ΕΥΠ, ΕΚΑΜ, ΔΙ.ΑΣ, Άμεση Δράση, Αντιτρομοκρατική, Ασφάλεια, ΜΑΤ και ΟΠΚΕ για την φύλαξη των 8 Τούρκων

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η ελληνική αστυνομία μετά τις απειλές των Τούρκων ότι θα απαγάγουν τους οκτώ αξιωματικούς.

Οι 8 Τούρκοι μετά την απελευθέρωσή τους από τα κρατητήρια του Ολυμπιακού Χωριού, διαμένουν σε κρυφή φρουρούμενη μονοκατοικία, ενδεχομένως και σε κοντινές δύο.
Το σχέδιο δράσης που έχει εκπονηθεί από την αστυνομία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα εξής:
 • Κάμερες, εσωτερικά και εξωτερικά του σπιτιού
 • Ηλεκτρονικό «πέπλο» ελέγχου ύποπτων επικοινωνιών
 •  90 αστυνομικοί σε βάρδιες καθ’ όλο το 24ωρο
 • Πράκτορες της ΕΥΠ έχουν ρόλο συλλογής πληροφοριών ύποπτων κινήσεων ατόμων
 • 10 «σκοπευτές» της ΕΚΑΜ, είναι ακροβολισμένοι γύρω από τον χώρο φύλαξης
 • 12 αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκονται εξωτερικά και εσωτερικά του χώρου
 • 10 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής επιτηρούν τον περίβολο του κτιρίου
 • Δύο ομάδες ΔΙ.ΑΣ. με 8 αστυνομικούς σε περιπολίες
 • Δύο περιπολικά της Άμεσης Δράσης με 4 αστυνομικούς
 • Μία ομάδα ΟΠΚΕ με 8 αστυνομικού
 • Μία διμοιρία των ΜΑΤ με 25 αστυνομικούς, θα βρίσκεται σε μεγαλύτερη απόσταση
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ ανέφερε μεταξύ άλλων πως « Οτιδήποτε και να κανουν  είναι δικό μας καθήκον να τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα είμαστε πίσω τους  θα  τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη» ενώ  υποστήριξε ότι «νομίζαμε πως ο Τσίπρας τηρεί τις δεσμεύσεις του» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε εκδώσει τους οκτώ στην Τουρκία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 
«Bλέπουμε πως η Ελλάδα προστατεύει τους τρομοκράτες μέλη της FETO που προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία εναντίον του Κοινοβουλίου, του Συντάγματος, της κυβέρνησης και του λαού.. Το ελληνικό κράτος τους παρέχει στήριξη. Η Ελλάδα που πέρασε πολλά με τα πραξικοπήματα στηρίζει τους πραξικοπηματίες. Αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε.
Στην Ελλάδα, με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κύριος πρωθυπουργός αμέσως μετά το πραξικόπημα, δημιουργήθηκε ένα καλό κλίμα πως θα εκδοθούν οι πραξικοπηματίες στην Τουρκία. Η αλήθεια πως μας δημιουργήθηκαν ελπίδες. Πιστέψαμε πως ο κύριος Τσίπρας τιμά το λόγο του ανδρός. Αλλά όπως είδαμε έβαλαν στη μέση την δικαστική διαδικασία και δεν τους επέστρεψαν.
H Ελλάδα μπορεί να προστατεύει του πραξικοπηματίες μέλη FETO και να μην τους επιστρέφει. Mπορεί και να τους παρέχει και προστασία. Όπως και κάποιες χώρες προστατεύουν κάποιους τρομοκράτες. Όμως από εδώ λέω ξεκάθαρα. Οτιδήποτε και να κάνουν είναι δικό μας καθήκον να τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα είμαστε πίσω τους θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη».
eleftherostypos.gr 
_