Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σεμινάριο σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου

 Την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό Σεμινάριο σε Δικαστές και Εισαγγελείς από όλη την Ελλάδα σε θέματα Σεξουαλικού
Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου. Το Σεμινάριο διοργανώθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σκοπός του Σεμιναρίου ήταν η ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και ενίσχυση της ικανότητας της Ελληνικής Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της, στην προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφιφυλόφιλων και Διεμφυλικών ατόμων και η εφαρμογή των προτύπων του Συμβουλίου της Ευρώπης στην απονομή Δικαιοσύνης σε Εγκλημάτα Μίσους και Ρητορικής Μίσους, καθώς και Διακρίσεων με βάση το Σεξουαλικό Προσανατολισμό και Ταυτότητα Φύλου.

Ο Υπαστυνόμος Α' κ. ΛΩΛΗΣ Μιχαήλ, μέλος της Δράσης Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ως επίσημα πιστοποιημένος Εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης σε ομοφοβικά και τρασφοβικά Εγκλημάτα Μίσους, μίλησε σε 150 Έλληνες Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς, με σκοπό την ενημέρωσή τους σχετικά με ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού, των στερεοτύπων και προκαταλήψεων σε βάρος των Ομοφυλόφιλων, ομοφοβίας, ρητορικής μίσους, εγκλημάτων μίσους και τις σύγχρονες επαγγελματικές απαιτήσεις των Αρχών Επιβολής του Νόμου στη Δίωξη Εγκλημάτων Ρατσιστικής Βίας και Διακρίσεων με βάση το Σεξουαλικό Προσανατολισμό και Ταυτότητα Φύλου.

Μεταξύ των σημαντικών ομιλητών, η υπεύθυνη του Τμήματος Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου "SOGI" του Συμβουλίου της Ευρώπης κα ΤΣΕΤΣΕΚΟΥ Ελένη και η Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών κα ΓΑΛΑΝΟΥ Μαρίνα η οποία μίλησε ως Εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα Ταυτότητας Φύλου. Επίσης ομιλητές ήταν εμπειρογνώμονες τους Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και η βοηθός Συνήγορου του Πολίτη σε θέματα Ίσης Μεταχείρισης.

Το σεμινάριο άνοιξαν η Προϊστάμενη της Εισαγγελείας Αρείου Πάγου κα ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, εκπρόσωπος απο τη Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ο Συνήγορος του Πολίτη.

Τέλος το σεμινάριο φιλοξένησε η Διεύθυνση Εγκλημάτολογικων Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία της Διευθύντριας Υποστρατήγου κας ΜΗΝΙΑΤΗ και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας που παρακολούθησαν τις εργασίες του εκπαιδευτικού σεμιναρίου




από το facebook Police Action - Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια