Χαρακόπουλος : "Τα στελέχη της Κυβέρνησης δεν έχουν κρύψει την απέχθειά τους για την Αστυνομία"

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ για θέματα Προστασίας του Πολίτη, για τις επιθέσεις κατά αστυνομικών των ΜΑΤ:


«Επισκέφθηκα με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας τους άνδρες των ΜΑΤ μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα δολοφονικών επιθέσεων. Η αστυνομία και κυρίως οι άνδρες των ΜΑΤ έχουν μετατραπεί σε ζωντανούς στόχους για την εκτόνωση τραμπούκων, που δρουν ανενόχλητοι με την ανοχή της Κυβέρνησης. Δεκάδες αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ή κινδυνεύσει από τις επιθέσεις των λεγόμενων “συλλογικοτήτων”». 

Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσκεψή του στην Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης Αττικής της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Χαρακόπουλος, που συνοδευόταν από τον Γραμματέα του Τομέα κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη και τον επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Δημήτρη Γεωργατζή, επισκέφθηκε την ΥΑΤ Αττικής, με αφορμή τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί οι άνδρες της το τελευταίο διάστημα από οργανωμένες ομάδες, κατά τις οποίες κινδύνευσε σοβαρά η σωματική τους ακεραιότητα.

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι
«δυστυχώς, αυτό δεν απασχολεί τα στελέχη της κυβέρνησης, που δεν έχουν κρύψει την απέχθειά τους για την Αστυνομία. Ο ίδιος ο κ. Τόσκας, εξάλλου, έχει χαρακτηρίσει “τσούρμο” την Ομάδα ΔΕΛΤΑ, που καταργήθηκε κατ’ απαίτηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Η κοινωνία, όμως, δεν αντέχει άλλο. Οι αστυνομικοί δεν θα ρισκάρουν τη ζωή τους για να εκτονώνονται οι κάθε λογής μπαχαλάκηδες.


Ο νόμος και η τάξη πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν, και αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας».


_