Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Βασίλης Βράντζας για την τελετή ορκωμοσίας των νέων υπαστυνόμων

Σε μια λαμπρή τελετή αντάξια της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, με την παρουσία πολιτικής και φυσικής ηγεσίας και εκατοντάδων συγγενών και φίλων, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία 67 νέων Υπαστυνόμων Β’ και τους επιδόθηκαν τα Ξίφη από την Αυτού Εξοχότητα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Εύχομαι σε όλες και όλους τους νέους συναδέλφους καλή σταδιοδρομία, καλή τοποθέτηση στις νέες τους υπηρεσίες και καλή τύχη στο νέο ταξίδι που ανοίγεται μπροστά τους, στις «λεωφόρους» της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής. Η Ένωση Αξιωματικών Αττικής θα είναι πάντα δίπλα τους, αρωγός και συμπαραστάτης στα επαγγελματικά και προσωπικά τους προβλήματα.

Δυστυχώς όμως, σε μία γιορτινή ημέρα για την Ελληνική Αστυνομία, είμαι υποχρεωμένος να επανέλθω, για ακόμη μία φορά, σε ένα θέμα που στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία μπορεί να φαντάζει ως έλασσον,  για τον αξιωματικό όμως σε συμβολικό επίπεδο είναι σημαντικό.
Αναφέρομαι στην μη επίδοση των Ξιφών στις «σειρές» των αξιωματικών 2013, 2014 και 2015, οι οποίοι ορκίστηκαν και τους επιδόθηκαν «δανεικά» Ξίφη, τα οποία επέστρεψαν αμέσως μετά την ορκωμοσία τους και έκτοτε περιμένουν να τους επιδοθούν τα Ξίφη που δικαιωματικά τους ανήκουν.
Είναι αδιανόητο για ένα κράτος, έστω και στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, να μην μπορεί να εξασφαλίσει το αναγκαίο χρηματικό ποσό για την αγορά των Ξιφών.
Οι αρμόδιοι παράγοντες (πολιτική και φυσική ηγεσία) οφείλουν να δώσουν, επιτέλους, λύση στο πρόβλημα αυτό, το οποίο για τους αξιωματικούς έχει μεγάλη συμβολική σημασία. 
 
    Βασίλης Βράντζας
Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Αττικής

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια