Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

4,8 εκατ.ευρώ ζητάει η Kosta Boda από ΕΛ.ΑΣ - Π.Υ, Δημόσιο, Δήμο και Περιφέρεια για τον εμπρησμό του 2012

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας θα αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή ή όχι την αγωγή της

 εταιρείας «Kosta Boda» η οποία στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της Αστυνομίας, της Περιφέρειας, του Δήμου αλλά και της Πυροσβεστικής διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 4,8 εκατομμυρίων ευρώ για την ολοσχερή καταστροφή του καταστήματός της στην οδό Σταδίου και Χρ. Λαδά, στις 12 Φεβρουαρίου 2012.
Το κατάστημα στεγαζόταν επί 40 χρόνια στο νεοκλασικό κτίριο του Τσίλερ το οποίο φιλοξενούσε, επίσης, τους κινηματογράφους «Αττικόν» και «Απόλλων». Το ιστορικό κτίριο παραδόθηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια επεισοδίων που συνόδευσαν τις διαδηλώσεις κατά του PSI και της ψήφισης του μνημονίου 2.
Σύμφωνα με την προσφυγή της εταιρείας, η οποία οδηγήθηκε σε πτώχευση, οι «κουκουλοφόροι» για περίπου δυο ώρες προσπαθούσαν ανενόχλητοι να κάψουν το κατάστημα. Είναι ενδεικτικό πως εκτιμάται ότι «έπεσαν» περισσότερες από 200 μολότοφ.
«Για ώρες πάλευαν ανενόχλητοι οι κουκουλοφόροι να το ανοίξουν, να το αλώσουν. Η θωράκισή του ήταν τέτοια που στα τόσα χρόνια με εκατομμύρια πορείες, φασαρίες και ζημιές στην Αθήνα δεν είχε ποτέ κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Βέβαια και ποτέ δεν υπήρξε τέτοια μεγαλειώδης αδιαφορία για την προστασία του από το κράτος» αναφέρεται στην αγωγή στην οποία υπογραμμίζεται ότι το οργανωμένο κράτος έπρεπε να είναι προετοιμασμένο για την πρόκληση επεισοδίων στο σημείο και την αποτροπή τους καθώς δυο χρόνια νωρίτερα στο ίδιο σημείο είχε καεί η Μαρφίν.
Σύμφωνα με την εταιρεία, κανείς δεν εμπόδισε την καταστροφή αφού ουδεμία δύναμη τάξης εμφανίστηκε αν και υπήρχαν χιλιάδες αστυνομικοί γύρω από το κοινοβούλιο. Όσο για την πυροσβεστική , όπως υποστηρίζει η Kosta Boda στην αγωγή, έφτασε στο τέλος και ενώ είχε καταστραφεί το κτίριο και η επιχείρηση και ασχολήθηκε με το να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στα διπλανά κτίρια. Η εταιρία ζητεί αποζημίωση 4,8 εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για την αδράνεια και την απουσία των οργάνων του που, όπως λέει, υπέδειξε με αποτέλεσμα η καταστροφή αυτή να την οδηγήσει σε πτώχευση. Όλα τα χρήματα που θα επιδικάσει το δικαστήριο θα διατεθούν για να καλυφθούν οφειλές στο δημόσιο και το ΙΚΑ, ενώ θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις των εργαζομένων, που μετά την πυρκαγιά έμειναν χωρίς δουλειά αλλά και χρήματα και αφού η εταιρεία καταστράφηκε, όπως υποστηρίζει η Kosta Boda.
news247.gr
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια