Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δολοφονία Μπακάρι Χέντερσον -Απορρίφθηκε η έφεση δύο εκ των κατηγορουμένων


Η απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του Αμερικανού (Hederson Bakari) που σημειώθηκε πριν από ένα χρόνο στο Λαγανά, πλησιάζει. Την ίδια στιγμή, όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμα του προχθές ο “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής”, απορρίφθηκε η έφεση δύο εκ των εννέα κατηγορουμένων για το φονικό. Στις 55 σελίδες του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, που έφερε πρόσφατα στο φως ο “Ε.Τ.”, περιγράφεται ο μαρτυρικός θάνατος του φοιτητή στα χέρια των δολοφόνων του και οι δικαστές… δείχνουν το εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Πάτρας σε εννέα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση μαζί με έναν ακόμα δράστη, ο οποίος δεν εντοπίστηκε ποτέ και αναφέρεται ως “άγνωστος κατά την κύρια ανάκριση”. Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν για αδικήματα που επισύρουν ποινές έως και ισόβιας κάθειρξης.

 

Δράστες και αδικήματα

Συγκεκριμένα, έξι από τους εννέα ζητείται με το βούλευμα να δικαστούν για το αδίκημα “της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία”, ένας για το αδίκημα “της άμεσης συνέργειας στην ως άνω πράξη κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση” και δύο για το αδίκημα “της απόπειρας ανθρωποκτονίας από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για ανθρωποκτονία με πρόθεση…”.

Οι δύο τελευταίοι, ωστόσο, αντέδρασαν με έφεση κατά του βουλεύματος υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κατηγορηθούν μόνο για σωματική βλάβη, ενώ παράλληλα ζήτησαν την ακύρωσή του γιατί δεν είχε μεταφραστεί στα σερβικά. Ομως, και τα δύο αιτήματά τους απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Εφετών Πατρών. Πρόκειται για δύο 23χρονους Σέρβους, οι οποίοι περιγράφονται ως ο τρίτος και ο τέταρτος κατηγορούμενος και είχαν αφεθεί ελεύθεροι ύστερα από την απολογία τους. Σύμφωνα με τους δικαστές, κλοτσούσαν τον ετοιμοθάνατο φοιτητή με ανθρωποκτόνο σκοπό, ο οποίος δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική τους επιλογή αλλά γιατί οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι πρόλαβαν και τον σκότωσαν.

 

Το Βούλευμα

Συγκεκριμένα, για τους δύο κατηγορουμένους που άσκησαν έφεση αναφέρεται στο βούλευμα: “Ο τρίτος κατηγορούμενος P.S. και ο τέταρτος κατηγορούμενος J.N., ενεργώντας από κοινού, κατόπιν συναπόφασης, έχοντας αποφασίσει να εκτελέσουν το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από δράστη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία, ήτοι ευρισκόμενοι στην ως άνω ψυχική κατάσταση με πρόθεση να σκοτώσουν άλλον, επιχείρησαν πράξη που περιέχει τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης του κακουργήματος τούτου, πλην όμως η πράξη τους αυτή δεν ολοκληρώθηκε, όχι από δική τους θέληση αλλά εξαιτίας εξωτερικών εμποδίων, ανεξάρτητων της θέλησής τους”.

Κατά την προανάκριση οι δύο νεαροί είχαν αρνηθεί κατηγορηματικά ότι ήθελαν να σκοτώσουν το συνομήλικό τους Αμερικανό τουρίστα και είχαν υποστηρίξει ότι τον κλότσησαν ο ένας στα πόδια και ο άλλος ότι δεν θυμάται αν τον πέτυχε. “Ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να αντιδράσει αν θεωρεί ότι αδικείται”, λέει στον “Ε.Τ. της Κυριακής” ο δικηγόρος της οικογένειας του Αμερικανού τουρίστα, Ανδρέας Πάτσης, και προσθέτει: “Η υπόθεση, ωστόσο, είναι ξεκάθαρη, έχουμε ένα έγκλημα πρωτοφανούς αγριότητας και το τι έχει συμβεί θα αποδειχθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου”.

 

Πηγή: imerazante.gr


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια