτέρυγας. Στην συνέχεια, δείχνοντας την απαιτούμενη ψυχραιμία και επαγγελματισμό κατάφερε και ειδοποίησε μέσω του ασυρμάτου το κεντρικό θυρωρείο απ’ όπου και χτύπησε ο συναγερμός με αποτέλεσμα την επιστροφή των κρατούμενων στην πτέρυγα τους.
Για άλλη μια φορά τα προβλήματα που έχουμε επισημάνει τόσο προφορικά όσο και με συνεχόμενα έγγραφα μας όχι μόνο παραμένουν άλυτα αλλά καθημερινά διαιωνίζονται.
 Για όλα τα παραπάνω απαιτούμε την άμεση συνάντηση του Σωματείου μας με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, με την διοίκηση του καταστήματος και τον επόπτη εισαγγελέα.
Ωστόσο,  μέχρι να πραγματοποιηθεί η ως άνω συνάντηση καλούμε την διοίκηση να παρέμβει από σήμερα κιόλας ώστε να επιλύσει τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το φυλακτικό προσωπικό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και περισσότερο τόσο κατά την διάρκεια όσο και με το πέρας του βραδινού κλεισίματος.  Δηλαδή, την καλούμε να πράξει επιτέλους το αυτονόητο και να εφαρμόσει τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας.
Πηγή: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

 fylakes.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια