Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Αθλιες οι συνθήκες διαβίωσης των φαντάρων στο ΚΕΤΧ

Πολλά τα προβλήματα που επικρατούν στις συνθήκες διαβίωσης των στρατευμένων στο ΚΕΤΧ της Πάτρας, καθώς οι εγκαταστάσεις είναι πεπαλαιωμένες και χωρίς συντήρηση. Εκτός από
αυτό, σύμφωνα με καταγγελίες του Δικτύου Σπάρτακος, οι κρατήσεις φαντάρων πέφτουν βροχή.
Οπως ανέφερε στους patrastimes το μέλος του Δικτύου Σπάρτακος κ. Αργυρίου, μόλις χθες το πρωί, ένας στρατεύσιμος τιμωρήθηκε με τέσσερις ημέρες κράτηση, επειδή ρώτησε στέλεχος γιατί έπρεπε να υποστούν, με τη ζέστη των τελευταίων ημερών, την πολύωρη παράταξή τους, με πλήρη εξάρτηση, μέσα στον ήλιο, μέχρι να φτάσει ο ιερέας προκειμένου να γίνει ο αγιασμός των φαντάρων που έχουν μετατεθεί για να πάρουν ειδικότητα.
Παράλληλα, όπως κατήγγειλε ο κ. Αργυρίου, οι εγκαταστάσεις του στρατοπέδου είναι άθλιες, με 40 φαντάρους να στοιβάζονται σε θάλαμο 90 τετραγωνικών, χωρίς φοριαμούς και σίτες στα παράθυρα, με αποτέλεσμα να κάνουν κάνουν παρέλαση τα κουνούπια.
Πάρτι, επίσης, κάνουν και οι κοριοί στους θαλάμους του στρατοπέδου.
Και όλα αυτά, όταν από το ΓΕΣ το 2018 έχει κηρυχθεί ως έτος ατομικής προστασίας στρατευμένων.
Το συμπέρασμα απ’ όλα αυτά είναι ότι θα πρέπει το Υπουργείο Αμυνας να αναλάβει τις ευθύνες του και αν υπάρχει λόγος να παραμείνει ανοιχτό το ΚΕΤΧ, αυτό να γίνει αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες που χρειάζονται οι εγκαταστάσεις του, προκειμένου να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσης των στρατευσίμων.
Αλλωστε, πολλές είναι οι «φωνές» που κάνουν λόγο ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο παραμένει ανοιχτό για να εξυπηρετούνται τα «βύσματα» της Αχαϊας.

http://patrastimes.gr


_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια