Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έταξε σε υδραυλικό ότι θα τον κάνει εκπρόσωπο τύπου πρεσβείας - Στα χέρια της Νοτιοανατολικής Αττικής απατεώνας με λεία €270.000

Στα αυτιά τους δεν πίστευαν οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, όταν πριν από μία εβδομάδα άκουγαν τους τέσσερις πολίτες να καταγγέλλουν ότι
εξαπατήθηκαν από μία 57χρονη γυναίκα.
Καλοντυμένη, με ωραίους τρόπους και πειθώ εδώ και περίπου δύο χρόνια προσέγγιζε τα θύματά της και υποσχόταν υψηλές θέσεις με αντίστοιχες αμοιβές στις πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, στην Αθήνα.
Σε κοπέλα, απόφοιτο λυκείου, υποσχέθηκε ότι θα την τοποθετήσει γραμματέα του Αμερικανού Πρέσβη, σε αποθηκάριο σούπερ μάρκετ πως μπορεί να τον τοποθετήσει εμπορικό ακόλουθο των ΗΠΑ, ενώ εντυπωσιακή ήταν η τακτική που ακολούθησε με έναν 28χρονο υδραυλικό.
Αρχικά του ζήτησε λίγα περισσότερα από χίλια ευρώ για να τον τοποθετήσει σεκιούριτι στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ. Αργότερα ζήτησε άλλα τόσα, γιατί –όπως του είπε- υπήρχε θέση στην προσωπική ασφάλεια του Τζέφρι Πάιατ, αλλά στο τέλος του πήρε 45.000 ευρώ για να τον κάνει εκπρόσωπο είτε της πρεσβείας των ΗΠΑ είτε του Ισραήλ.
270.000 ευρώ έχει διαπιστωθεί ότι έχει πάρει από οκτώ άτομα, τα οποία εξαπάτησε, αλλά το ποσό ακόμα δεν έχει βρεθεί από τους αστυνομικούς.
Η 57χρονη έχει συλληφθεί και καταδικαστεί το 2007 και πάλι για απάτες κατ’εξακολούθηση, αλλά τώρα είχε επιλέξει τις πρεσβείες, καθώς πίστευε ότι τα θύματά της δεν θα μπορούσαν να διασταυρώσουν τα λεγόμενά της.
Ακόμα και μπροστά στους αστυνομικούς η 57χρονη δεν παραδέχθηκε το παραμικρό. «Σας παρακαλώ, με υποτιμάτε, μου μιλάτε πάρα πολύ άσχημα. Με έχετε πάρει με στραβό μάτι και θα δείτε ότι κάνετε λάθος» ήταν μερικές από τις κουβέντες της.

Μανώλης Ασαριώτης
_



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια