Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, συμμετείχε την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, σε σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των
εμπλεκομένων φορέων στη δασοπυρόσβεση, για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.), στο Χαλάνδρι Αττικής.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, οι Γενικοί Γραμματείς Δημόσιας Τάξης Δημήτριος Αναγνωστάκης, Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτηρίος Τερζούδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, οι Υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος και Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, εκπρόσωποι των Αρχηγών των Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Π.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης, συμμετείχαν η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων Φωτεινή Παντιώρα και από πλευράς Αυτοδιοίκησης, παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα Ερμιόνη Κυπριανίδου, Νότιου Τομέα Χρήστος Καπάταης, Δυτικής Αττικής Ιωάννης Βασιλείου, Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλλίπου, Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννα Τσούπρα, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι αυτών, ο πρόεδρος του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. Νικόλαος Παπαευσταθίου, οι Δασάρχες Πειραιά, Πεντέλης και Λαυρίου, εκπρόσωποι φορέων δημόσιων οργανισμών (ΟΣΕ Α.Ε., Όμιλος Εταιρειών ΟΤΕ, Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε., ΔΕΗ Α.Ε., ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., ΑΔΜΗΕ Α.Ε., EKAB, Υ.Π.Α.) και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.
Ο κ. ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΣ, τόνισε σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων:
«Κάθε καλοκαίρι, είναι κρίσιμο από πολλές απόψεις, καθώς τα εκατομμύρια τουριστών που αναμένεται να επισκεφθούν την πατρίδα μας και φέτος, αποτελούν ισχυρή τόνωση τόσο για τις τοπικές οικονομίες, όσο και για την εθνική μας οικονομία.
Παράλληλα, ο σεβασμός στο φυσικό και δασικό πλούτο, αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση όλων μας, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος, δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκείνες για βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά πάνω από όλα για ποιότητα διαβίωσης στην καθημερινότητα μας.
Σκοπός της παρουσίας μας εδώ σήμερα, είναι ο συντονισμός του επιπέδου συνεργασίας και η βελτιστοποίηση της αποτελεσματικότητας του κρατικού μηχανισμού για την πυροπροστασία γενικότερα.
Οι ενημερωτικές καμπάνιες του Υπουργείου και του Πυροσβεστικού Σώματος είναι μείζονος σημασίας, γιατί περνάνε το μήνυμα στους πολίτες, ενισχύοντας συνειδήσεις, για την πρόληψη και την προστασία του περιβάλλοντος.
Πιστεύω, ότι μέσα από τον ορθολογικό σχεδιασμό, τη συνεργασία και τη μεθοδικότητα, ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκομένους Φορείς, θα αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά οποιοδήποτε φαινόμενο, εάν και εφόσον εκδηλωθεί, πράγμα που απεύχομαι σε κάθε περίπτωση.
Θέλω, κλείνοντας, να σας ευχαριστήσω από πλευράς Πολιτικής Ηγεσίας για τη συνεργασία και το πνεύμα ομαδικότητας που έχουμε, και να ευχηθώ να έχουμε ένα καλοκαίρι χωρίς πυρκαγιές, και να διατηρήσουμε το κάλλος και τον φυσικό πλούτο της όμορφης πατρίδας μας.
Σας ευχαριστώ πολύ».

tzanetosfilippakos.com


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια