Λαμία: Πως ανήλικοι έκλεψαν λεφτά από ΑΤΜ


Δικογραφία σε βάρος δύο ανήλικων Ρομά ηλικίας 17 και 13 ετών, σχηματίστηκε μετά από καταγγελία για αφαίρεση χρημάτων από το μηχάνημα αυτόματων αναλήψεων υποκαταστήματος τραπέζης.

Το περιστατικό σύμφωνα με τη δικογραφία συνέβη στις 19 του περασμένου Μαΐου, όταν πελάτης του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Βασιλικών στη Λαμία, θέλησε να καταθέσει ένα σημαντικό ποσό μέσω του μηχανήματος.
Μετά την καταμέτρηση των χρημάτων το ταμείο της Τράπεζας ανακάλυψε «τρύπα» ύψους 1550 ευρώ και αφού εντόπισαν τις συναλλαγές που θα μπορούσαν να έχουν τη διαφορά, εξέτασαν το βίντεο που καταγράφει τις κινήσεις γύρω από το ΑΤΜ. Τότε διαπίστωσαν ότι μετά την κατάθεση του ποσού από τον πελάτη, οι δύο ανήλικοι Ρομά πλησίασαν το μηχάνημα και με χρήση κατάλληλα διαμορφωμένου σύρματος, είχαν κατορθώσει να αφαιρέσουν το ποσό που έλειπε στην καταμέτρηση.
Η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει τους δύο ανήλικους και έναν εξ αυτών να τον προσάγει και να ομολογήσει την πράξη του. Συγχρόνως σχηματίστηκε και σχετική δικογραφία για τη μητέρα του για παραμέληση ανηλίκου.
Σύλληψη στην Ξυνιάδα
Στη σύλληψη ενός 48χρονου άνδρα στην περιοχή της Ξυνιάδας προχώρησαν αστυνομικοί του ΑΤ Δομοκού, με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.
Όπως μάλιστα διαπιστώθηκε από την έρευνα, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση από Δικαστήριο του Ναυπλίου με ποινή φυλάκισης έξι μηνών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
lamireport.gr
_