Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ορκίστηκαν 65 νέοι Ανθυποπυραγοί - Tιμήθηκε ο Αριστείδης Μουζακίτης


Τελετή ορκωμοσίας 65 νέων Ανθυποπυραγών της 43ης Εκπαιδευτικής σειράς «Δόκιμος Ανθυποπυραγός Μουζακίτης Αριστείδης», πραγματοποιήθηκε
χθες στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Κάτω Κηφισιά.

 

Τα πτυχία στους νέους Ανθυποπυραγούς παρέδωσε η Α.Ε. o Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Σωτηρίου Τερζούδη και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχου Σπυρίδωνα Βαρσάμη.

 

Στην τελετή χοροστάτησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κιούλο.

 

Την εκδήλωση με τη παρουσία τους τίμησαν βουλευτές και εκπρόσωποι των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου: Η βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χαρά Καφαντάρη, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Άννα Καραμανλή και Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Χρήστος Κατσώτης, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Απόστολος Ψωμάς, ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Ευστάθιος Ανθόπουλος και ο εκπρόσωπος από Το Ποτάμι Γιώργος Τσιτσιλιάνος. Παρέστησαν επίσης, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος ως εκπρόσωπος του Αργηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, ο Αρχηγός Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Υπαρχηγός ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ο Β' Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Ντούνης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης και ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

 

Από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος παρέστησαν ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Αναγνωστάκης, ο Συντονιστής Πειραιά Υποστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Γιόβας, ο Συντονιστής Υποστήριξης Α.Π.Σ. Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Ράμφος, ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Αχιλλέας Τζουβάρας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πάτρας Υποστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, οι Διοικητές Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, Αθηνών, και Πειραιά, οι Διευθυντές του 199 ΣΕΚΥΠΣ, των Διευθύνσεων του Α.Π.Σ. και της Υγειονομικής Υπηρεσίας Π.Σ, ο Διοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. και πλήθος Ανώτατων και Ανώτερων Αξιωματικών,

 

Επίσης παραβρέθηκαν επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Πυροσβεστικού Σώματος, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών σωματείων και φορέων, αντιπροσωπείες των Σχολών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθηγήτριες και καθηγητές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, καθώς και μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων των νέων Ανθυποπυραγών.

 

Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών Αντιπύραρχος Δημήτριος Καλιανιώτης, απευθυνόμενος στους νέους Αξιωματικούς του Σώματος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, τα εξής: «[...] Η σημερινή ημέρα είναι για εσάς ορόσημο στην Πυροσβεστική σας σταδιοδρομία, αλλά και στη ζωή σας, διότι εισέρχεσθε στο στίβο των υψηλών απαιτήσεων.[...] Διατηρείστε άσβεστη τη φλόγα της μάθησης, ώστε να προάγετε το Πυροσβεστικό Σώμα, σε μια καινοτόμο πορεία προσφοράς. [...] Για να επιτύχετε στην αποστολή σας, δεν πρέπει να λησμονείτε ότι οι μάχες στο πυροσβεστικό μέτωπο, κερδίζονται με θάρρος, δύναμη, τόλμη, γενναιότητα, αποφασιστικότητα, άριστη φυσική κατάσταση και άρτια εκπαίδευση.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια