Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιοι και γιατί σκότωσαν τον 45χρονο ποινικό

Συνεχίζεται ο πόλεμος των «νονών της νύκτας» με την δολοφονία του 45χρονου ποινικού Μανώλη Καραγιάννη (φωτο. αριστερά) που έπεσε νεκρός σε ενέδρα θανάτου το πρωί της  Τετάρτης στην συμβολή των οδών Ναϊάδων και Αίαντος, όπου κινούνταν πεζός.   

Πρόκειται για την τέταρτη δολοφονία μεταξύ μελών του οργανωμένου εγκλήματος  τους τελευταίους 13 μήνες (είχαν προηγηθεί οι δολοφονίες των Βασίλη Γρίβα, Βασίλη Στεφανάκου και Γιώργου Λίτσα), ενώ στις αρχές Μαΐου είχε δολοφονηθεί κι ο 57χρονος  συνταξιούχος αστυνομικός  των ΕΚΑΜ Σπύρος Παπαχρήστος . 
          
Ο 45χρονος, θύμα της δολοφονικής επίθεσης, είχε αποφυλακισθεί στις αρχές του 2017 και καθόταν στο εδώλιο σε δίκη σε 2ο βαθμό για  την υπόθεση των 217 νονών της νύκτας που είχε αποκαλυφθεί το 2011.

Από την ΕΛ.ΑΣ. θεωρείτο βασικός ύποπτος για την δολοφονία του ποινικού Γιώργου Λίτσα στις 20 Απριλίου  στους Αγίους Αναργύρους, αλλά κι εκείνη του πρώην   αστυνομικού των ΕΚΑΜ  αφού τον θεωρούσε «εμπόδιο» σε θέματα προστασιών καταστημάτων (ΣΣ ο πρώην αστυνομικός ήταν υπεύθυνος ιδιωτικής ασφάλειας) . Επιπλέον ο αστυνομικός  φαίνεται  να διατηρούσε παλιές φιλικές σχέσεις με τον δολοφονηθέντα στους Αγίους  Αναργύρους.
            
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο Μανώλης Καραγιάννης είχε κληθεί προ μερικών εβδομάδων στην ΓΑΔΑ όπου είχε ρωτηθεί για τις συγκεκριμένες εγκληματικές ενέργειες, όπου παραδέχθηκε ότι είχε συναντηθεί με ένα από τα θύματα το καλοκαίρι αλλά αρνήθηκε περαιτέρω σχέση.   

Αντιθέτως η ΕΛΑΣ δεν έχει σαφείς πληροφορίες περί εμπλοκής του ιδίου στην δολοφονία τον Ιανουαρίου του  2018 του  επιχειρηματία Βασίλη Στεφανάκου στο Χαιδάρι. 

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ ο 45χρονος φέρεται να είχε επαφές με Ελληνες και Αλβανούς ποινικούς στους οποίους ανέθετε εγκληματικές επιθέσεις. Επιπλέον έχουν πληροφορίες ότι λάμβανε ιδιαίτερα  μέτρα ασφαλείας - με κλειστά κινητά, αλλαγές δρομολογίων κλπ - με τον φόβο εκδικητικής ενέργειας σε βάρος του.   

Μία από τις τελευταίες εμφανίσεις του ήταν στο δικαστήριο του Πειραιά όπου παρακολούθησε την κατάθεση καταστηματαρχών - θυμάτων της εκβίασης κι οι οποίοι απέφυγαν να τον κατηγορήσουν. 

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες της δολοφονίας του Μανώλη Καραγιάννη να προέρχονται από την «μαφία των δυτικών προαστίων» που   θεωρείται πλέον πανίσχυρη στον κόσμο της νύκτας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατα Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες της δολοφονίας του  Μανώλη Καραγιάννη επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο τύπου SEDAN,  ενώ πιθανότατα υπήρχε και μια μοτοσικλέτα και προσέγγισαν τον 45χρονο μάλλον την ώρα που έβγαινε από την πολυκατοικία.  

O 45χρονος υπολογίζεται ότι δέχθηκε καταιγισμό πυρών από απόσταση περίπου 15 μέτρων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το θύμα ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς με  εννιάρι πιστόλι που είχε πάνω του. Παραμένει ωστόσο άγνωστο εάν τραυμάτισε  κάποιον από τους δράστες.

tovima.gr - Βασίλης Λαμπρόπουλος
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια