Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Ναζιστές, χουντάρες και κότες!''


H αλληλουχία των γεγονότων έχει τη σημασία της, για να καταλάβουμε τι είναι αληθινό και τι υποκριτικό και προσχηματικό. Και η αλληλουχία των γεγονότων δείχνει ότι ο Μπαρμπαρούσης
μίλησε όχι ως άτομο αλλά ως εκπρόσωπος των νεοναζιστών και χουντικών της Χρυσής Αυγής. Μετά την αντίδραση του αστικού πολιτικού κόσμου, ο φίρερ των νεοναζί προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και ο Μπαρμπαρούσης, σε συνεννόηση με τον φίρερ, άρχισε τις δηλώσεις μετάνοιας. Ας δούμε, λοιπόν, τα γεγονότα. 

Σάββατο πρωί, ο Μπαρμπαρούσης ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής για να μιλήσει επί της πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει η ΝΔ και μιλώντας από γραπτό κείμενο καλεί την ηγεσία του στρατεύματος να κάνει πραξικόπημα: «Και επειδή η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν νομοθετεί προς το συμφέρον του έθνους, αλλά για το προσωπικό τους συμφέρον, καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της, να συλλάβει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο, για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!». Επειδή άτομα σαν τον Μπαρμπαρούση με δυσκολία γράφουν τρεις σειρές, έχουν έμμισθους συνεργάτες που τους γράφουν τις ομιλίες. Κι αυτούς τους πληρώνει ο ελληνικός λαός. Επομένως, δεν είπε κάτι «εν θερμώ», αλλά ό,τι είπε ήταν προετοιμασμένο και «εντός γραμμής». Αλλωστε, όταν καλούσε τους στραταίους να κάνουν πραξικόπημα, καταχειροκροτήθηκε από τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες. 

Ο Λαμπρούλης του Περισσού, που προήδρευε εκείνη την ώρα, χειρίστηκε τη χρυσαυγίτικη πρόκληση σαν «φυτό». Το μέγιστο που ζήτησε ήταν να ανακαλέσει ο Μπαρμπαρούσης και να διαγραφούν από τα πρακτικά όσα είπε! Στην αίθουσα, όμως, καραδοκούσε ο Βούτσης που περίμενε πώς και πώς τη χρυσαυγίτικη πρόκληση (για λόγους στους οποίους θα αναφερθούμε παρακάτω). Ανακοίνωσε ότι συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, στην οποία θα προτείνει να αποβληθούν οι χρυσαυγίτες από το υπόλοιπο της συγκεκριμένης συνεδρίασης. Στο μεταξύ, με πρόταση αρχικά του Γαβρόγλου και μετά εκπροσώπων και άλλων κομμάτων, αποφασίστηκε να μη διαγραφεί τίποτα από τα πρακτικά.
Οση ώρα διαρκούσε ο σάλος, μπήκε στην αίθουσα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των νεοναζιστών Χρ. Παππάς, που όχι μόνο δεν αποδοκίμασε τον Μπαρμπαρούση, αλλά είπε ότι «ο κάθε Βουλευτής είναι εκπρόσωπος του έθνους, είναι υπεύθυνος των λόγων του και αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων του»! Και συνέχισε: «Αυτό σας πονάει. Σας πονάει η παρουσία της φωνής των ελλήνων εθνικιστών, φωνής που είναι και μέσα στη Βουλή, αλλά και αυτή τη στιγμή είναι έξω από τη Βουλή και φωνάζει “όχι στη συμφωνία, κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία μας“».

Αποχωρώντας από τη Βουλή, οι χρυσαυγίτες πήγαν σε συγκέντρωση που οργάνωναν στο Σύνταγμα. Εκεί, ο Κασιδιάρης, μιλώντας on camera, δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση Μπαρμπαρούση: «Ετσι θα έπρεπε να γίνει, αν υπήρχε στρατός και σώματα ασφαλείας στην Ελλάδα», τόνισε! Κανένας εισαγγελέας, όμως, δε στράφηκε και κατά του Κασιδιάρη.
Μέσα στη Βουλή, μετά τον Βούτση που ανακοίνωσε την αποβολή των νεοναζιστών από τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας, κατέφθασε ασθμαίνων και ο Καμμένος για να διαβεβαιώσει ότι «οι οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές και σέβονται το σύνολο της Βουλής των Ελλήνων, τα κόμματα, την κοινοβουλευτική Δημοκρατία και κανείς στρατηγός, αρχηγός, αξιωματικός, υπαξιωματικός, στρατιώτης ή εθνοφύλακας δεν πρόκειται να ανταποκριθεί με κανέναν τρόπο σε τέτοιου είδους εκκλήσεις»! Κανένας δε θα έδινε σημασία σ’ αυτά, αλλά ο Καμμένος είχε προλάβει να «δει» και το ποινικό σκέλος και ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να ασκήσει «κατά του Βουλευτού Μπαρμπαρούση και κατά του κόμματος της Χρυσής Αυγής» δίωξη για παραβίαση του άρθρου 135 του Ποινικού Κώδικα, «που αναφέρεται σε προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας».
Ο φίρερ κατέφθασε στη Βουλή, μάζεψε τους βουλευτές για ντεκόρ στο περιστύλιο και δήλωσε: «Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει την δήλωση Μπαρμπαρούση, η οποία είναι εκτός γραμμής της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι ένα πολιτικό Κίνημα και ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης με την δήλωσή του αυτή έδωσε μια βαθιά επικοινωνιακή ανάσα στο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όλα τα ΜΜΕ αντί να μιλάνε για την προδοσία της Μακεδονίας που είναι ένα πραγματικό γεγονός, μιλάνε για τα κατά φαντασίαν πραξικοπήματα που δεν υπάρχουν. Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ και την Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι σε πλήρη συμφωνία απέκλεισαν την Χρυσή Αυγή από την συζήτηση, το μόνο εθνικιστικό κόμμα που έχει ξεκάθαρη θέση για την εθνική μειοδοσία που θα γίνει στις Πρέσπες. Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει την αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική τους συμπεριφορά και καλεί τον Ελληνικό Λαό να αναλογιστεί: Ποιοι είναι τελικά οι φασίστες; Ποιοι είναι οι τύραννοι και αυτοί, οι οποίοι έχουν φτιάξει ένα αυταρχικό καθεστώς σε αυτήν τη Χώρα;».

Ούτε λέξη για διαγραφή του Μπαρμπαρούση, όπως βλέπετε. Αυτό έγινε αργότερα, όταν ήδη είχε ασκηθεί δίωξη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Ο φίρερ φοβήθηκε ότι η δίωξη μπορεί να επεκταθεί, όπως είχε ζητήσει ο Καμμένος, και έσπευσε υποκριτικά να θέσει τον Μπαρμπαρούση εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΧΑ. Ο ίδιος δε ο Μπαρμπαρούσης διατάχθηκε να κάνει την πρώτη «κοτίστικη» δήλωση: «Οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου –τις οποίες ανακαλώ- επ’ ουδενί είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν την Συνταγματική Νομιμότητα (…) Ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένου, ότι με μία ατυχή δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα! Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στην Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».
Η ποινική δίωξη, όμως, είχε ήδη δρομολογηθεί. Για το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας. Το άρθρο 135 ΠΚ - Προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας, στην πρώτη παράγραφό του ορίζει: «Οποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 (σ.σ. πράξεις εσχάτης προδοσίας) τιμωρείται με κάθειρξη». Γιατί, όμως, δίωξη μόνο κατά του Μπαρμπαρούση και όχι και κατά του Κασιδιάρη, που συμφώνησε δημόσια μαζί του και on camera κάλεσε στρατό και αστυνομία να κάνουν αυτό που ζήτησε ο Μπαρμπαρούσης; Γιατί όχι κατά των χρυσαυγιτών βουλευτών που χειροκρότησαν το γκεσέμι τους. Γιατί όχι κατά του φίρερ, που είναι η υπέρτατη Αρχή στη νεοναζιστική συμμορία (απολύτως επίκαιρη η αποκαλυπτική ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο φύλλο της «Κόντρας»);
Ακολούθησε το σόου της «καταδίωξης» Μπαρμπαρούση. Οι μπάτσοι «έστηναν μπλόκα» κι αυτός τα «παραβίαζε». Δηλαδή, του έκλειναν το δρόμο τόσο ώστε να μπορεί να περάσει. Και μετά, αυτός «εξαφανίστηκε στην Αιτωλοακαρνανία», γύρισε με το ίδιο αυτοκίνητο (!) στην Αθήνα, για να τον πιάσουν τη Δευτέρα το πρωί σ’ ένα διαμέρισμα στο Πάτημα Χαλανδρίου!
Μετά τη σύλληψή του, είχαμε δεύτερη, ακόμα πιο «κοτίστικη» δήλωση, γραμμένη διά χειρός δικηγόρου: «Διά της παρούσης θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του. Ορκίστηκα να υπηρετώ τη Συνταγματική νομιμότητα ως εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και τούτο αποτελεί δομικό στοιχείο όχι μόνο της πολιτικής μου δράσης, αλλά και ενσυνείδητη αξιακή επιλογή μου. Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης»! Μετά τη δήλωση μετάνοιας, ακολουθεί η νομική υπεράσπιση στηριγμένη στην απροσφορότητα της πράξης: «Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, πρώτα απ΄ όλα διότι ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν υπήρξε ούτε νοητική σύλληψη και έπειτα διότι, κατά λογική εκτίμηση, η απροσφορότητα να συντελεσθούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη». Και ξανά δήλωση μετάνοιας: «Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων»!
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που στην εν εξελίξει δίκη της ΧΑ προσπαθούν να αποποιηθούν τον ναζισμό (εθνικοσοσιαλισμό), εμφανιζόμενοι ως νομοταγείς «έλληνες εθνικιστές», προσπαθούν να αποποιηθούν και τη λατρεία τους για τη χούντα και να εμφανιστούν ως πιστοί στο «κοινοβουλευτικό πολίτευμα». Κι ας ξέρει όλος ο κόσμος ότι είναι χουντάρες του κερατά. Κι ας καμάρωνε ο Παππάς με τη σημαία της χούντας στο Ηράκλειο της Κρήτης. Κι ας ήταν υποψήφιος στα Γιάννινα «ο μαχητής αντιστράτηγος Π/Β Ηλίας Χ. Παππάς, στενός συνεργάτης του Γεωργίου Παπαδοπούλου», πατέρας του Χρ. Παππά. Κι ας έγραφε ο Παππάς ύμνους για τον Ντερτιλή, τον χουντικό που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 20χρονο Μιχάλη Μυρογιάννη έξω από το Πολυτεχνείο το 1973.
Αυτή είναι η σταθερή ταχτική της νεοναζιστικής συμμορίας και την ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο ο φίρερ Μιχαλολιάκος. Δεν έχει πρόβλημα να «αποκηρύξει τη βία», όταν αντιμετωπίζει κατηγορίες για δολοφονίες (Φύσσας, Λουκμάν) και για απόπειρες ανθρωποκτονιών (αιγύπτιοι ψαράδες, μέλη του ΠΑΜΕ κ.ά.), όταν όμως μιλάει στους χρυσαυγίτες μιλάει για τις «ξιφολόγχες που θα ακονίζονται στα πεζοδρόμια» και τους θυμίζει την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία. Για μια ολόκληρη περίοδο, όσο είχαν πλήρη προστασία από τον αστυνομικό και δικαστικό μηχανισμό, υποκαθιστούσαν αυτόν τον μηχανισμό (με εφόδους στις λαϊκές αγορές και πογκρόμ κατά μεταναστών), όντας σίγουροι ότι έχουν το ακαταδίωκτο. Οταν, μετά τη στοχευμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο μηχανισμός πήρε εντολή να τους ασκήσει διώξεις, άρχισαν τα κλαψουρίσματα, τις «κοτίστικες» δηλώσεις και την προσπάθεια να οργανώσουν την ποινική τους άμυνα (να ρίξουν την ευθύνη σε «προσωπικές ενέργειες» μελών των ταγμάτων εφόδου, όπως ο Ρουπακιάς, κι αν δεν καταφέρουν να αποφύγουν την καταδίκη ο φίρερ και οι βουλευτές, να έχουν χτίσει ελαφρυντικά).
Το ίδιο έγινε και τώρα με τον Μπαρμπαρούση. Δεν μπορούσαν αυτοί να μείνουν στη γραμμή της καταγγελίας. Αυτό το έκανε ήδη η ΝΔ. Επρεπε να κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Να επαναφέρουν το προχουντικό σύνθημα «ένας λοχίας θα μας σώσει». Αυτό έκανε ο Μπαρμπαρούσης, με εντολή του φίρερ, που ελέγχει τα πάντα. Οταν είδαν τις εξελίξεις, τις οποίες προφανώς δεν είχαν προβλέψει, κράτησαν για λίγο άμυνα, έβαλαν τον Μπαρμπαρούση να κάνει την πρώτη δήλωση μετάνοιας και στο φινάλε έφτασαν στην υποκριτική διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα, σε μια προσπάθεια να χτίσουν αμυντικά τείχη γύρω από τον φίρερ και τους υπόλοιπους βουλευτές.

Πολιτικάντικη σπέκουλα
Αν δεν υπήρχαν ο Μπαρμπαρούσης και οι υπόλοιποι νεοναζιστές βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να τους εφεύρει. Γιατί του έδωσαν την ευκαιρία για αντινεοδημοκρατική σπέκουλα. Ευκαιρία που την περίμενε με αγωνία. Γι’ αυτό ήταν στην αίθουσα ο Βούτσης την ώρα που μιλούσε ο Μπαρμπαρούσης. Και γι’ αυτό αντέδρασε άμεσα.
Πανέτοιμος και ο Τζανακόπουλος έκανε αμέσως δήλωση: «Είναι πλέον φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει με τη στάση της το κουτί της Πανδώρας. Εχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού. Ακραίες ιδεολογίες, που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές, βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν, χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας. Πριν από λίγη ώρα ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης… Η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της Δημοκρατίας βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Τα ίδια υποστήριξε και από το βήμα της Βουλής: «Τι -αλήθεια- περιμένει να ακούσει κανείς από τον χρυσαυγίτη Μπαρμπαρούση, όταν ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας μιλάει για “ξεπουλήματα“, όταν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μιλούν για εθνικές προδοσίες, για μειοδοσίες; (…) Είναι φυσικό επακόλουθο, το οποίο εσείς προκαλέσατε με τη στάση σας, αυτό το οποίο συνέβη χθες στη Βουλή. Είναι η λογική συνέπεια του γεγονότος ότι έχετε στρώσει το χαλί στον εθνικισμό. Τρέφετε το τέρας του εθνικισμού, εσείς και οι συνάδελφοί σας! Οταν η ΝΔ μιλάει για προδοσία, η Χρυσή Αυγή θα μιλήσει για την ανάγκη πραξικοπήματος. Και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο ο κ. Μητσοτάκης φέρει ακέραια και ολοκληρωτική την ευθύνη για όλα όσα συνέβησαν χθες στην ελληνική Βουλή, ακέραια και ολοκληρωτική»!
Την ίδια πολιτικάντικη σπέκουλα έκανε, βέβαια, στο παρελθόν και η ΝΔ, όταν κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για σύμπλευση με τη ΧΑ στις «πλατείες των αγανακτισμένων» και στην ψηφοφορία για εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας τον Δεκέμβρη του 2014. Ο αστικός πολιτικός κόσμος δεν κάνει αντιφασιστικό αγώνα. Ούτε βέβαια ανησύχησε από τους χουντικού τύπου κρωγμούς του Μπαρμπαρούση. Οι στραταίοι, ακόμα και οι φασίστες, πρώτον κάνουν καριέρα στο κοινοβουλευτικό καθεστώς και δεύτερον αναγνωρίζουν ως ανώτατη αρχή τους το ΝΑΤΟ. Δε θα κινούνταν, λοιπόν, ενάντια σε μια συμφωνία πίσω από την οποία βρίσκεται (φόρα παρτίδα) το ΝΑΤΟ (και όχι μόνο). Κι αν κάποιοι από δαύτους δοκίμαζαν οτιδήποτε, εμφορούμενοι από τον τυφλό εθνικισμό, οι άλλοι θα τους «μπουζούριαζαν» σε χρόνο ρεκόρ.
Ο φιρερίσκος προσπαθεί μάταια ν' αποδείξει ότι δεν είναι ναζιστές, αλλά… έλληνες πατριώτες!
Στο προηγούμενο φύλλο (16 Ιούνη του 2018) δημοσιεύσαμε ρεπορτάζ με τίτλο «Δίκη ΧΑ - Αναγνωστέα έγγραφα 354 και 392: Επιβεβαιώνεται ο ναζισμός και η “Αρχή του Αρχηγού“», στο οποίο ανάμεσα στ’ άλλα αποκαλύψαμε ότι στο Αναγνωστέο Εγγραφο 354, που περιέχει υλικό που κατασχέθηκε στο σπίτι του Χρ. Παππά, βρέθηκε και άρθρο του με τίτλο: «6 Απριλίου 1941: ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ». Στο άρθρο αυτό ο Παππάς δεν ασκεί την παραμικρή κριτική στους χιτλερικούς που μακέλεψαν τον ελληνικό λαό, αλλά αντίθετα αναπαράγει τους ισχυρισμούς τους, ότι δεν επιτέθηκαν ενάντια στον ελληνικό λαό αλλά ενάντια στις βρετανικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο ελληνικό έδαφος.
Λίγο μετά το μεσημέρι της ίδιας μέρας (Σάββατο, 14:43’), «όλως συμπτωματικώς», οι νεοναζιστές ανέβασαν στην ιστοσελίδα τους ένα απολογητικό άρθρο του φίρερ με τίτλο: «Εμείς, η Γερμανική εισβολή και το ΚΚΕ». Σ’ αυτό το άρθρο ο νεοναζιστής φιρερίσκος καταβάλλει απεγνωσμένη προσπάθεια να αποδείξει ότι «εάν ζούσαμε τότε θα πολεμούσαμε τους Γερμανούς εισβολείς, γιατί αυτό επιβάλλει αυτή η ίδια η Ιδεολογία μας»! Πλην όμως μάταια. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει.
Το άρθρο του Παππά, «6 Απριλίου 1941:ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ» δεν είναι το μοναδικό που δείχνει τη λατρεία τους για τον Χίτλερ και τα SS. Επανερχόμαστε στο θέμα και για έναν πρόσθετο λόγο. Γιατί οι νεοναζιστές με τις ψευτιές τους προκαλούν. Αυτά τα θρασίμια, οι ψευτοπαλικαράδες που ανέπτυσσαν τη δολοφονική τους δράση με τις πλάτες των διωκτικών μηχανισμών, έχουν το θράσος να πιάνουν στο στόμα τους το επαναστατικό ΚΚΕ και τον Νίκο Ζαχαριάδη.
Γράφουν οι γελοίοι, ότι το ΚΚΕ με ηγέτη τον Ν. Ζαχαριάδη και οι χιλιάδες των κομμουνιστών ήταν σύμμαχοι της Γερμανίας! Οι απόγονοι των δωσίλογων και των ταγματασφαλιτών προκαλούν ωμά, επιστρατεύοντας χοντρά ψέματα, όπως το συνηθίζουν. Ο τόπος αυτός έχει βαφτεί από το αίμα δεκάδων χιλιάδων κομμουνιστών και Εαμιτών-Ελασιτών, θυμάτων των ναζιστών και θα ήταν ιεροσυλία αν επιχειρούσαμε να προσκομίσουμε στοιχεία για να αντικρούσουμε τα ψεύδη των νεοναζιστών.
Θα μείνουμε, λοιπόν, στον απεγνωσμένο ισχυρισμό του φιρερίσκου ότι «η Χρυσή Αυγή με πλήθος κειμένων της έχει δηλώσει, ότι εάν ζούσαμε τότε θα πολεμούσαμε τους Γερμανούς εισβολείς, γιατί αυτό επιβάλλει αυτή η ίδια η ιδεολογία μας» και ότι «δεν έχουν βρει ούτε μια πρόταση στην οποία να γράφουμε υπέρ της Ιταλικής και Γερμανικής εισβολής!» (η επισήμανση του φίρερ).
Οι νεοναζιστές νομίζουν ότι απευθύνονται σε Χαχόλους που δεν ξέρουν από ιστορία. Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν για το ρόλο των ταγμάτων ασφαλείας και όλων των φασιστικών οργανώσεων που συνεργάστηκαν με τους ναζιστές εισβολείς και κατακτητές. Σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν ότι ο φιρερίσκος και άλλα ηγετικά στελέχη είχαν συγγενείς στα Τάγματα Ασφαλείας και στους Χίτες. Από την άλλη,  στα Αναγνωστέα  Εγγραφα της δίκης υπάρχει πληθώρα άρθρων σαν αυτό του Χρ. Παππά, που εκθειάζουν τη δράση των ελλήνων ναζιστών που εντάχθηκαν στα SS και πολέμησαν μαζί τους ενάντια στο σοβιετικό λαό (θα αναφερθούμε παρακάτω σ’ αυτά).
Είναι άπειρα τα άρθρα και οι δηλώσεις του φίρερ υπέρ του εθνικοσοσιαλισμού του Χίτλερ, που βρίσκονται στα Αναγνωστέα Εγγραφα. Ο ισχυρισμός τους ότι, αν ζούσαν τότε, θα πολεμούσαν τους γερμανούς εισβολείς, γιατί αυτό επιβάλλει η ιδεολογία τους (που είναι ο εθνικοσοσιαλισμός) είναι από τους πιο «κουφούς» και άπτεται ψυχιατρικής ανάλυσης. Ιδού ένα απόσπασμα από ομιλία του φίρερ στη Λαμία, στις 27 Ιούλη του 2011: «Και τα χέρια μας είμαστε διατεθειμένοι να τα λερώσουμε, και ρατσιστές να μας πούνε δεν μας νοιάζει, και ναζιστές να μας πούνε δεν μας νοιάζει. Απλά είμαστε Ελληνες που ζούμε το 2011. Εγώ, αν θέλεις να στο πω, αν ζούσα στην Γερμανία του ’33 θα ήμουν μέλος του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος και θα αισθανόμουν ιδιαίτερα χαρούμενος» (η επισήμανση δική μας).
Προσέξτε ότι ο φιρερίσκος δε λέει «αν ήμουν Γερμανός», αλλά «αν ζούσα στη Γερμανία». Θα παρέμενε Ελληνας, αλλά θα εντασσόταν στο εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα και θα αισθανόταν ιδιαίτερα χαρούμενος! Ε, αυτός ο χαρούμενος ναζιστής, θα συμμετείχε με την ίδια –αν όχι μεγαλύτερη- χαρά στα γερμανικά στρατεύματα που εισέβαλαν στην Ελλάδα τον Απρίλη του 1941, γιατί –πέραν των άλλων- θα είχε την ευκαιρία να επιβάλει τον εθνικοσοσιαλισμό στην Ελλάδα. Ο ισχυρισμός του Μιχαλολιάκου ότι δήθεν ο εθνικοσοσιαλισμός του θα του επέβαλε να αντισταθεί στην επέμβαση των χιτλερικών εισβολέων είναι παραμύθι της Χαλιμάς. Εχει τόση αλήθεια όση αυτά που είπε στην απολογία του στον ανακριτή, στις 3 Οκτώβρη του 2013, ότι καταδικάζει τη φασιστική βία της ΧΑ, που ήταν το συγκριτικό πλεονέκτημά της σε σχέση με τ’ άλλα αστικά κόμματα.
Ναζί μέχρι το μεδούλι
Στο παράρτημα 8.4 του Αναγνωστέου Εγγράφου 327, που περιέχει υλικό που κατασχέθηκε από το σπίτι του φίρερ της ΧΑ, υπάρχουν τα έγγραφα 0641 και 2213, στα οποία γίνεται αναφορά στον εθνικοσοσιαλισμό.
Το έγγραφο 0641 γράφτηκε τον Μάη του 2007, έχει τίτλο «ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ - Ιδεολογία και Πολιτικός Ακτιβισμός σε Αθήνα, Πειραιά  και Θεσσαλονίκη» και καταλήγει ως εξής:
«Αν και οι Αξίες που υπηρετούμε (…) αναγνωρίζουμε ότι ο Β’ Παγκόσμιος ήταν ένας πόλεμος Ιδεολογιών, με την δική μας να εκπροσωπείται απ’ τους ηττημένους. Αν και χάθηκε η πρώτη Μεγάλη Μάχη, εμείς συνεχίζουμε απτόητοι να πολεμάμε ποικιλοτρόπως, αντιστεκόμενοι στην εξόντωση των διαχρονικών Αξιών της Φυλής και του Εθνους μας» (οι επισημάνσεις δική μας).
Ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος ήταν -κατά τον φιρερίσκο- «πόλεμος ιδεολογιών» (όχι εθνών, κρατών κτλ.) κι αυτοί αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στην πλευρά των ηττημένων, δηλαδή των χιτλερικών ναζί. Αυτόν τον αγώνα συνεχίζουν «ποικιλοτρόπως», δολοφονώντας αντιφασίστες σαν τον Παύλο Φύσσα και κάθε είδους «μιάσματα» (μετανάστες, συνδικαλιστές που εμφανίζονται ως κομμουνιστές, αναρχικούς).
Το έγγραφο 2213 φέρει τον τίτλο «Τι είναι Εθνικοσοσιαλισμός;». Παραθέτουμε ένα απόσπασμα:
«Ο ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ είναι συνειδητοποιημένος Εθνικοσοσιαλιστής σε όλες τις πτυχές της ζωής του… Ο ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ είναι η ελίτ του Ελληνα… Δεν υπάρχει όμως περίπτωση ένταξης σε κανέναν που δεν τηρεί, δεν σέβεται απόλυτα, το τονίζω απόλυτα, τις δομές και κυρίως τις αρχές μας… Γιατί απλά χωρίς ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΠΙΣΤΗ και ΥΠΑΚΟΗ δεν θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε εύκολα όλον αυτόν τον κόσμο που έρχεται σε εμάς».
«Συνειδητοποιημένοι εθνικοσοσιαλιστές», λοιπόν, που αγωνίζονται για την επικράτηση του ναζισμού. Βρέθηκαν και στο αρχείο του φίρερ (Αναγνωστέο Εγγραφο 327) άρθρα στα οποία και αυτός κινείται στη λογική του Χ. Παππά. Υπάρχει ένα δεκαεξασέλιδο κείμενο (παράρτημα 2.3, έγγραφο 0044), στο οποίο γίνονται αναφορές στην αγάπη του Χίτλερ για τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό, σε διαφωνία του με τον Μουσολίνι για την εισβολή των ιταλών φασιστών στην Ελλάδα και άλλα. Παραθέτουμε τρία αποσπάσματα απ’ αυτό:
«ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ
“Πρέπει να διαφυλάξουμε σ’ όλη του την ομορφιά το Ελληνικό Ιδεώδες του πολιτισμού“. “…Αν μας ρωτήσει κανείς για τους προγόνους μας πρέπει να τον παραπέμπουμε πάντοτε στους Ελληνες“».

 

«Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ
…Είναι γνωστό ότι ο Χίτλερ είχε πλήρη άγνοια των σχεδίων του Μουσολίνι και συναντήθηκε μαζί του την 28η Οκτωβρίου στην Φλωρεντία, προκειμένου να τον πείσει να μην επιτεθεί κατά της Ελλάδος… Οι ιστορικοί αναφέρουν πως όταν πληροφορήθηκε  από τον Μουσολίνι την ιταλική επίθεση στην κυριολεξία πάγωσε».

 

«ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ - 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941
Χθες: (…) Συζήτηση με τον Φύρερ επί της κατάστασης. Λυπάται που αναγκάστηκε να επιτεθεί κατά της Ελλάδας. Οι Ελληνες δεν έκαναν κάτι που να τους άξιζε να το υποστούν. Σκοπεύει  να τους φερθεί όσο πιο ανθρώπινα είναι δυνατόν. Οι Ιταλοί κάνουν το αντίθετο… Η είσοδός μας στην Αθήνα καλωσορίστηκε  από μια μερίδα του ελληνικού πληθυσμού… Παρακολουθούμε την ταινία των επικαίρων με την είσοδό μας στην Αθήνα. Ο Φύρερ δυσκολεύεται να το χαρεί, τόσο τον έχει επηρεάσει η μοίρα της Ελλάδας…» (οι επισημάνσεις δικές μας).
Οι νεοναζιστές είναι και κουτοπόνηροι. Ετσι, αντιτίθενται στην επίθεση της φασιστικής Ιταλίας στην Ελλάδα, γιατί πρέπει να οικειοποιηθούν και τον φασίστα Μεταξά, που σαν αγγλόδουλος δε δέχτηκε την παράδοση στην Ιταλία (τα υπόλοιπα τα ανέλαβε ο ελληνικός λαός). Από την άλλη, παρουσιάζουν σαν… αναγκαστική την επίθεση της χιτλερικής Γερμανίας (που έγινε σε χρόνο που ο Μεταξάς ήταν πεθαμένος) και τον Χίτλερ… καταστενοχωρημένο που αναγκάστηκε να την κάνει. Ηταν τόση η… στενοχώρια του, που επί τέσσερα και πάνω χρόνια οι στρατιώτες του και ιδιαίτερα τα επίλεκτα SS διέπραξαν μερικά από τα πιο φρικτά εγκλήματα πολέμου ενάντια στον άμαχο πληθυσμό (χώρια όλα τα υπόλοιπα).
Ο φιρερίσκος υπερασπίζεται ανοιχτά και απροκάλυπτα την εισβολή των ναζιστών, με προσωπική εντολή του Χίτλερ, και τώρα έχει το θράσος να γράφει ότι δεν έχει βρεθεί ούτε μια πρότασή τους που να γράφουν υπέρ της γερμανικής εισβολής! Ο Μιχαλολιάκος, που έκανε κωλοτούμπες στον ανακριτή, καταδικάζοντας φραστικά τον εθνικοσοσιαλισμό και τη φασιστική δράση, προκειμένου να χτίσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, δε θα είχε κανένα ενδοιασμό να γράψει ψέματα, μπας και καταφέρει να ισχυριστεί, ότι τάχα η ιδεολογία του, ο εθνικοσοσιαλισμός, θα του επέβαλε να αντισταθεί στη γερμανική εισβολή, αν ζούσε το 1941! Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι –αν ζούσε τότε- θα ήταν ανάμεσα στους ελάχιστους που έραιναν με άνθη τα ναζιστικά στρατεύματα.
Το άρθρο του Χρ. Παππά με τίτλο «6 Απριλίου 1941: ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΩΝ ΟΧΥΡΩΝ» δεν είναι το μοναδικό στο οποίο ο ναζιστής αβαντάρει τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα. Στο παράρτημα 1.4 του Αναγνωστέου Εγγράφου 354 υπάρχουν άλλα δύο άρθρα του Χρ. Παππά στα οποία υπερασπίζεται φανερά την πολιτική του Χίτλερ. Το ένα έχει τίτλο: «29 Ιανουαρίου 1941: Ο περίεργος θάνατος του Ιωάννου Μεταξά» (παράρτημα 1.4, έγγραφο 0005) και σ’ αυτό ο Παππάς πλέκει το εγκώμιο του φασίστα Μεταξά και παρουσιάζει τον Χίτλερ ως μεγάλο ειρηνοποιό. Στο άρθρο αυτό περιλαμβάνεται ένα κεφάλαιο με υπότιτλο «Το γερμανικό σχέδιο ειρηνεύσεως». Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από αυτό το πόνημα του Παππά:
«Τον Δεκέμβριο του 1940, το διπλωματικό παρασκήνιο είναι έντονο. Οι Γερμανοί  προετοιμάζουν το σχέδιο “Μαρίτα“ χωρίς όμως να είναι βέβαιοι για την εφαρμογή του, γιατί, σύμφωνα με αυτούς, “δεν πρόκειται να κριθεί στην Ελλάδα το θέμα του ποιος θα ηγεμονεύσει της Ευρώπης εις το μέλλον“. Οι Ελληνες, νικητές όντας στο Μέτωπο, δεν είναι διατεθειμένοι να ζητήσουν ειρήνη, αλλά ούτε και οι ηττούμενοι Ιταλοί. Την πρωτοβουλία αναλαμβάνουν οι Γερμανοί έχοντας συμφέρον να λήξει ο πόλεμος χωρίς να εμπλακούν σε εκστρατεία ενάντια στην Ελλάδα. Ετσι λοιπόν ο Χίτλερ παίρνει πρωτοβουλίες  και στέλνει τον Αρχηγό της Αμπβερ (Μυστικές Υπηρεσίες) στην Ισπανία για μυστική διπλωματία. (…) Βέβαια, μια εμβριθής ιστορική μελέτη των γεγονότων θα έπρεπε να εξετάσει κατά πόσον η προσέγγιση Ελλάδος και Γερμανίας θα μπορούσε να είναι σε γνώσιν της αγγλικής κατασκοπείας, πράγμα το οποίον θα σήμαινε ότι αυτοί που από πλευράς Ελλήνων θα ετόλμουν  ακόμη και να συζητήσουν πάνω σε αυτή την πρόταση θα ήσαν τουλάχιστον επικίνδυνο εμπόδιο στα σχέδιά τους» (οι επισημάνσεις δικές μας).
Ο Παππάς δεν μιλάει για πραγματικά γεγονότα. Κάνει υποθέσεις, μπλέκει στο σενάριό του τη μυστική διπλωματία και «αναρωτιέται» ποια θα ήταν η αντίδραση της αγγλικής κατασκοπίας, αν οι Ελληνες τολμούσαν να διαπραγματευθούν το «σχέδιο ειρηνεύσεως» των ναζιστών. Κατασκευάζει αυτό το σενάριο γιατί προφανώς θέλει να εμφανίσει τους Χιτλερικούς ως οπαδούς της ειρήνης και τους Βρετανούς ως πολεμοχαρείς και έτσι να δικαιολογήσει -εμμέσως πλην σαφώς- τη συνεργασία των προγόνων του ταγματασφαλιτών με τους ναζί κατακτητές (θυμίζουμε, ότι ο πατέρας του Ηλίας Παππάς υπήρξε στενός συνεργάτης του φασίστα Παπαδόπουλου).
Σε ένα ακόμα άρθρο του ο Παππάς υμνεί τον Χίτλερ για τον φιλελληνισμό του και τα βάζει με τους πολεμοκάπηλους Αμερικανούς, Βρετανούς και Γάλλους. Παραθέτουμε απόσπασμα από το άρθρο του Παππά «1936: Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ» (Αναγνωστέο Εγγραφο 354, παράρτημα 1.4, έγγραφο 0033):
«Εκτός από την Φλόγα που προσεφέρθη από την Ελλάδα ως ευλογία, προσεφέρθη επίσης ένα πολύτιμο δώρο από τον φουστανελοφόρο Σπύρο Λούη στον ίδιο τον Χίτλερ: ένα κλαδί αγριελιάς από την περιοχή του Ολύμπου (…) λέγοντάς του: Σας προσφέρω αυτό το κλαδί (…) Ελπίζω ότι τα έθνη θα συναντώνται πάντα μεταξύ τους μόνο στα πλαίσια τέτοιου είδους ειρηνικών συναγωνισμών. (Δυστυχώς τα σχέδια των γαμψομύτιδων πλουτοκρατών εχθρών της Ευρώπης πέραν του Ατλαντικού και των φερέφωνών τους σε Γαλλία και Αγγλία ήσαν διαφορετικά). Ο Χίτλερ ενθουσιασμένος (…) θα εξαγγείλει (…) μια νέα αρχαιολογική αποστολή στην Ολυμπία».
Και ο Παππάς και ο φιρερίσκος Μιχαλολιάκος καταβάλλουν προσπάθειες να παρουσιάσουν τον Χίτλερ και τους ναζιστές του ως ειρηνοποιούς και λάτρεις του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, που λόγω των «πολεμοκάπηλων» Αγγλων, Αμερικανών και Γάλλων αναγκάστηκαν να επιτεθούν στην Ελλάδα. Το αίμα νερό δε γίνεται. Ο εθικοσοσιαλισμός είναι η ιδεολογία τους και οι πρόγονοί τους πολέμησαν το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ως ανοιχτοί συνεργάτες των ναζί κατακτητών.
Στο Αναγνωστέο Εγγραφο 327 (παράρτημα 2.3, έγγραφο 0037) βρίσκουμε άρθρο που είχε ο φιρερίσκος της ΧΑ, το οποίο εγκωμιάζει τη δράση ελλήνων ναζιστών που πολέμησαν στο πλευρό των WAFFEN SS στο ρωσικό μέτωπο. Στο άρθρο αναφέρεται «πως το 1945 υπηρετούσαν στα Waffen SS περί τους 200-800 Ελληνες εθελοντές, όλοι τους από εκπαίδευση και οργάνωση στην Δυτική Πρωσία. Αυτοί, χωρίς να υπολογίζονται οι περιπτώσεις ήδη ενταγμένων σε άλλους μεραρχικούς και μη σχηματισμούς  των Ες-Ες Ελλήνων…».
Στριμωγμένος από τις εξελίξεις, ο φιρερίσκος της νεοναζιστικής συμμορίας προσπαθεί να αρθρώσει απολογητικό λόγο με το άρθρο που ανέβασε άρον-άρον στην ιστοσελίδα της συμμορίας. Ομως τα γεγονότα είναι πεισματάρικα. Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί τους πρόγονοι, οι κάθε είδους ναζιστές, ταγματασφαλίτες και λοιποί δωσίλογοι, πολέμησαν στο πλευρό των γερμανών κατακτητών και αν ήταν σύγχρονοί τους ο Μιχαλολιάκος, ο Παππάς και οι υπόλοιποι θα πολεμούσαν στο πλευρό των Χιτλερικών ενάντια στην Αντίσταση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. 

Γεράσιμος Λιόντος
ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 23 ΙΟΥΝΗ
Πηγή: eksegersi.gr


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια